Blogiarhiiv

esmaspäev, 5. september 2011

ESMASPÄEV ON SAUNAPÄEV!

Tegelikult iga päev võib olla saunapäev. ma pole tõesti tükk aega sauna saanud, et pesnud ikka olen vahel,ehee. Aga päevane töö palavas ja tuules ajas higistama, otse tunnen, et väsimus kontides. Pole väga suur saunaskäija, aga vahel on hea ja eriti muidugi oma saun. Oma sellepärast parem, et kütmine ja muu ettevalmistus omaette mõnu. Õlledki olemas, loomulikult Viru Õlu Saunaõlu ja Kadakaõlu ja Frederik. Peangi vist minema puid juurde panema.
Tehtud!
Ringvaade taas alustanud. September tõesti käes. Kahju vaid, et õues hullult sääski, muidu saaks õues istuda ja õlut nautida, veel parem muidugi tähevalgel. Muusikat panen igal juhul, midagi mõnusat. Või siis kuulan viimaseid sirtse. Tuttav helistas täna ja telefonist oli kuulda sookurgede hääli. Sellest siin tunnen küll puudust.

Aga ühe lingi panen ka, hea teinekord numbreid otsida kui vaja. Üllatav, et kauplustes, eriti just toidukauplustes juurdehindlust juurde lajatatakse ja samas ju Rimi ja teiste bossid räägivad, kui vähe nemad panevad ja raske elu on ja nii edasi. Halvim see, et äravõetud lisatasusid kuidagi tagasi ei panda! Kas masu kasvatanud veelgi omanike ahnust? Kui ka muud hinnad tõusnud, siis ei tundu, et nii palju. Imelik tundub, kuigi tegelikult teeb see vaid selgemaks, et palgad saaksid poodides tunduvalt paremad olla. Lihtsalt vist hea elu toob kaasa veelgi suurema soovi elada veel paremini...
http://www.e24.ee/553182/kaupluste-juurdehindlus-kasvas-enim-toidupoodides/

Aga lappasin veel äripäeva ja toredamat ka leiab.

http://www.ap3.ee/article/2011/9/5/osula-bussireisijate-arv-kasvas-aastaga-kuni-22

Eriti kõva sõna on välja lobisemine, et reisijate arv sõltub ka bussijuhtide palkadest!!! (Äripäev küsib kohe, kas maksaksin selle artikli eest!? Vaevalt, sest häbi peaks olema küsida raha paari rea eest...) Seega pean vist ka ülemustelt vabandust paluma, et palka juurde küsisin. Sest peamine ju tegelikult, et rohkem inimesi saaks sõita!?
Aga siinne lühikenegi artikkel paneb mõtisklema. Nii nagu Peterburi buss ei toiminud ühel korral päevas, ei toimiks ka Tallinn-Riia-Varssavi rong. Sedagi vaja vähemalt kolm korda ööpäevas. Kusjuures see nagu Baltikumi koostöö test - kui panna üks rong vaid oma soovi järgi sobival ajal, siis pole koostööd, pole reisijaid.
Milliseid peatusi see buss teeb?

Aga edu neile! Nii Sebele kui muidugi ka reisijatele!

***************Saunapäevale järgneb uus päev. Aga saun oli tõsiselt mõnus, eriti kui harva saab. Üldiselt ma kütangi vaid kuni 80 kraadini, see teeb mõnusa tunde, aga samas leili visates võtab higi ülihästi voolama. Vaid vihast tundsin puudus, aga näe, ise ka ei saa tehtud. Muidugi tuletaski see meelde, et kindlasti oleks normaalse hinnaga vihtadel teeäärsetes müügikohtades minekut. Või ei viitsi ka maamehed enam end liigutada?




*************************************
http://www.ohtuleht.ee/442543

3 kommentaari:

  1. Tahan ka sauna minna-aga milline oleks parim saun??Kas körvale kaseviht ja äkki koduölu??? Peale sellist sauna töepoolet hea olla- kondid pehmed, tuleb hea uni ja möjub samuti tervisele väga kasulikult!! Oma köetud kodusaun alati parim, sest elektri omas kuiv öhk ja tunne pole enam see.:D

    VastaKustuta
  2. Kas kuskil oleks avatud selline kodusaun, kuhu saab alati minna? Ölled külakostiks kaasa ja miks mitte istuda jutustades saunalaval leili vöttes vöi siis hiljem eesruumis saunaölut rüübates?

    VastaKustuta
  3. Kindlasti on! Ja üks hea õlu kuulub sauna juurde küll, ise joon õlut vähe, aga saunas võin pika aja peale põris mitu ära juua.
    Muidugi on hea saunaga sõpra omada.
    Kusjuures mullegi elektrisaun eriti ei meeldi, ka suitsusaunas suits natuke häirib. Kunagi oli kellegi saunas leilikivide asemel keraamilised isolaatorid!
    Eks täiuslikum veel siis kui vesi lähedal või metsakohin. Muidugi päris metsakohin, mitte see vana valge rüübe.
    Kord kui olin ühes metsaonnis, kus jõgi kõrval ja haned öö läbi üle läksid, sinna oleks saun sobinud...
    Tahaksid ka?

    VastaKustuta