Blogiarhiiv

kolmapäev, 8. august 2012

Kuhu kulub raha?


 Kõikvõimalike asjade puhul armastatakse tuua põhjenduseks raha puudumist. Raha puudumine ka põhjendus, miks meil politsei nii mannetu ja kuhugi ei jätku. Pole ime kui aastaid tagasi raha nimel tulumaksu vähendati...

http://www.postimees.ee/932766/haapsalus-lohuti-cyrillus-kreegi-monumendi-muuri

Kes selle taastamise kinni mksab?

Riisiperes peksti sisse rongivaguni kõik klaasid, akendest alustades ja tuledega lõpetades. Palju taastamine maksab?

Keegi, kes ennast kunstnikuks nimetab, rikub täielikult teiste vara. Kes selle kinni maksab?

Jne. jne.

Kohati tundub küll, et mõningad tulekski sõna otseses mõttes lihtsalt maha lüüa! Kui ikka mõistust ei ole ja paranemislootust ei paista....

Sest kõige olulisem polegi mitte raha (Õnn ei peitu rahas!), vaid aina süvenev haige mõtlemine. Kuidas muidu põhjendada tegusid, millest ükski normaalse mõtlemisega inimene aru ei saa?

2 kommentaari:

  1. Olen näinud vagunitel ja ka mujal päris kauneid graffiti-joonistusi. Miks ei võiks depoo värvimist vajavad vagunid kenasti ette valmistada (katta aknad jms värvimist mitte vajav) ning kutsuda tänavakunstnikud ise kohale? Kui neile eelnevalt veel saata vagunite joonised (nagu nt trammipargil veebis - http://www.tttk.ee/index.php?page=84), saaks neil ära tähistada kohustusliku sümboolika, mida oleks kunstnikel võimalik eelnevalt oma töösse kombineerida.

    VastaKustuta
  2. Tänud, Joosep-Georg!

    Sinu enda küsimuses sisaldub vastus!
    1. Kunst ja disain on kellegi looming ja enamasti mõeldud püsima väga kaua. Graffiti-tegijatel puudub aga enamasti austus teiste tehtu ja ka loomingu suhtes. Seda näitab juba seegi, et ka oma valdkonna tegijate tehtu üle kaetakse! Omal ajal olid olud lihtsamad, käisime Vilniuses ronge ära toomas ja üks vedurijuht disainis ronge oma meele järgi. Oli põnev ja vaheldust ka muidugi.
    2. Vagunid vajavad erivärve, et need ka kestaksid. Ei ole loogiline, et pragunev-kahvatuv aerosoolvärv kasutusel oleks.
    3.Olen näinud ka päris ilusat graffitit, umbes nii 0,000001 % nähtust. Kellegi teatud mõttes vaid signatuuri ei saa kuidagi pidada eriliseks kunstiks, tegemist on ikkagi sodimisega ja vara rikkumisega. See pole vähegi adekvaatse inimese poolt aktsepteeritav. Ning loomulikult solvav ka disainerile ning raudteefännidele.
    4. Tänavakunstnikud, kellel on kunstniku annet, võiks kokkuleppel ikkagi kvaliteetselt värvida näit Pärnu mnt planku Järvel, mitte teiste disainitud ja värvitud asju.Mine vaata Pirita kaitserinnatist mere poolt ja kui sul vähegi üldist tunnetust, leiaksid ka, et linna siluett ilusam ikkagi tõelise vaate puhul.
    Aga edu!
    5. Kui tänavakunstnikud näitaks, et NAD OSKAVAD AUSTADA TEISTE LOOMINGUT, võiks minu poolest täiesti kasutada nende teeneid näit mõne erivaguni värvimisel.

    VastaKustuta