Blogiarhiiv

reede, 28. oktoober 2011

RONGIGA NÄKKIDEVAATLUSELE 2


Näkid on ilusamad kui Loch Ness. Raske neid aga kuskilt leida. Ometi on mitmed uurijad sel teemal tuhandeid päevi-öid roostikus istunud või põõsastes passinud. Vahel võib aga kombekalt linases või rahvarõivis näkke siiski kohata.

Ometi võib neid kohata ka võhandu jõel ja mujalgi. Küll inimesed otsima hakkaks kui vaid kohale saaks...

Aga lugu selles, et ühele arvamusele vastates tekkis üks küsimus. Kas keegi kuskil analüüsib ka mingeid ühistranspordi päringuid? Näiteks peatus.ee - s? Sest kohati näitab see ju ehk üht-teist puudujääkide kohta ühistranspordis!?

Oma blogis ma näen ära enamlevinud otsingusõnad, millega vahel siia satutakse. Läbi aegade lemmikumad on Äntu mõis ja Diffusil, aga need ei puutu asjasse. Kui ehk selle kohta, et sääsed lõunamaalt tagasi või et kanakasvatus taas tõusuteel. Siiski võib kõnekas olla see, et päris palju on otsingus Rõngu-Otepää busse ja ka Aespa, Sutlema-Tallinn suuna kohta. Tundub, et sellised liinid ligilähedaseltki vajalikud. Aga olukord ju teadagi vilets.

Ning palju ka päringuid Süvahavva või Ilumetsa metsaonni jm kohta. Järelikult populaarsed. Ja järelikult võiks sellistesse kohta parem rongiühendus tagada nii inimeste rahulolu kui reisijate arvu kasvu.
Kui Riigikogus kaheldi rahvamasside liikumises Piusale, siis võin julgesti ennustada, et rongiliikluse pikendamine Piusani aastaringselt praeguste rongidega tagaks selle, et Piusa reisijate arv (peale- ja mahaminejad ja arvestades ümberistumiste olemasolu) oleks... No palju oleks? Suvel palju, talvel vähe, aga üldnumbriks pakuksin 5 000 - 6 000 reisijat. Arvestades, et osa neist tuleks kaugelt ning osa tänu juurdeveobusside olemasolule, pole see üldsegi mitte paha.

Aga inimeste arvamused ei huvita meil eriti kedagi.

Kui palju istub Rapla rongijaamas ümber inimesi? Kui palju Tapal Tartu rongilt Rakvere suunale ja vastupidi? Ei tea. Sest statistika ei näita seda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar