Blogiarhiiv

neljapäev, 5. september 2024

Patkuli trepi vaatamine venis pikemaks jalutuskäiguks.

 

 
Nägin ükspäe, kuidas keegi kiitis ennast (linnavalitsust), et nüüd on Patkuli trepist käimine mugav ja turvaline ning saab käsipuule toetuda. Keegi küll küsis (ma küsiks samamoodi), kes krdi loll seda mugavaks nimetab? Kabinetis istuv bürokraat+
Ja läksingi ligemalt kaema! Tõepoolest, käsipuu on äärest väga kaugel ja ka madalal, mugavusest pole juttugi. Iseasi, kui astuda horisontaalpinnal mööda sedasama betoonalust, siis koogutades ehk saaks, aga kallaku kohal tuleb taas maha astuda.
Kus on ametnike mõistus? Ja ka projekteerijate ning ehitajate?
 
 
 
Kultuurituse pealinn on ennast ka tallinna reklaamima roninud, kas tõesti kümnetest miljonitest jääb sellekski raha? Igaks juhuks on performance korras keegi oma dressigi üles riputanud!

 
Aga alati saab meitsetutest ning halbadest asjadest mööda minna. Mis siis, et siia nüüd mingi biennaali raames veel üks käkerdis peagi püsti pannakse. Tõsi, mõneti vist varjupakkuv, aga käkerdis ikka. Ja varju on siin paraku tõesti vähe. Kuum september paneb kiirustama teed ületama. Mainin siiski, et eks need kõõrelised jm on ka kena vaadata. Aga kallim kui haljasala.



 
Saiakangi kohvik on ikka oma endises headuses, tundub, et kõiges kasutatakse ka täna tõelisi toiduainete koostisosi.


 
Keegid tähtsad tegelased Brüsselist või kuskilt läksid mööda. Korra vaatasid politseirõngast ka Raekoja platsi ja siis läksid Melchiori apteeginapsi proovima!




 
Raekoja hoone ja kogu vanalinn on aga puhas nauding! Isegi mõningaid väikseid puudusi siin kipud unustama, olgu see lainetav kivipind või räpakad sodimised.
















 















 
Väga kena kostüüm. Ühte sinikirjadega valget pluusi nägin ka kohvikus.






 
Siinoleva paradiisiõunapuu okstel kõõlusid 50+ aastat tagasi nõukaaegse GAG-i poisid ja plikatirtsudki. Nüüd see puu suur ja muidugi kohati ka kuivanud.



 
Muidugi nauditi palju neis imelistes "oaasides" olemist ka täna.
 






 
Nii stiilset asja on tänapäeval aga kahjuks ülivähe!



 
Renoveeritud aed Kotzebue tänaval.



 
Esimest korda sai külastatud uut kohta - Deli. Võiks vabalt ka eestikeelne nimi olla? Pannkookidel aga pole vigagi, kuigi võiks ehk maitsekamad (ja tiba soolasemad) olla.





 

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar