Blogiarhiiv

laupäev, 1. jaanuar 2022

Kalaranna vinduv nurgake ja "Ülo" kohvik ning (Võru) vesi on elu! Juuni 2019

 

Neljapäev, 6. juuni 2019

Kalarannas, vinduvas nurgakeses.


Vabandust kui eksitan, aga nii kena varjuline Kalarannas pole, see pilt ikka Kalamajast!


Kunstiakadeemia.




Sellise posti koopiad paigaldati pikale trammitee lõigule ja seda kiidan mõttes alati!









Töö on väsitav. Isegi nüüd kui olen tervise pärast tempo maha tõmmanud, teen tunduvalt rohkem kui enamus teisi. Ma lihtsalt ei oska viilida. Väsimus tähendab aga, et sageli koju ja pikali. Või siis ka blogisse kommenteerima pikki pildiseeriaid oma käikudest ja mõtetest.
Aga mõnikord viitsin siiski õhtul ka välja minna. Kalaranna üks selliseid mõnusaid kohti.


Muidugi võid siin ka auto alla jääda, eriti kui autos mobiil. Aga siiski ma ei pane pilti üles, sest vist see autojuht vahepeal tähelepanu hoidmiseks võttis mobiili kõrva äärest. Ma usun vähemalt.


Nagu ikka ütlen,. ma pole linnainimene, kuid ometi leian kohti, hetki ja värve, mis pakuvad naudingut. Ka pildistamisel muidugi.



Vesta enam Pranglile ei sõida. Nüüd vist Aegnale.



Millised vaated! Ja milliseks siinse ala võiks teha, kui saaks maaprobleemid lahendatud!? Kindlasti ei tohiks kinnisvarahaidele järele anda. mereäär peab olema maksimaalselt vaba ja peab olema ka promenaad! Häbi, et siin ikka veel midagi pole, on omamoodi ohtlik isegi liikuda ja olla!



Näete kuidas inimesed naudivad olemist?








Juba oli ka vetteminejaid. Prrr....



Aga ka trummareid!









Millal muutub aga Kalaranna?



Alati aga jääb silme ette ka uusi maju, mis sobivad, rohkem või vähem Kalamajja. Neid, mis ei sobi, ei kisu ju ka pildistama...


Mõni puu tuleb aga kindlasti maha võtta....







Vahel muidugi Kalamajas ka palju müra. Kuigi üldiselt ikkagi hea piirkond.

 
*****************************************************************
 
 

Reede, 14. juuni 2019

Ülo.


Väga maitsvad ja erinevad toidud ja joogid! Hinnad üpriski kõrged. Kas võinuks portsjonid olla naaatukene suuremad või... Aga maitse asi nagu öeldakse. Ja maitse ju ongi tähtsaim? Teenindus väga meeldiv!


Eestimaistest mahladest morsid ja limonaadid! Väga hea! Mõne asja puhul saaks kindlasti veel erinevaid eestimaiseid asju kasutusele võtta.


Kus? Kellel vaade aknast tuttav, see teab. Kes ei tea, see ... otsib!




Edu!
 
*****************************************************************
 

Neljapäev, 27. juuni 2019

Elu on vesi.


Või vesi on elu? Tegelikult mõlemat, ajast aega. Ja meie suhtumine on aina rohkem selline, kus me vett ei austa! Juba mõned päevad kripeldab mul vana ideega koos uus mõte, aga tööpäevad seekord olnud ääretult väsitavad. Osalt küll mõttetu töö ja enese kurnamine, sest mida pingsam töö, seda rohkem tunned, kui viletsalt meil asju planeeritakse. Aga eks lähed jood jälle vett või veest tehtud jooki ja jõudu jälle tuleb. Nii tunnengi, et tuleb kirja panna.
Pildil on kaev Vabaõhumuuseumis ja seegi meile väga paljudele tuttav vaade. Kuigi tänapäeval vist euronõuded ei lubakski sellist kaevu kasutada avaliku veevõtukohana!?

2011. aasta kuum Prantsusmaa suvi pani millelegi teatud mõttes aluse.

Tänase ettepanekuga lihtsustame ringmajandusele üleminekut ning aitame liikmesriikidel joogivett ressursitõhusalt majandada. Ettepanekuga pannakse kohustus vähendada energiakasutust ja vältida veekadu. Tänu suuremale läbipaistvusele annab see ka tarbijatele rohkem õigusi ning motiveerib neid tegema säästvamaid valikuid, näiteks kasutama kraanivett,“ selgitas tööhõive, majanduskasvu, investeeringute ja konkurentsivõime küsimuste eest vastutav komisjoni asepresident Jyrki Katainen.

Uute eeskirjadega nõutakse liikmesriikidelt vee kättesaadavuse parandamist kõigi inimeste jaoks, eeskätt aga haavatavatele ja tõrjutud rühmadele. Praktikas tähendab see näiteks, et avalikku ruumi paigaldatakse seadmed joogivee pakkumiseks ning algatatakse kampaaniaid inimeste teavitamiseks nende tarbitava vee kvaliteedist.
Muu hulgas internetis hakatakse üldsusele lihtsalt ja kasutajasõbralikult andma teavet joogivee kvaliteedist ja sellega varustamisest tarbija elukohas, millega suurendatakse inimeste usaldust kraanivee suhtes. Pudelivee tarbimise vähenemine võib aidata Euroopa kodumajapidamistel säästa üle 600 miljoni euro aastas. Kui inimesed usaldavad kraanivett rohkem, aitavad nad vähendada pudelivee tarbimisest tekkivaid plastijäätmeid, sealhulgas mereprügi teket.

Sellest on möödas juba aastaid, kuid meil valitseb ääretu vaikus! Mitte keegi ei paista ühelgi aastal seda meelde tuletavat ja joogivee pakkumise seadmeid meil küll paigaldatakse, aga ääretult vähe! Miks? Kes seda teab! Viimasel ajal meil tehakse kõikidesse linnadesse väga kalleid keskväljakuid. Iseenesest tore ju, aga millegi pärast ei projekteerijad ega ka ametnikud, linnapeadeni välja, veele ei mõtle! Isegi siis kui neile seda meelde tuletada. Selline käitumine on meil küll tavapärane, aga see PEAB muutuma! Ükskõiksusega poliitikasse ÄRA RONI!

Ometi, küsi suhtlusmeedias linnajuhtide vt käest, KUS ON VESI!? Sa ei saa vastust ja kõik! Meediat aga jällegi sellised teemad ei huvita, mis sest, et mitmetahuline ja äärmiselt oluline! Järjekordne tõestus, et meie juhtidel on pohh?

Võimalusi on aga mitmeid ja sageli üpris vähekulukaid. Kui juba purskkaeve tehakse (ka superministeeriumi ees), siis lihtne oleks ju ka joogivesi tagada? Erinevaid kohti ja võimalusi on palju. Teha saab nii kaevu, ühendada (suvel kasutatava) veevõrk kraani kaudu, paigaldada taas tänavatele ja ka hoonetesse nõukaajast tuntud gaseeritud vee automaadid, tagada parklates jm tee ääres kaevud, käsipumbad vm jne. 

Siit tuleb aga minna veelgi kardinaalsemaks! Valdavalt näeme ju seda, kuis olemasolevatest kraanidest juues või pudelisse vett võttes jookseb vett ka maha. Veelgi rohkem siis, kui pestakse puuvilju vm. Et aga vett vajab veel üks "tarbija", WC, siis ... tulebki planeerida asju nii, et  "üleliigne" vesi tuleb juhtida sinna taaskordseks kasutamiseks. On ju tegelikult päris hirmutav mõelda, kuidas niisama laseme veel ILMA SEDA TARBIMATA SISULISELT kanalisatsiooni voolata!? Isegi Brüsselis pissiv poiss "ehitati ümber". Meie ametnikud ei küüni selleni? Vesi neist kraanidest või isegi veeautomaatidest klaaside pesemisel peab minema taaskasutusse!

Ning vesi peab joomiseks kättesaadav olema ka paljudes parklates. Saab kasutada nii vanamoodsat odavat pumpkaevu kui rakendada pumba jõuallikaks ka päikeseatareide toodetav elekter!

Tööle, seltsimehed! Ja ärge lootkegi, et ma teilt küsimata jätan, kuidas töö edeneb!

_________________

Transpordi grupis arutelu ja viited:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1430651350414291&set=oa.1965922566995643&type=3&theater

-----------------------------------

AS Võru Vesi postituse juurews
Neeme

Tere! Õige värk!
Kus on aga Võrus avalikud veekohad ja -kraanid? Kui palju neid on ja kui hästi (kaugelt?) tähistatud?
https://vorumaateataja.ee/.../22812-as-voru-vesi...
Muuda või kustuta
AS Võru Vesi korraldas joonistusvõistluse teemal Miks on kraanivesi hea?
VORUMAATEATAJA.EE

Vastuse puudumine tähendab siis, et neid kohti ei ole ühtegi?
Muuda või kustuta
Meeldib
· Vasta · 1n
AS Võru Vesi
AS Võru Vesi AS Võru Vesi ei vasta küsimustele ja päringutele Facebook'i vahendusel. Küsimustele ja päringutele vastuste saamiseks palume kirjutada e-posti aadressil voru.vesi@voruvesi; helistada telefonil 782 8334 või tulla kohapeale Ringtee 10 Võru linn Võrumaa.
Peida või teavita sellest
Meeldib
· Vasta · 1n
Neeme Sihv
Neeme Sihv AS Võru Vesi tänan! Kurb, et Teid muidugi ei huvita teabe jõudmine inimestele! Te ei suvatse SUHTLUSmeedias vastata, aga ei teavita ka? Väga ebameeldiv suhtumine!
Parimat!






































--------------------------


Imearmas pilt Võru Vesi postitusest. Pole vaja teada, kus on joogivesi, peamine on reovee pealt raha teenimine?
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar