Blogiarhiiv

laupäev, 24. detsember 2011

PÖÖRIPÄEVA MÕTISKLUSED

Türi puhkeruum.

Vedelesin eile Tartus puhkeruumis ja vaatasin dokfilmi, vist oli pealkiri "Maailma vapustused". Äärmiselt põnev! Juttu võimalikust kunagisest üleujutusest Ameerikas, läänepool. Eks me ise ole muidugi suurimad looduse kuningad ja nii hirmaeglaselt võtame õppust oma vigadest. Oleme ju tõenäoliselt paljuski ise süüdi üleujutuste suurtes tagajärgedes, olgu siis Saksamaal või siingi.
Peaksime rohkem mõtlema enne kui tegutseme. Vahel pole aega ja tagajärjeks võib-olla, et kuigi tahtnud teha head, siis ometi keegi osutub kannatajaks pooleks. Pole tähtis, et natukene. Tähtis, et kurb tunne, kui kellelegi peatuste muutused teevad elu keerulisemaks. Mis parata. Tahaks ikkagi, et uued peatused omaks võetaks ja küll ehk ka harjume. Ja ikkagi peaks igast väikesest eksimusest järeldused tegema.
Muide, kurvaks teeb ka see, kui ei tehta järeldusi. Sirvisin ka Eesti ekspressi ja tuttav tunne tuli.

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/eestiuudised/volinik-sepper-lihtsalt-lollitas-ja-pettis-mind.d?id=63675336


http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/janar-filippov-manana-volinik-kellele-ja-milleks.d?id=63675192

Janar Filippoviga raske mitte nõustuda. Kurb, aga, et mitte keegi ei teosta mingit järelvalvet ja keegi ei tee midagi tõsiselt. Sellest andsid aimu hr. Jürgen Ligi jt mittemidagiütlevad vastused.
Nagu tänagi. On ju talvepühad ja ikka kuuled aina head tegemisest. Tundub, et ümberringi ehk tõesti mõeldakse teistele inimestele rohkem. Ühe artikli puhul avaldasin kommi, et nagu me valitsus, nii ka meie. Või vastupidi. Jutt oli ministritele hinnete panemisest. Keegi pidas minu seisukohta õõvastavaks. Minu jaoks aga hoopis õõvastavam, et olemegi väga viletsal tasemel! Öösel platvormid jäätunud, hommikul vihm ja jäide, ning mitte kuskil ei näinud ma muud, kui inimeste uisutamist platvormidel. Ainult Arukülas oli näha koristamise jälgi. Kuhu jääb koristajate ja koristamise eest vastutajate (kui selliseid on?) vastutustunne ja hoolivus? Kas oleme ikka väärt paremat hinnet kui meie ministrid?

Talvepühade aegu oodatakse vanarahva pärimuste järgi hingede külaskäike. Eks olegi aeg selline, et veidi maha istuda ja järgi mõelda. ja mitte kõik ei kutsu vaid head tundma. Turvamehe surm Rimis oli küll õõvastav. Just sellepärast, et tegemist turvamehega, kes seatud meid kaitsma. Ja mida tunnevad need, kes kõrgemal pandud korra eest hea seisma? Kas tulevad hinged ja kaeblevad? Kui palju poliitikud rääkinud vangide arvu vähendamisest ja tagajärjeks see, et keegi tuleb sealt välja ja tagajärg? Kes kaitseb meid? Elu ei pidavat tohtima võtta, aga mis ja kas üldse on inimene 11 korda karistatud pätt, kellel kirjas veel 50 väärtegu? Vabandust, selle inimese aeg on ümber, karistus peaks olema vaid üks. Et saaks loota, et võiksime ikka töölt elusana koju jõuda... Julm maailm, aga julmaks oleme selle vaid ise teinud. Hoolimatuse, ükskõiksusega ja võltshumaansusega.
Midagi head ja ilusat leiab ikka ka. Ja mitte vähe.
http://www.ohtuleht.ee/video/456950

Peab vist varsti poodi minema. Sült ja muu valmis, aga pühade ajaks vaja ka linnukestele midagi varuda. Mis sest, et ilm pole päris talvine, ometi neile juba pandud ja panen siis ka juurde. Mis veel head osta? Tilu-lilu jääb ara, aga eks vaatan, mis silma torkab.

Ilusaid pühi kõigile!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar