Blogiarhiiv

reede, 12. august 2022

Tõrvas? Sööma koduse toidu Kõutsi juurde...

 

 
Helmes käidud ja lõuna kummitas peas. Tahtsin süüa mitte just palju, et taas ka mujal midagi proovida, seega võtsin Musta Kõutsi Kõrtsis vaid prae väikese portsu. Kukeseen selline spetsiifiline, et minu puhul võib tulemus olla täiesti metsa aga võib ka vastupidi. Aga esiteks, siinsed hinnad üllatasid väga ja just positiivselt. Ja teiseks, praad, sh salat, olid ülimaitsvad! Ja nagu ütlesin, lisaks võimalus toidu juurde lihtsalt morssi võtta, see sageli maitsev (eriti Rõngu kontsentraadist) ja ka odavam tunduvalt kui mahlad. Tähtis, et ka pakkuja saab oma kasumi ikkagi kätte!
Kartul (vist Laura) oli küll veidikene kõva, armastan muredat, aga ikkagi hea! Igal juhul püüan sellist kohta küll reklaamida!
 


 
Bussiliiklusest juba kirjutasin ja see teeb tõesti muret. Kogu süsteem lasti lappama ja ehitati üles niivõrd-kuivõrd, igatahes valesti. Olen ettepanekud korduvalt lauale pannud, asi seisab vallavanema, ÜTK ja Transpordiameti taga. Sõnades rohepöördest pole mingit kasu, bussiliikluse headust on aga vaja, sh turistide jaoks.


 
Aga hea oli näha, et kõik, mis siin on, kutsub vaatama. Mida rohkem aga külastajaid, seda parem kohalikule rahakotile.

 
Põõsaste-puude vahel aga jäingi vahepeal kolama. Niivõrd ilusad ja kirjud teised ning kõige muuga koos ka väga fotogeenilised. Niivõrd suure pildistajana nagu olen, on see tõesti nauding. Ja mitte ainult pildistamiseks muidugi.
 
 
Siingi sai söödud friikaid, väga head muide ja napsatud wrappi või mis iganes see oli. Kuuldavasti  kiidetakse seda toitlustust ja arvan, et asja eest!



 
Siin võiks ka lõputult jalutada! Kahjuks ei kannata kuumust, aga hommikune aeg oli õnneks normaalne ja isegi tuuline.





 
Bussijaam muide üsna suur ja mõnusalt suur on ka katusealune.

 
Kui aga taas joogiveekraanidest rääkida, siis  see tualetis asi tavapärane. Linnas veekraane pole ja ka bussika tualetis paigaldatud selline kraanikauss, kus pudelit täita ei saa. See pole muud kui mittemõtlemise tagajärg! Ometi oleks ju nii lihtne seinast üks kraan hoopis õue tuua!? Ei mingeid kalleid hankeid ja tegemisi, üks väike lüke ja kõik?


 
Ups, oligi ka see plats juba üle niidetud, kuigi rohtu polnud veel ollagi, hiirgi paistnuks välja! Mõeldes pargis jm nähtud mitmekesisusle, tahaks seda siingi näha. Üldse on Tõrvas niitmine maksumaksjale ülisuur kulu, sest see ala, kus niita, on üüratu!!!

 
Oskar Lutsu Tagahoovis? Nali naljaks, ka puuriidad ja kuurid on suuresti kaduv nähtus, ometi on need ju nii kodused! Õunapuust rääkimata.


 
Leia pildilt nõgeseliblikas?

 
Vist kunagine katlamaja.


 
Omamoodi uks ja ennäe, ka põnevad tellised!





 
Nostalgialaks.


 







 


 
Tõrvast koju siis taas rongiga. Muidugi, enne bussiga (korralik suurem SOR buss varahommikul) Elvasse ja see on vähemalt Tartust kaugemale sõitmiseks väga hea võimalus. Aga taas, vaid hommikul, muu osa päevast on katastroof...

 
Eelmise päeva teise poole kuumusele mõeldes oli hommik aga üikarge.

 
Väike-Emajõgi.







 
 
Aga hilpharakana lühikestes pükstes oli isegi 10-min rongiootamine selline, et hambad plagisesid suus sõna otseses mõttes...
Kuid oluline see, et Tõrvasse tasub puhkama sõita küll.  Kel käimata, võtke plaani?


 
Ohoo, nüüd sel ekraanil isegi reaalinfo kaolemas, nt muudatuste kohta! See on küll kõva edusamm, mis sest, et aastaid aega võttis!



 ***********************

17. 08.
Nüüd on igatahes võimalik Tallinna suunalt Tõrvasse puhkama sõita küll, üks otsebuss jäi alles ja kahel puhul rong + buss Viljandis. Seega, nii õhtul, kui hommikul!
Sõiduplaan:

https://kov.torva.ee/documents/179495/28313128/Liin+80.pdf/23ff8aaf-6f1a-42d1-8e42-3073c2006dd3
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar