Blogiarhiiv

reede, 12. august 2022

Kui ärgata Tõrvas?

 

 
 
Ei ole igas linnakeses võimalust ärgates juba üsna varahommikul kohvi ja hommikusööki saada. Siin saab. Muidugi on hea, et tegu ka üsna vaikse linnaga, täna pole enam liiklustki väga palju, seega on siinolek üsna vaikne. Üksikud erandid välja arvatud, aga eks kohalikud tea ka paremini, mina olin vaid paar päevakest.






 
Turuvärk on siin aga nõrk, kuigi isuäratavaid tomateid võis saada nii sii, turuhoone ees, kui ka Coopi juures. Aga tegematajätmisi on siinkohal linnavalitsusel küll ja veel. Miks see turuhoone ikkagi ei toimi? Usutavasti on ju Lõuna-Eestis ka palju väiketootjaid, kus nende kaup on?

 
Pildistasin jätkuvalt üsna palju, sest siin see tõesti puhas nauding. Kui palju ilu ja vaatenurki
 










 
Kes aga Tõrvasse satub, siis teadke, et siin (keskuses Coopi kõrval) on ka mõni turumüüja. Saate kartulit, tomatit, mustikaid, kukeseeni jm.



 
Palka vallavalitsusest ei küsinud ja õnneks ei pidanudki palju koristama. Nali naljaks, jäi lihtsalt üks tops silma. Puhtust siin on ja seda oli hea tunda.
 



 
Pargis tõesgti aga hea jalutada, kuigi mõni pink võiks ka olla. Sest puhates on ju alati hea lihtsalt ka istuda ja olla.





 
Jõgi ja tiigid teevad selle kõik siin veel erilisemaks.



 
Selline vana puujäänuk on muidugi võimas!

 
Vist nõgeseliblikas.






 
Vesineitsik.

 
Keegi lehelindudest?

 
 
Porr.




 
Jõudsin esmakordselt ka siia sööma. Ülimalt head hinnad ja kukeseene-singi kaste oli ülihea! Ning kohe tunda, et päristomat jms. Lisaks saab toidu kõrvale ka soodsamat morssi, kui mahlajookidega võrrelda. Esmalt küll oli vara ja uurisin vaid menüüd, et teada, kas ikka tulla hiljem.








 
Turismiinfo punkti ärakolimine bussijaamast aga õige küll ei tundu! Elvas tehti seda, ma küll ei tea, kui hea see tulemus on, siin aga tõenäoliselt enamus külalisi otsib seda siit ja ka satub punkti just siin, mitte Veemõnulas!? Satutakse ju siia igal juhul ka rohkem, olgu siis ühistranspordiga, poepeatust tehes, väljakut ja skulptuure vaatama tulles. Veemõnulat niisama ju vaatama ei minda? Või soovitaksegi vastupidist reklaami teha - et punkti tulijad näeks Veemõnulat?





 
Aga et hommikul oli veel üsna normaalne ilm, sõitsin Helmesse korraks ringi vaatama.

 ****************************

17. 08.
Nüüd on igatahes võimalik Tallinna suunalt Tõrvasse puhkama sõita küll, üks otsebuss jäi alles ja kahel puhul rong + buss Viljandis. Seega, nii õhtul, kui hommikul!
Sõiduplaan:

https://kov.torva.ee/documents/179495/28313128/Liin+80.pdf/23ff8aaf-6f1a-42d1-8e42-3073c2006dd3

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar