Blogiarhiiv

laupäev, 6. november 2021

2018 apr. KADUNUD POSTITUSED - Kloogaranna - Keila-Joa - Türisalu - Vääna_jõesuu.

 

 
 Sain ühe käkiga hakkama. Aga õnneks, ega mu jutt polegi kõige olulisem ja seda saan alati juurde vadrata. Kuid kogemata arvasin, et EESTIMAA BLOGI 2 postitused on nüüd kopeeritud siia. Tuhkagi, 2017 ja pool 2018 aastast puudub ning .... kustutasin blogi.
Lugejate kommentaaridest ju ka kahju. Õnneks on fotod enamuses kõvakettal ja saan vähemalt need üles panna. Mingid mõtted ka juurde.
 
 
Muidugi alustasin rongiga.






 
Oli Kloogal bussipeatus vales kohas siis, on ka täna, 2021. Lääne-Harju tituleerib ennast rohevallaks, aga asjadest osatakse teatud määral vaid rääkida, mitte aga teha. Räägitakse ka busside juurdeveost, kuid tänaseni see korda tegemata. Liin 127 küll pikendati, nagu soovitasin, aga ajad mitte kuidagi rongidega ei klapi. Vähe sellest, ajad erinevad ka töö- ja puhkepäeviti! See suuresti muidugi ÜTK "kõrgeltharitud asjatundjate" käkk ja nii üle Harjumaa.

 
Kloogaranda sõidab ronge muidugi vähe. Ehk ongi mõttekam teha nagu tänavu katsetati, iga rongi vastas on Kloogal oma rong, mis siis kahe peatuse vahet sõidabki? Nii saab lihtsalt katta terve päeva ja samas ei kannata kuidagi Paldiski liiklustihedus?

 
Kloogarannas oli mõnus jalutada ja pildistada. Pikka aega see rand olnud suhteliselt mahajäetud ja oli ka veel sel ajal. Nüüdseks seal asjad käsile võetud ja midagi ongi juba paremaks muudetud.


 
Treppoja enne merre suubumist ja peale Otu ojaga ühinemist.




 
Sillalauad muidugi immutamata ja varsti on selle aeg läbi





 
Põhi ägedalt puhas liivane.







 
Bussid sõidavad ka siia, aga muidugi pole need ka üksikute Kloogaranna rongidega seotud. Ma ei tahaks enam uskuda, et ÜTK ametnikud üldse mitte midagi ÜT ei taipa. See aga tähendab, et nad teadlikult solgivad seda valdkonda. Muud võimalust ju pole, valida tuleb nende kahe vahel. Jah, mittearusaamist neil päris tõsiselt esineb, aga et üldse midagi ei taibata? No ei ole võimalik....



 

 
Ja nii ongi, mitte ühegi bussi ajad ei satu ühte, see teeb asja mõttetult segaseks.




 
Mõnel pool näeb siin vähemalt teeäärseid parkimiskohti ja loomulikult see hea. Kuuldavasti aga ikkagi probleeme, sest autodega tullakse siia väga palju.







 
Ootekojad siinhi mõttetud, justkui majanduse edendamiseks, peaasi, et keegi saaks midagi toota.





 
Keila-Joal.




 
Keila-Joagi loomulikult väga populaarne koht, aga nagu ütlesin, ÜT siia inimesi ei oodata.












 






















 
Türisalu pangale pole ma varem jõudnudki ja ega siin polegi bussipeatust. Imestada ei maksa.





 
Pankrannik pole igavene, tasapisi anname merele ära samamaad, mis sadu miljoneid aastaid tagasi merepõhjast kerkis.






 





 
Türisalu oja vist.





 
Ristpardid.






















 














 
Jõudsin ka Vääna-Jõesuusse.

















 








 

 

 

 
 
 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar