Blogiarhiiv

pühapäev, 26. juuni 2022

2018 Kadunud postitused - Pedja jõgi, Jõgeva ja Ants Paju.

 

 
Jõgeva on linn, mis tekkis praktiliselt tühjale kohale ümber raudteejaama. Nii et rongid on siin osa igapäevaelust ja pildid siin samuti. Sest ka raudteel püüan asju "uhkemalt" tabada.
 
Postitusi siia koondades läksid kogemata kaduma pooled 2017 ja terve 2018 Eestimaa Blogi 2 osast.
Õnneks on mul pildid alles, ainult kogu juttu mitte. Nii et rohkem pilte, vähem juttu....

Kuna blogi päises näeb (oktoober) vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ning 3 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI, lisaks kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida. Nii jätkasin veel novembrist 2021 - märtsini 2022

Kui avate 2021 oktoober kuni 2022 märtsikuu lehe, siis IGA KUU VIIMANE POSTITUS ON PEALKIRJAD LINKIDENA! Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid näete! Ja võin ette öelda, et suur osa tollaseid, aastatest 2012-2016 olnud kitsaskohti on samad ka täna, siis aktuaalsus pole kadunud. Ajalooks muutunud piltide mõjust rääkimata!

Teine variant on arvutiversioonis paremal küljel SILDID. Neid pidi, olgu siis kohanime, erakonna vm otsinguga avanevad postitused, alla kerides VANEMAD POSTITUSED klikates järgmine jne.
Küll aga on tohutult palju neis teemades ilusaid pilte ka Läänemaast ja Haapsalust. Kuidas siis teisiti - Eesti ilusaim linn ja Romantikapealinn! Aga ka kõikajlt mujalt ja kõigest muust postitusi.

Südamest vabandused ja kohtumiseni!

 
 
Jõgeval on rohelust, aga sellega kaasneb ka üks suur miinus - vareste ja hakkide pidev kisa.

 
Taamal siis viadukt, mille juures siiani pole isegi ülekäiku. Ja EVR loomulikult vaikib kui haud! Ohutus neid ei huvita, raha liigutatakse mujale ja olulisim on juhtkonna hea palk!

 
Aastatega mul alati üks igavene häda, aeg kihutab omasoodu. Nii et mingil aastal toodi siia need Ameerika vedurid, C-31. Nende "müdin" muidugi hoopis teistsugune kui M62 või TE-116.



 
Ülekäikusid võiks siin olla lausa mitu. Mitte ühegi asemel.




 
Kuskil siin aretati kuulus kartul, Jõgeva Kollane jt. Ja mitte ainult kartul.






 
Admiral.





 
Pedja jõe ääres mõnus puhkeplats. Vaid jõe veetase kõikumine võib mõnevõrra olusid muuta.



 
Muidugi mõjutab see ka loodust.


 

 
Jõekarbidki peavad vast sagedamini elu eest rühkima.





 
Liigirikkust paistab siin jões igatahes olema.












 

 
Miks me küll täna sobivates kohtades sellist lihtsaimat ja soodsaimat varianti ei kasuta?




 
Kõnniteelt on ülekäik tee teisele poolele, raudteeülekäiku aga pole.

 
Küll aga tuleb aeg,. kus me kõikide nende ehitiste remontimiseks üleliia kulutame.

 
 
Siin peaks olema bussipeatus. Või majade juures, Jõgeva Piiri. Polnud seda tollal, pole veel ka aastal 2022. Vald küll linnas sees lisas 2 peatust, kuid needki siin üliolulised. Ometi venitatakse, pole näha ühtegi kohalikku poliitikut, kes viitsiks ennast liigutada.


 
Väga lahe pink!

 
Linnas aga pidustused, Ants Paju mälestuspingi avamine.
 
Ants Paju oli paljuteinud mees, ajakirjanik, poliitik ja spordimees, Roheliste partei asutajaid ja Jõgeva linnapea.

















 
Milleks aga sellistel üritustel propagandamehed kõnet pidamas? Jaanus Mäggi oleks nagu nõukaajast lavale tulnud! Muidugi on Keskerakonna jaoks oluline omada selliseid tühja jutu lobisejaid.

















 


 















 










 
Bussisõitjaid Jõgeval ja Jõgevamaal on, bussiliiklus aga viletsavõitu. Eriti puhkepäevadel. Pühade ajal ei sõida aga peaaegu ükski buss. Sellise pärandi jättis Ants Paju? Või on see ikkagi hilisemate tõusikute tegu?
Üllatavl kombel kahe bussivastase erakonna liimetest tundub RE isegi veidi siin olevat ära teinud, Isamaa kohalik ,liider Kokk pole suurt midagi viimasel kümnendil teinud. Nagu ka KE. Tõsi, aastaks 2022 on ÜTK eesotsas mees, kes eelmisega võrreldes midagigi teeb.





 
Retroburger sobis hästi.









 
Ja aeg rongile.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar