Blogiarhiiv

esmaspäev, 13. juuni 2022

Emmaste.

 

 
Emmastes ööbisin soodsa hinnaga Apartemendis. Proovisin kohe ka omaniku kulul kaugekõnesid võtta, ketas tirises nii mõnusalt, aga ühendust ei saanudki...
 
 
Busse Emmastesse mõnevõrra ikka on, aga Hiiumaa bussiliiklus üldiselt kriitikat ei kannata. Ning olen selles nii palju ka kirjutanud, kindel saab olla vaid ühes - see ei huvita ei kohalikke poliitikuid ega siia väisavat Jüri Ratastki. Nende kiidukõnesid ei maksa seega väga uskuda, luiskavad nii et tolmab!




 
Ka Emmaste Teemajja oleks soodsalt saanud, aga seekord siis sedapidi. Bookingus saatsingi algul sõnumid mitmele, lõpuks valisin esimese vastaja. Kui seal on kiri TAGASIMAKSEVÕIMALUSETA, siis neist loobun ma enamasti kohe. Seda enam, et mul lihtsalt polegi netipanka/krediitkaarti. Ise teavad, kui raha ei taheta...

 
Ilus ja puhas ootekoda. Matkajatelegi hädakorraline variant, kuigi pingid on liiga kitsad.



 
Emmastes pood suvel pikemalt avatud kui talvel ja eks see ole ka loogiline. Igal juhul, suvel kl 20-ni iga päev. Kati söögituba oli küll kahjuks puhkuse rütmis ja avatakse vist jaanipäeva paiku.


 
Valisin puhkamiskohad seekord pigem looduse järgi ja seepärast ka maale.


 
Väikepuhas ja kena asula. Siin kõikjal ma ei käinud, nii jäid piltidelt ära muuhulgas ka kirik. Igatahes jalutamiseks on siin ruumi küll.


 
Korter oli mitmetoaline ja selline nostalgiline, võiks öelda. Minule piisav!





 
Maju, puid ja voogavat heina oli hea vaadata. Ja kuulata.



 
Isegi kariloomadele on oma lillepeenar!






 
Pikka maad ma ei käi ja palavust ei kannata (kuigi siin oli üldiselt ka mõnus tuuleke), seega Tärkma sadamasse ei läinud. Oleks võinud muidugi uurida ehk saanuks ka ratast laenata. Pildil aga näha kunagi ehitatud kultuurikeskust, mis nüüd kahjuks seisab. Muidugi oleks äge kui siin oleks näiteks mullivannidega ja paari saunaga mõnus spaa. Kas aga kliente tuleks? Eestis ei tehta ju asju, mis võiks soodustada kohapeal puhkamist? Ja teadaolevalt ongi Hiiumaa sessoonne puhkamissaar, kuigi võiks ehk püüda ka talveks midagi pakkuda? Lihtne ega odav see poleks, selge see, aga selleta kohalik elu ka ei edene. Muidugi oleks parem kui liiga kommertsiks sellised asjad ei läheks, nagu Saaremaal. Lihtsamat, aga samas midagi nauditavat!




 
 
Ka park siin mõnus, aga ma ei näinud ühtegi niidetud rada. Ometi, võiks ju? Suuremõisas paar rada olemas ja supermõnus jalutada! Mõni pink veel ka parki lisaks ja oleks puhas nauding.


 
Tõenäoliselt on ka laste mänguväljakutel ja seiklusradadel suurem tähtsus, sest kui ikka tullakse perega, otsitakse tegevust kõigile, seega on selliste tegemine igal juhul ainult kasuks.


 
Korjasin ka väikese kimbukese, lihtsalt.




 
Ühed parimad pannkoogid, mida poest osta ja ka lambakotletid olid väga head!




 
Busside sõiduplaan on heade selgitustega, aga liiklus ei ole hea. Halvim on, et Luidja suunda saamiseks tuleb saarele peaaegu ring peale teha. Ja nii pole ka ime, et sõitjaid suhteliselt vähe bussides.


 
Aga aega taas sõitma minna. Seekord Käina kaudu Kärdlasse.




 
Väga kahju on, et isegi omades häid eeskujusid, suudetakse ka siia tekitada neid käkerdisi. Eks see ole ka selge näide sellest, kas inimestest hoolitakse või mitte.


 
Ka tänavu sel teel remont. Teed üldiselt aga head ning bussijuhid lasid Ivecotel mõnusalt lipata.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar