Blogiarhiiv

neljapäev, 31. mai 2012

Pereemad perearstideks!


Väga naljakas on selliseid lauseid lugeda.
 Kui nii asjale läheneda, siis saaks tubli karjak hakkama ka perearsti kohustustega ja kirurgiliste operatsioonidega? Või  kohalik töötu traktorist, kel näpitsad ja drell olemas, ei võiks teenida pisukest raha hambaarsti mängides. Poe taga ju pingid olemas?

http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tervis/arved-breidaks-ravimeid-voiks-ka-kulapoes-muua.d?id=64470646

Austatud Arvid Breidaks võiks siiski uurida, miks on venima jäänud apteegibusside ja üldse teenusbusside areng? Ja miks ei võiks tubli pereema ka talutöö kõrvalt ühel päeval külapoe juures ühispeatuses mitmesuguseid teenuseid saada?

Mida arvas Jorh mõisavalitseja ameti õppimise kohta?

*******************************

http://www.tarbija24.ee/861718/kaupmeeste-liit-asus-voitlusse-oiguse-nimel-kasimuugiravimeid-kaupluses-muua/

Nonii, nüüd on teada, et meil kaupmehed hirmsasti muretsevad rahva tervise eest.

Kaupmeeste liidu väitel parandaks ravimimüügi õiguse laiendamine konkurentsiolukorda, täieneks ravimite valik ning alaneks hind.
Suuremad jaeketid kinnitasid juba 2009. aastal, et on huvitatud enimkasutatavate ravimitega kauplemisest. Eesmärgiks on muuta esmavajalikud rohud, mille ostmisel ei ole vaja erilist nõustamist, rahvale kättesaadavamaks - seda eriti piirkondades, kus apteegid puuduvad.

Liiga selgelt kumab läbi vaid kasumisoov! Ja seda muidugi ka siis kui apteekide käive langeb veelgi, on ju lootust taas kasvatada käivet - siis kui suletakse ka viimasedki maa-apteegid ja inimestele jääb ravimite "millede ostmine vajab rohkem nõustamist" saamiseks ainuke võimalus sõita veelgi kaugemale nende saamiseks. Niivõrd lühinägelik või kasumiahnusest lähtuv mõistus on kaupmeestel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar