Blogiarhiiv

laupäev, 1. jaanuar 2022

Kõleda tuulega Sauel rongile ja Elronil koolitus ikka veel tegemata. Mai 2019.

 

Neljapäev, 23. mai 2019

Kõleda tuulega Sauel rongile!


Täna pidin Sauelt rongile minema. Sauel elu aga edeneb, ehitatakse palju. Tore!


Rongijaama jõudes näeb aga alati seda, et ei ehitata. Tõsi, midagi tehti, aga mitte nii nagu vaja. Kuigi tehtugi osalt kiirust väärt! Samas tundsin üpris räigelt, füüsiliselt, et hommikul olin väga optimistlik, kui viimaste päevad põua jätkumisega arvestasin. Lühikeste pükstega nii kõleda tuulega just hea ei olnud...




Polnud ju kuskil ka tuulevarju! Minna poodi? Ma tulin siiski rongi ootama ju!?


Kauguses paistis rattaparkla, mida keegi enam ümber tõsta ei plaani, sest ... miks seda teha, kui hoolivus pole oluline? Kuigi sai näidatud, selgitatud ja põhjendatud, kus ja milline peaks olema rattaparkla. Koos OOTEKOJAGA. Asjaga, mida üüratu paanilisusega kardetakse! Imelikud foobiad ikka ametnikel! On neil lapsepõlvest mingi halb kogemus? Või on kabinetid piisavalt mõnusad? Või hoopis selles asi, et autot ei pea ootama, hoopis auto ootab ja sellesse saab kohe peitu pugeda?


Hea aga, et toimib siin nii P&S kui S&S. Ja õnneks kõik reisijad ei peaks liiklusesse sukelduma, enne ratta või autoni jõudmist! Nagu teame ja värskelt kinnitust saime, on liiklus ikka ohtlik asi!



Eks ohtlikud ole nii raudtee kui maantee ja sinna liigselt sundimine pole hea!


Aga jätsin kõrvale seekord tehtud ja tegemata asjad, sest kõledalt külm, ai kui külm oli! Õnneks siin vähemalt kohvik, kuigi ostmata midagi sinna ju nadi minna! Teinekord võtan ehk kohvigi, see üpris odav! Ja tore näha, et jätkuvalt püütakse kohvikut varahommikust lahti hoida! Kui aga ostjaid vähe, siis see võimalus kaob ja siis ka ... virinat rohkem, et pole ja .... peab kõledas tuules rongi ootama...





Nohjah, võinuks ju ka ühe soojarohu osta?



Õnneks oli rong ilusti plaanin järgi.


Oho, Padulas see künni moodi küll pole?

Aga ikkagi tore, et Sauel ehitatakse! Tekib ka sümboolne keskpunkt raudteejaamast Pärnasalu tänavani. Ooteruumi see vist ei sisalda?


Aga peamine, et kui rongilt maha sain, siis polnud pikka maad tuppa sooja! 
 
 

Pühapäev, 26. mai 2019

Elronil ikka veel koolitus tegemata!



Ilm jalutuskäiku ei seganud ja nii läksin ise kaema, kas Elron võtnud õppust nende lehel toimuvast ja tunnistanud oma vigu!
Kus sa sellega! Rakvere rongi kohta on kenasti info asendusbussi, selle peatuste kohta. Et aga ühel Narva rongil peatust Püssis pole ajutiselt, selle kohta puudub igasugune info. Kuigi neid sellest teavitatud ja selgitatud, et info vaja igasse peatusesse Narva - Tallinn liinil ja vaja ka infot Püssi - Kiviõli juurdeveobussi kohta ja et ÜTK-d või keegi teine ei saa minna Elroni stendidele infot panema ja et Elron üks süüdlasi selles, et peatustes puuduvad ühised infostendid jne.
Rääkimata sellest, et sõiduplaani saanuks teisiti teha ja/või saanuks teha ajutise perrooni Püssi vms. Aga mis teha, kui spetsialiste pole, huvi pole, tahtmist pole ja õppida ei viitsi!!!

Jagasin siis ise infot, ka Elronile, aga loomulikult ei tee ta seda nägemagi. Mis sest, et erinevalt minust saavad seal tegijad (täpsemini mittetegijad) palka!


AJUTISED MUUDATUSES SEOSES RAUDTEEREMONDIGA, seoses rongi 227 MITTEPEATUMISEGA Püssis!

NB! PÜHAPÄEVITI!

ALATES 26. MAI 2019.
Seoses raudtee remontöödega on alates 22.05.2019 muudatusi ELRON Tallinna-Narva liini sõiduplaanides ning õhtused reisirongid Narvast Tallinna suunal Püssi raudteejaamas ei peatu.

Ida-Viru Ühistranspordikeskus annab teada, et alates 26.05.2019 muudetakse Kiviõli piirkonna bussiliinide pühapäevaõhtuseid sõiduplaane järgmiselt:

Liin nr 100 väljub Jõhvi bussijaamast kl 18:20 (vanas sõiduplaanis kl 17:20), Püssi bussijaamast väljumine kl 18:57, millega on võimalik sõita Kiviõli raudteejaamani. ELRON reisirong väljub Kiviõli raudteejaamast kl 19:17.
Liin nr 104 väljub Kiviõli raudteejaamast kl 19:20 (vanas sõiduplaanis kl 18:20), millega on võimalik sõita Püssi bussijaamani.
Esmaspäevast laupäevani on Püssi raudteejaamast reisirongidega liiklejatel võimalik sõita seni kehtivate busside sõiduplaanide järgi Püssi bussijaamast Kiviõli rongijaama.

Teated ja info sõiduplaanide muudatustest: www.ivytk.ee
Tänud info eest IVÜTK!

Muudatus põhjustatud raudteelaste poolsest saamatusest sõiduplaani koostamisel, mille tõttu korraga kaks rongi jaamas peatuda ei saa. Ometi, seda saanuks tagada sõiduplaani parema tegemise juures või isegi ajutise perrooniga!
Ka ei edasta Elron selle juurdeveoliini kohta infot, seetõttu: AIDAKE JAGAMISEGA KAASA, ET SEE JÕUAKS VÕIMALIKULT PALJUDE VIRULASTENI!

Peatus.ee info: PÜHAPÄEVITI. Teistel päevadel liin 104.
(Maidla tee peatus Kiviõli perrooni juures, tulevane peatus Kiviõli Jaam)
http://www.peatus.ee/#region;ida-viru;regionalbus;152652;32459;0;21612;7

  

Väga tore, et siia ekraan üles pandud ja lausa ingliskeelse infoga. Kuhu sai aga sõiduplaani stend? Kas reisija peab jooksma Balti jaamas ringi? Kus on siin ekraanidel vahetuv info, millega mõne aja tagant ilmub ekraanile info remondimuudatuste (leidmise, kodulehe) kohta?


Muidugi on see oskamatus, tahtmatus ja suutmatus saanud ammu alguse. Ometi tahavad need "õpetajad" minna juba Euroopat õpetama!? Ei suutnud Parts siin midagi teha, sealgi vaikus. Ei suutnud "õpetaja" Seeder siingi aru saada, et kui midagi välja ütled, siis tõesta ja kui juba ütlesid, siis meenuta seda, kuidas oma erakonna poliitikud tööga hakkama pole saanud?
Üksiti - eeltasutud bussiliikluse asemel vaja liinivõrku parandada? Miks siis Teie poliitikud kohtadel sellega üldse tegeleda ei taha ja lausa pea liiva alla peidavad?


Kus on kaugliinide bussid Balti jaamas?


Aga alati meeldib mulle vaadata suurt pilti. Kus trammide juurde kuulub muuhulgas ka ajalooliste postidega (kuigi koopiad) kontaktvõrk!







Ajalooliselt oli postidel nii toru kui sõrestik. Kahjuks viimast ei kasutatud nüüd, aga postid sellegipoolest sarnased.



Virutaks ükskord kihikese asfalti peale?


Lipsasin ka siit läbi. Madison võiks Euroopa Parlamenti minna küll. Siin ta kohalikust elust eriti midagi ei jaga ega huvita teda väga ka selle edendamine. Eks ka "õpetajate" puudumise viga. Aga EP-s võiks ta küll koha ära täita, sest globaalne poliitika istub talle paremini. Sinna ta lausa sobiks!?









Aga kena päeva jätku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar