Blogiarhiiv

reede, 29. juuli 2011

VEDURIJUHI AMET - KÕIGE SURMAVAM JA KÕIGE ROMANTILISEM AMET 5

http://www.youtube.com/watch?v=2yTyUlcf9W4

...rongijuhil võidund tunked, pabeross hõõgub suus...

Oh ajad, oh kombed! Ajad mööduvad, pole müügil enam Belomorkanali ega Kazbekki, võidunud tunkesid üldjuhul ka mitte. Ehk keegi kannab kottis dressipükse või määrdunud riideid, kuid üldiselt on leitud võimalusi vormiriiete ostmiseks.

Eks üks põhjusi oli ka elektrirongi juhi tapmine aastaid tagasi. Sest rongijuhil polnud vormirõivastust ja püüdes pätti peatada, sai ta kuuli. Sest pätt nagu ikka meil õigeim mees, karjus ja keegi arvas, et näe kus pätt...
http://www.epl.ee/artikkel/40509
Sõidavad meil siin DR1A ja veidi moderniseeritud DR1B, Aastaid. Eks päiksekuumuses olles ikka  püüad peitu pugeda. Arstidki soovitavad vilusse minna! Aga kus sa pääsed! Nii sai akende ette riputatud ajalehti ja kaltse ja ei tea mida veel. Päikesekatted maksavad ju hirmsat raha ja ventilaatorid ka. Konditsioneeri ostaks, aga ei jaksa ju. Nii siis vedurijuht sõidabki. Peab tagama reisijate ohutuse. See tähendab, toimetama nad elusalt ja tervelt sihtkohta. Olid ajad, kus ka auruvedurijuht võttis ennast paljaks, sest kuumus tahtis ära tappa. ja mitte ainult.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/vedurijuhid-maksavad-stressi-eest-surmaga.d?id=20468531

Kui saadki väsitavas tööst veidigi leevendust, tulevad muud mured. Kusjuures, mäletan kui vene ajal tutvustati vedurijuhte allkirja vastu igasuguste õnnetuste analüüsiga suurel kodumaal. Küll oli põhjuseks mittepuhanult tööle ilmumine, küll muid põhjusi. Tänapäevaks on elu edasi arenenud. Ostad koju ventilaatori, paned voodi ette ja püüad magada. Sest hommikul ootab töö. Kui hästi läheb, saad osta isegi konditsioneeri.  Enne magama minekut vaatad uudiseid ja ilmateadet, ning tunned, kuidas ärritud. Lubatakse jälle üle +.... kraadi... Hommikul võtad oma lühikesed püksid, millega soojal sügisel sai kartuleid võetud ja lähed tööle. Sest tead, et kabiinis lõõskava päikese käes +30, 40 või 50 kraadi. Teine läheks paljalt sauna ja naudiks sellist sooja. Kuid keegi peab hoopis rongi juhtima. Ning säilitama valvsuse!

Lähedki kabiini! Päike lõõskab nagu filmis "Ergav kõrbepäike". Vagunis peaks olema jahedam. Oh ei, pole juttugi normaalsest temperatuurist. Sõidadki. Lülitad tööle pläriseva ventilaatori, mis sel sajandil kohati olemas ja avad aknad. Kuigi tead, et saad ühe kutsehaigustest. Radikuliidi. Või mõne teise! Mõnel hetkel tunned, kuidas uimasus tuleb kallale. Aga ei tohi! Jõuad lõppjaama... Oeh...

Kraanist tuleb leiget vett, kuid turgutab ikka. Sest külma vett saad heal juhul vaid poest...

Vedurijuhte on küll ja küll surnud tööpostil. Ega keegi väga põhjalikult uurigi, kas põhjuseks terviserike või aitas miski kaasa. Avaldatakse kaastunnet ja elu läheb edasi. Muide, ega ka klienditeenindajatel elu kergem pole! Sama palavus või veel hullemgi! Peavad kannatama lisaks klientide rahulolematusepurskeid, valetamist, sõimamist ja sadat muud asja.

to: Reisija : ma arvan, et ka reisijal on nendes palavates ja umbsetes rongides sõitmine jube ja see on hetkel primaarne. Miks ma peaksin sõitma rongiga, mis on puupüsti täis, istmed mustad, klienditeenindaja elab oma komplekse välja reisijate peal...Ma ei arva, et nende klienditeenindajate töö on karvavõrdki hullem kui mõni muu töö.
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka to: Ojee!(09:44 27.07) ja to: Muidugi(09:50 27.

Samas on meil tuhandeid eksperte! Hetkel tahaks hirmsal kombel seda plärajat tööle rongile klienditeenindajaks. Kes pole ehk rongi näinudki, aga on tark! Nagu paljud teisedki! Kusjuures, ärgu unustagu, et reisija võtab hädas maha enamus riideid! Kuid teenindaja ei tohi isegi lumivalge pluusega ringi käia, vaid katma selle musta vestiga. Mis polegi nagu vorm, on rohkem nagu tööriietus!

Sa, to:Reisija! Oled vist üks nendest, kes omad kompleksid päevast päeva teenindaja peal välja elad!? Sa ju tead kõike?

Vahel paluvad teenindajad abi. Sest ei hakka ju mõne kompleksides päti pärast sadu reisijaid hiljaks jätma. Ja vahel lähevadki vedurijuhid appi. Ei hakka ju ajalugu meenutama!? Pärast tuleb küll ehk mööda kohtuid käia, kui vangist tulnu keelest aru ei saanud. Ja siis pole ühtki neid tarku su kõrval!

http://www.tarbija24.ee/290257/suvi-ajab-rongid-puupusti-jalgrattaid-tais/

Lihtsam on muidugi sellistes oludes. Kusjuures, olen täheldanud (sama teisedki), et näiteks välismaa turistid tulevad rongi ja püüavad kohe.kohe asjad ära panna, et mitte teisi segada. Meie inimesed aga vajuvad istmele, ratas, kott vm vahekäigus või istmel ja ei mingit ajutegevust!!! Ja kui pead siis sellistega päevast päeva tegelema, siis ehk ei jäägi muud üle kui hakata emotsioone välja elama!? Aga ennäe imet! Kui oled ikka rongist eemal, siis nagu ei teagi kohe, et probleem olemas!

Aga tõuseb see vedurijuht (või ka klienditeemindaja) puhkeruumis peale puhkamist üles, ajab selga läbihigistatud vormirõivad ja tuleb rongi. +30. +40. +50.

On natuke uimane. Tagajärjeks võib olla tähelepanu nõrgenemine ja reageeringu aeglustumine.

 


Siis tuleb keegi, kes pole üle elanud seda, mida on vedurijuh1 või vedurijuht 2.
Ja ajab demagoogiat.
Vedurijuhi palk muidugi on hea. Seda on väidetud kellegi poolt igasugustel keerulistel aegadel.
http://www.epl.ee/artikkel/274909

Kui piisavalt asjaliku näoga selliseid väiteid esitada, läheb plärala keema! Taas sajad targad vahutavad paremini kui pesuseep!

Tegelik olukord on selline...

Me ju saamegi rohkem! Pole mõtet seda varjata!? Rohkem kui Kreeka vedurijuht kätepesu eest!


Õues müristab! Homme taas tööle. Peaks vist tumedamad lühikesed püksid vaatama!? Aga palk on otsas...


ja mis meil siis romantilist on? Oi, Te ei kujuta ette kui palju...


2 kommentaari:

  1. Tuleb elu positiivselt vötta, oleme rahul sellega mis meil on ja käed- jalad otsas terved saame alati elus hakkama!! Eestlased enamus elavad kahjuks vaesuses aga tunnemegi vahel röömu pisematest asjadest- kasvöi laulupidu mis läks sel aastal töeliselt hinge!! Päikest Teile!! :D

    VastaKustuta
  2. Tänud, Pirtsu!

    Tulebki võtta. Aga kui töötingimused halvad, siis mõjub see ka tervisele! Nii et oma tervist peame ikka hoidma ja ka sõdima selle eest, et asjad paremaks muutuks
    Head emotsioonid aga alati kasuks. Nagu seegi kui teenindajaid tihti hoopis tänati ja kiideti.

    VastaKustuta