Blogiarhiiv

teisipäev, 20. september 2011

KODANIK ON HINDAMATU!

http://www.virumaateataja.ee/569572/juhtkiri-paastevaldkond-krahhi-aarel/

Vastus: ei hinda kõrgelt! Üldse ei hinda!

Ei jõua kõiki neid linke siia üles toppida, aga alles oli artikkel, kus räägiti, et meil päästekomandosid liialt palju ja tihedalt. Ja muidugi on asi krahhi äärel (ja mitte ainult Päästeametis) kui reaalsest elust ollakse võõrdunud, kõike näha ei osata, õigemini ei taheta, tulumaksu aina jäärapäiselt alandatakse ja kõik, mis kord hurraaga tehtud, enam üleval pidada ei suudeta. Elame küll kokkuhoidlikult, nii et Spiegel`gi meid kiidab, aga kaua me elame nagu sandid?

Kuuuurija tambib rongipiletite hindadest ja dotatsioonist kirjutada juba aastaid, vist Postimehe loomisest alates, kuid kohati tal õigus. Umbes 0,1 % ulatuses (see vähem kui rongiga sõitjate protsent elanikkonnast, mis pidavat olema uurija väitel 0,2 %, ja selline väidegi näitab eluvõõrust). Kuid loomulikult ei saa me täisväärtuslikku päästeteenistust, politseid, muinsuskaitset, keskkonnakaitset jm, kui me ei anna selle jaoks raha. Selles valguses peaks olema lollilegi selge, et tulumaksu alandamine OLI VIGA!!! Kuid ei, tahetakse VEELGI ALANDADA!? Kuidas saab nii teha?

Euroala toetamine peaks sõltuma riikide keskmisest palgast ja seega peaks me Kreekat või keda iganes toetam kümme korda vähem. Sest me palk üle kümne korra väiksem, seega tegelegu oma probleemidega ise! Kui Kreeka või mingi muu valitsus on sama turakas kui need, kes tõsiselt üle võimete laene võtnud ja neid inimesi ju on. Nagu ka Kreeka riik on, aga tunnistada endale seda ei julgeta! Aitamise vastu pole mul midagi, aitama peab, aga mitte neid, kes aitajast ehk lausa kümneid kordi paremini elavad.

Eesti Vabariiki olnud nüüd 20 aastat, aga kogu aeg olen saanud talutavat palka. Nagu ehk valdav enamus. Kuid talutav tähendab, et see on kaugel normaalsest! Ja kui juba 20 aastat oodatud, peaks olema palk ja elu ikkagi normaalsed. Ka lootus, et tuletõrje appi jõuab ja päästevõimekus on ja et ka tuletõrjujad hästi varustatud oleks.

Kui keegi kedagi kibestunuks nimetab, siis enne mõelgu, kas äkki tegematajätmised ja oskamatu tegutsemine seda kibedust ei põhjusta...

http://www.virumaateataja.ee/569566/paasteteenistus-laguneb-igast-kuljest/

2 kommentaari:

  1. Nägin sama teema kohta eila uudistes, ma ei saa aru enam mis meie vabariigis toimub?? Kas riik töesti ei suuda enda tuletörjujatele uut varustust osta-natukenegi rahakoti raudu paotada???Samas muudele sigadustele raha jätkub meie riigil piisavalt?? Ühel päeval meie riigikogu tegelasel endal midagi pöleb ja siis tuletörje ei saa appi tulla kuna neil pole millegis tulla enam? Kaitseriietus katki ja kulunud, iga asi saab kord ümber, miski pole ju igavene!!!

    VastaKustuta
  2. Tänud, mesiniku pere!

    Mis toimub? Toimub üksteisele ärategemine! Praegu just vaatasin Riigikogu infotundi. Hr Parts rääkis ilusasti regionaalpoliitikast. Aga rääkimine on nagu eneseõigustamine. Mida kõlavam ütlus, seda kõvem mees oled!
    Kui endal midagi (püksis) põleb, siis tehakse eeskirjad ringi! Ja kui meheau ohus, küll me oskame üht-teist teha!
    Mida me valitsus, ehk meie võim, ehk need, keda usaldasime, teavad reaalsest elust? Hr Parts rääkis ääremaast, aga isegi seda ei suuda ta teha, et rongipeatus nihkuks natikene. Sest ta ei saa aru, mida tähendab km või 100 meetrit. Sest ta ei vea oma kohvreid nii pikka maad. Ta ei vea üldse oma kohvreid!
    Ei toimugi! Sest oleme kaotanud oma Rahvarinde keti tunded. Liiga paljudele on oluline vaid raha, mitte vennatunne!

    VastaKustuta