Blogiarhiiv

esmaspäev, 31. jaanuar 2022

Lp riigi- ja omavalitsuste juhid, kes te tegelete tänavatehooldusega!

 

 
Suhtlusmeedias on juba hullem siiber teemapostitustest "ühte auku" kui lumest endast! Kaua võib?
 
Lp valitsuse - ja omavalitsuste juhid!
 
Kas teate, milline on selle talve kõige popim teema iga piirkonna FB gruppides? Selline:
 
Miks nii, et heaperemehelikult roogid majaesise tee (väravaesise), ka sõidutee, puhtaks ja siis sahk lükkab ikka valli ette? Ruumi ju on kuhu see lumekaam lükata.
 
Palun tehke teavituskampaania, kus püüate kõikide inimesteni viia selgitus ehk järgmine info:
 
 Põhjendage, miks ongi täna olukord paratamatult selline, et tänavaid-teid ei saa puhastada, ilma, et teeotsad, väravaesised jm umbe lükatakse? Ehk et valle vältida ei ole võimalik, kuigi kõik valitsusjuhid teevad palehigis tööd selles valdkonnas. See on eriti oluline seetõttu, et väsimatust tööst ja tegevusest tulenevalt ei saa täna (omavalitsus)juhid ka vastata inimestele FB-s nii nagu nad vastasid, lubasid ja postitasid lennukaid ideid enne valimisi. Pudrumägede asemel on tulemuseks lumemäed! Info peab aga inimesteni jõudma, sest nad raiskavad lumerookimise kõrval energiat asjatule virisemisele. Energia on aga kallis!

Lisaks selgitage, et pea alati on lumesaju ajal "väljas kogu tehnika", kuid sellest ei piisa, sest raha kulub aina uute ja suuremate teepindade ehitamiseks ning majanduse edusammud viie rikkama riigi hulka jõudmiseks on teede ja võimsate viaduktide/ringteede ehitus, mitte nende hooldus ega seisukord!

Kolmandaks tasub rahvale selgitada sedagi, miks tehnika on sisuliselt väljas vaid lumesadude ja -tusikude ajal. Rahvas peab aru saama, et hiljem on eesmärgiks suust sooja õhu puhumisega aidata kaasa lume ja jää sulamisele, sest see sulab vältimatult ükskord niikuinii! Ei pea päevast päeva püüdma puhastamisega teede seisukorda aina paremaks muuta, püüdes nii vältida jää jm teket ja olemasolu teedel.
 
Tänan!
 
**************************

Loodetavasti aitab see tõsta valijate teadlikkust ja virisevate postituste asemel võetakse kätte labidad ning minnakse kolonnis andma oma panust. Spordisaalidesse kõik nagunii ei pääse ja pealegi, kasvavate kulude kõrval pole paslik tervislikule kehakultuurile peale maksta!
 
******************************

Lisan ka suhtlusmeedias leviva video, millega roiskuv kapitalism püüab rahvast haneks tõmmata, nagu oleks selline sahk lumekoristustehnikal võimalik! Ei, meie maailma parim e-tiigrilik hankesüsteem välistab sellise pokazuhha!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar