Blogiarhiiv

kolmapäev, 16. mai 2012

Seminar maailmalõpust.


On hea kui keegi teeb midagi head ja kasulikku. Teiste jaoks.


Seminar on üks tänapäevane lemmiksõna. Tegelikult oleks vaja seminari paljudele ametnikele. Näiteks neile, kes rakendavad uusi tänavavalgustussüsteeme, mis kõvasti ökonoomsemad. Kuigi hiljem tuleb välja, et 20% sääst tähendab lisaks tonne lisametalli, kaablit, elektroonikat ja hoolduskulusid. Või neile, kes hirmsasti tahavad n-realisi maanteid. Või neile, kes arvavad, et meil, Eestis võimalik mõtlemise muutus ei tähenda maailmamastaabis kulutuste puhul küünemustagi. Tähendab ikka. Kui ikka oma kodus vahetad millegi säästlikuma vastu, kas mõjutab see pere eelarvet jms?

Tõepoolest, praegune hädine roheline energia nii väikese osakaaluga, et tarbimise kasv hoopiski suurem ja "jookseb eest ära". Miks siis teeme paljusid asju nii ja mitte naa?

http://www.e24.ee/830780/millal-lopeb-naftaajastu/

Vastutustunnet ei ole?

Aga kellelgi ju on!

http://www.tartupostimees.ee/842632/jogeva-opilasi-on-haaranud-vanapaberi-kogumise-tuhin/

Ainuke, mis mulle siin ehk ei meeldi - Saksamaa kaugel, Räpina lähedal.  Ometi viiakse kaugele!?Ja kas ikka ka see kütus pole oluline, mis kulub Saksamaale sõiduks?

http://www.parnupostimees.ee/842984/linna-kaed-jaavad-pirni-vahetamisel-luhikeseks/

Siin küll natuke "globaalsem" mure, kuid täpselt sama mõte - miks vaja tänavavalgustust sellistes kõrgustes, et lampide vahetaminegi (maksumaksjale) äärmiselt kulukas?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar