Blogiarhiiv

esmaspäev, 1. august 2022

Germalo ja Ida-Viru - Jõhvis lõunal ja tagasitee.


 
Loomulikult võivad reisil osalejad siit pilte ka kasutada, avaldamise puhul küll autori nime juurde märkides.
 
Tagasiteel siis püüdsin taas ka aknast vaateid pildistada, vabandan, kui mõni vildakavõitu. Aga liiga palju istume sageli ninapidi telefonis, tegelikkuses on nii palju ilusat ümberringi ju!?
 



 
Bussipeatuste ootekodasid nägin palju erinevaid, aga mitte ühtegi tasemel ja head.







 
Siinkohal giid eksis, tegu pole mingi tööstusraudteega vaid Narva - Tallinn raudteega ja seega siin rongiliiklust ikka on. Võiks olla kordades rohkem ja ehk selleni kord ka jõuame. Venemaaga on täna ja ka homme aga lood nagu on, neile loota ja neid usaldada ei saa nüüd väga-väga pikka aega...

 
 
Lõuna oli siis gruusia restoranis "Mimino". Kuid teist päeva ma enam kanashaslõkki küll ei soovinud, seepärast tegin omad valikud. Kartsin, et aega väga palju pole, muidu oleks proovinud kalapalle krevetikastmes.


 
Kuna ka baklazhaan pole mu lemmik, siis rullid kodujuustu jm olid ka üks põhjus, miks loobusin. Lihtsalt alati eelistan pigem tavalisemaid kodumaiseid maitseid, oleksin isegi kapsa ja sardelli üle rõõmsam.

 
Küll aga oli siin iga portsu juures sama kastmekogus, mis eelmises kohas oli 6-le inimesele.


 
Hartsho tundus hea valik ja vahel harva seda süüa on päris nauding.

 
Lisaks kohapeal valmistatud pelmeenid, millega võis ka vägagi rahule jääda.







 
Siiani pole ma head pilti saanud neist sinka-vonkadest, mis on tehtud jalgrattaga teede ületamiseks, tegu on ikka omamoodi tohutult suurte rajatistega. Neid nähes saab aimu, et mitte ainult viaduktidele ei kulu suurte teede puhul tohutult loodusvarasid vaid ka teistele asjadele.
Muide, hiljuti keegi tümitas Orbanit ja Ungarit kui diktatuuri, kus kõik otsused tehakse ENNE ära ja rahvalt ei küsita. Meilt küsitakse, aga vaid niisama, otsused on ammu ette ära tehtud. ka 4-realiste suhtes. Ja oleme paremad kui Ungari? Ei, me veel petame rahvast oma "kaasamisega"...

 
Tehismäed võivad ju olla häirivad ja ka keskkonnale ohtlikud (just poolkoksi-, mitte niivõrd põlevkivituhamäed), aga huvitavad on nad igal juhul, koos oma loomuliku või inimtekkelise taimestumisega. Nii nagu on huvitav ka Aidu, mida ka tahaks vägagi näha.



 






 
Tore, et peatus tehti ka "presidendi" kohviku juures. Seda palju reklaamitud ja giidi sõnutsi pidi ka Toomas sildam siin presidentidele peatust tegema. Teisel pool teed müüdi ka selliseid olevusi. Veidi kahetine tunne. Ilusad ja vahvad, aga mitte kodumaine. Tahaks omale või ei tahaks? Ma ei tea siiani, justnagu võiks mõni vahva olla toa- või hoopis aianurgas, eks?




 
Vasakus servas vist presidendi lemmiklihapirukad (tavapärasest erinev tainas) ja need olid ka ainsad, mis meilegi kodus tee kõrvale meeldisid, Singipirukas oli tavaline, maitsetu ja vähese singiga. Ostsin ka ühe saia, aga see osutus praegu küll popiks olevaks hapusaiaks, kuid meist see söömata jäigi. Nii et nii ja naa, osa siinsest on siiski tavaline maitsetu kraam.






 
Hea muidugi, et ka õues olemas varjualune.





 
Muidugi oli mõnus ka siin merd näha ja isegi Tütarsaari.



 
Mõni sobiv peatuskoht aga hääbub...



 
Maastik majade, põldude ja pöösaste-puudega on igal hetkel uus. Ning loomulikult huvitav, fotod aitavad isegi paremini neid tunnetada, sest sõidua ju ikkagi vaid vuhisevad mööda. Ka tuugenid on ju kohati ehk vaadatavad ja oleks need tõsiselt loodussõbralikud võiks neid ehk rohkemgi välja kannatada. Aga kui neid liialt ja isegi utiliseerida hiljem ei saa, kas siis tahaks iga vaate puhul neid näha? Dilemma ja igas mõttes tõsine.



 







 
Oli ka kapitaalsemaid, aga siiski rämps-ootekodasid.

 
Tallinna saabudes ei tehtud ühtegi peatust, usutavasti see ongi tavapärane ka siis, kui keegi siinkandis elaks ja sooviks ehk väljuda. Aga võib olla eksin...

Sõit oli asjalik ja tore laias laastus, üksikud tõrvapiisad meepotti rikkuda ei suutnud. Aga alati saab veelgi paremini. Kuna aga 100% mittetulija rahast läheb kaotsi, peab edaspidi tõsisemalt kaaluma, kas ikka valida selliseid reise. Ei ole 139 eurot teps mitte väike raha ja on ka selge, et reisifirma ei saakski kõike tagasi maksta. Aga osa? Hinge seda siiski ei võta, sest tuleb püüda mõista, ikka ja alati...


 

 

 
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar