Blogiarhiiv

neljapäev, 23. august 2012

Tuttav ja tüüpiline!


Loed artiklit ja võid arvata, mida tahes. Kuid olles ise samas olukorras ning piloote mõistes (nii palju kui see võimalik, sest täpsemalt asju ei tea ju), saad aru kui töötajavaenulik see riik on ja seaduseid tehes osatakse  või tahetakse mõista vaid tööandjaid..

http://www.e24.ee/948726/ametiuhing-estonian-airi-uus-kollektiivleping-voib-jaada-solmimata

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ütles BNS-ile, et Estonian Airi juhtkond soovib igal juhul mõlemat osapoolt rahuldava kollektiivlepingu sõlmida. Kuna läbirääkimised on käimas, siis ei soostunud ta teemat täpsemalt kommenteerima.

Pressiesindajate töö pole ka kerge. Tuleb (ei tea millise palga eest) ajada häma ja mitte midagi kogemata välja öelda. Aga millegipärast on tööandja soovid tihti vastupidised öeldule. Kindlasti muidugi huvitab neid vaid TÖÖTAJATE palga alandamine ja sõnagi pole kuulda kui palju JUHTKONNAL palka alandada plaanitakse! Kui hakata võrdlema töötingimusi ja muud, siis järsku plahvatas meelde nõuka aeg. Paljudele, kellel töö kahjulik, anti näiteks piima. Huvitav, kas oli tol ajal ükski juhikoht, kus piima anti?  palkasid peaks alandama ehk Kreekas ja sealgi alustama ehk isiklikust eeskijust. Kuid siinsed palgad tunduvad suured mõnele poliitikule ja seda muidugi töötaja palkade puhul! Vaatan endal töö juures ringi ja ei mõista, kuidas juhtkond võib tihti olla nii süüdimatu!? Klienditeenindajad, kellede töö põhiosaks on kodust eemalolek, vibratsioon ja muu tervistkahjustav eluolu, tegelik töötundide erinevus paberil olevast pea kahekordselt, kaotasid mingil hetkel kõvasti lisatasus. Miks? Sest kellelegi tundus nende palk liiga suur olevat! Aga millegipärast ei mõisteta nende töö olemust. Ja sealt "välja rabeledes" leiab nii mõnigi, et töötaja õiguste eest seisvale inimesele "on paras" kui mõni terviserike teda tabab. Sest "pole vaja ju ülemustele kanna peale astuda".... Aga eks igal oinal ole mihklipäev....

kuid üllatav on küll igasuguste kaasajooksikute mõttemaail! Kas õhtul magama minnes piinavad mingidki süümepiinad? Kui oled olnud päevad läbi töötajate keskel ja vaid osanud tõrjuda mingeidki märkusi töö pahupoole kohta? Või ei ole tahtnud ühtki märkust kõrgemale poole edastada, sest sul on ükskõik ja eks kõik töötajad ole ju virisejad!? Noh, mitte võib olla kõik. Mõni, kes nõus supilakke eest kõik põhimõtted unustama, on ju heas kirjas!? Vabandust, kui neile liiga teen, võib-olla nende ajuehitus ei võimaldagi põhimõtete olemasolu! Sest sarnaselt kaasajooksikule, leidub ka töötajate hulgas neid, kelle tee käib rohkem risti vedurijuhi teega ja koorem ikka suurem kui teistel.... Kuid tema enda tuleviku kaitsja kohta ütleb ta sõnu sarnaselt kaasajooksikule, unustades, et streigi puhul või muul ajal sültatakse kolleegile näkku!? Või siis ka pahad need, kes tema eest seisavad? Kuidas peaks säilima austus selliste inimeste vastu?

Tollase info järgi oli Estonian Airi juhtkond pakkunud välja võimaluse kollektiivleping üldse sõlmimata jätta ja asuda iga piloodiga individuaalselt läbi rääkima.

Tuttav asi! Valimata vahendeid, tuleb suruda solidaarsuse lõhkumisele! Sest supilake on odavam kui maksta oma töötajale piisavat palka!

Uus kollektiivleping peab tema sõnul arvestama muutunud turuolukorda ja tuginema Euroopa Liidu ning Eesti vastavatele regulatsioonidele

Taskilale sobiks töö Kreekas. Seal on "muutunud turuolukord". Ja palgad on cirka 10 korda suuremad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar