Blogiarhiiv

pühapäev, 15. mai 2022

Kalamaja Hoovikohvikud 2022 - 1. pool.

 


 
Oi raske päev oli! Kevadine kindlasti, aga külmavõitu, just tuul ja mingil hetkel igatsesin jõuluglögi! Ei jäänud sellestki ilma. Teisalt tundsin, et küll on hea, et jalad pole enam noored! Seepärast sai kakerdatud vaikselt ja nii tekkis võimalus ka, noh, ütleme, igas kolmandas kohvikus midagi osta. Lisaks natuke veel kaasa. Kaks tähelepanekut, kõik mida ostsime, oli hea kuni ülihea, pigem just viimast. Ja ka hinnaklass oli üldiselt väga külalissõbralik. Väga tore lisa positiivne tunne.


 
 Ja kuigi taas rohkem rõhku inimestele, siis natuke ikka muid pilte ka. Enamjaolt sain ka inimestele öelda, et nad pildil, aga 100% see võimatu. Ning siin mu meiliaadress olemas, kui keegi leiab end ja ei soovi siiski pilti siin näha, siis andku aga teada. Aga AITÄH kõigile, kes aitasid pildiseeriad kokku panna.






 
Iga kell olen neid poste nähes rahul, et nõudsin vanade säilitamist või kopeerimist. Väheseid juhtumeid, kus post pole pildistamisel segav vaid hoopis positiivne faktor.


 
Aih, läks meelest ära! Peab ikka midagi sellist ostma, soe ja kodune.







 
Kopli tänaval on kahjuks paljude puude eluiga lõppemas. Nii kurb kui ka pole, peaks suure osa neist maha võtma ja kiiresti. Ja seda vaid ühel põhjusel - istutada uued, nii et kui ükskord ka viimased vanad oma aja ära elanud, oleks nüüd istutatud puud juba võimalikult puude moodi, suured ja ilusad varjupakkuvad pärnad.



 
Udmurdi köök. Minu jaoks, kes harjunud hakklihakastme, frikadellisupi vm, on nõgesepirukad ja muud sarnased tooted harjumatud ja võõrad, aga ometi need üllatuslikult maitsevad mulle enamjaolt. Midagi hoopis teistmoodi erilist ja kindlasti ka tervislikud.


 
Ja muidugi, kuigi taas seekord rõhk tegijatel ja külalistel, ei saanud ma jätta pildistamata kõiki neid vaateid. Ja see on seekordsetest minu jaoks üks õnnestunumaid.

 
Lipsasime mööda ka salme keskuse ümbruse laadalt.


 


 
Mida rohkem aga selliseid rattaid tänavapildis, seda ägedam.

 
Erilised valgustid, millest eile vaid kahte pildistasin.






 
Kiluvõileiva ostmine lihtsalt kohustuslik.




 
Mõnegi asja pildistamiseks kasutasin teiste ostetut....




 
Väga mõnusa maitsega räimed!



 
No vaadake ise, kes pole käinud - on ju taust lihtsalt võrratu lisaboonus. Naudidki kõike!



 
Ei tea, kas kunagi menüüdesse lisanduvad ka nurmenukutee ja muud sellised eestimaised teed?
 
Väga palju oli väikseid kohvikutepäeva külalisi.



 







 
Oli, kus istuda ja sai ka maas istudes ennast üpris mõnusalt tunda.








 
Ja küll on hea, et vahepeal saab (kõik hinna sees!) ka kutsusid paitada ja sügada.




 
Autosid ka väga palju ei sõitnud üldiselt neil tänavatel, seega oli üpris hea ka liikuda. Vahel pidi siiski kahte lehte laiali "tuiskama".







 












 
Hartshoo oli siin seekord kanalihaga ja vägagi hea, kuigi üksjagu "võõravõitu". Aga ega ma tegelikult pole elus vist  seda õiget hartshood saanudki. Või on see "õige" lambalihaga üldse?







 
 Mõnes kohas oli ka lastele mõeldud ja igatahes mängiti rõõmsal meelel pikemaltki.





 
Muusika on aga ikka hea küll. Kui ongi hea!




 

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar