Blogiarhiiv

reede, 2. september 2022

Viljandi kui kõige fotogeenilisem linn Eestis, 1. osa.


 
Kuna Valga - Viljandi Jaam - Viljandi bussiliin nüüd käigus, kibelesin seda vaatama minema. Ilm veidi kõledavõitu, aga peaaegu vihmata ja seetõttu sai ka üsna palju pilte tehtud. Ja tõepoolest, olen veendunud, et Viljandi on kõige n.ö. fotogeenilisem linn Eestis. Siin lihtsalt on vanalinn väga suurel alal, on palju erinevailmelisi eramaju ja isegi kortermaju, linn mitmel "tasandil", raudteejaam ja järv jne jne. Ehk et kogu valguse ja taeva muutumistega muutuvad ka pildistamisehetked ning seetõttu aina pildistaks ja pildistaks!


 
Jaam on korras ja puhas ja kirju. Söögikoht väga soodsate hindadega ja lausa toidulõhna eritava toiduga! Südamest kummardus, et püütakse ja suudetakse hindu all hoida, kuid samas teha maitsvat toitu!




 
Vahel pildistan ka teiste tellitut.




 
Tohutult on erinevaid etaile, mille tõttu pildid minu jaoks veel erilisemad. Ning loomulikult ka majad erinevates värvides, veidi ehk kirjumadki kui mujal? Aga naudingut see vaid kasvatab!

 
Mulle meeldibki sageli pildistada vaateid, kus pildil on hästi palju erinevaid detaile.







 
Huvitav oli seekordne kogemus aga bussiliiklusest. See ei ole Viljandimaal ei halb ega hea, selline keskmine. Busse aga uhas ringi üksteise sabas, kuid kui vaja kuhugi sõita ja tagasi tulla, siis (eriti puhkepäevadel) avastad, et ei ole midagi rahuldavat? Kuidas küll suudetakse busse sõidutada, aga sõita ei saa? Parimal moel? Kas seepärast, et asju organiseerib (tasuta) ühistranspordi vastase erakonna liige?
Halvim on aga see, et jaama pole siiani suudetud maakonnaliine tuua, on vaid mõni üksik ja nüüd lisandunud 2 bussi Valgast.



 
Bussipeatus, mille nimegi linn ei suuda ära muuta ega suudeta ka seda läbivate busside liinikirjeldusse lisada. Proovi leida seda peatust peatus.ee portaalist, kui pole teadmistki, et võib olla kuskil Raudteejaam, kuskil Jaama jne. Aga võiks ju olla lihtne ja selge Viljandi Jaam?

 
Kuulus tikutoosimotiiv on siin ja mitte ainult.

 
Viljandi Tikuvabrik, nüüdne Hansa Candle.













 
Kohati muidugi sobivad ka pihlakad, eriti siis kui viljad valminud, aga üldiselt on hea liikuda varjulistel tänavatel.

 
Kurradi postid, neid peaks hakkama öösel salaja rellakaga maha lõikama!  Nii sageli rikuvad vaate ja pildistamise ära ja tegelikult ei olegi neid nii palju ju vaja. Eriti tänaste elektrihindade juures, paraku aga seadust muuta ei taheta. On tänavaid ja tänavalõike, kus piisaks kõnnitee valgustamiseks paarist lambikesest majal ja/või aial ning väraval?
 




 
Võrratu!





 
Krt, jälle post....




 
Aga pildistamislaksu sain kõva, muudkui klõpsutasin ja klõpsutasin.








 
Muidugi pildistasin ka busse, Viljandimaal on busside disaingi üks ilusamaid.


 
Väga pikalt ma käia ei saa, nii loivasingi tasa ja targu linnasüdame poole.




 





 
Ja tegelikult ei näinud ma ju kahe päeva jooksul suuremat osa linnast!? Seega, siin võikski pildistama jääda? Muide, ka FB-s on üks Viljandi gruppidest see, kus kohalikud väga tihti, väga palju ja väga ilusaid pilte linnast üles panevad. Seega, ongi fotogeeniline linn - Pildistamispealinn?

 
Jätan siin alles ka mõned viltused pildid, kuigi see võib häirida.





 
Nägin nüüd ära ka selle tunneli. Tore, et tehtud ja tõepoolest on ka voolav vesi siin omamoodi detail.















 
 
Ja õnneks on suuremas osas Viljandist ka palju haljastust ning palju juurde istutatud. Ning mitte ainult pihklakavitsakesi vaid ka laialehist pärna jm. Ka pinke on linnas üksjagu, aga mitte kõikjal, tükati pole istuda kuskil. Et puhata, et nautida.









 
Muidugi väga palju sõltub ka taevast, et saada veel ilusamaid pilte. Ja sellega mul vedas.






 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar