Blogiarhiiv

teisipäev, 17. september 2024

Fotoaparaadi test pimedas.

 

 
Tean, et praegune fotoaparaat ei ole parim halbade valgustingimuste juures ja käisin juba ka uut vaatamas, sest lisaks vana tundus "streikivat". Teravus jm häirisid ja nagu kiuste, ka mälukaart andis otsad. Esmalt ei teadnudki, kas kaart või enam fotokas ei salvesta tehtud pilte kaardile. Nii igatahes päeval avastasin.
Uued aparaadid (oli üks ka kahe objektiiviga, aga sellega kannataks suumimisvõime) ei ole teps mitte odavad! Mida teha?
Igatahes tahtsin katsetada vana head kaaslast pimedas. Miks mitte Ülemistel, kus mõnigi koht nägemata ja ehk ka valgust erinevalt?
 
 
Käe pealt pimedas pildistamine on muidugi keeruline. Aga proovisin n.ö. jooksu pealt ka pilte teha. Seda enam, et õhtul äkitselt oli lühikesel kõnnitee jupil ootamatult palju rattureid.
MIKS RATTAD ON TULEDETA?
Kahel põhjusel. Esiteks politsei ja Järelvalvekeskus on ära nuditeud (alates Ansipi tulumaksu langetamisest) ning töö asemel tegeletakse kampaaniatega jm jamaga. Teiseks, on inimesed ise hoolimatud ja ei kasuta rattalampe. Eriti muidugi boldi kullerid, kellel on mõistust üsna napilt. Siin aitakski vaid räige trahvimine, sest kampaaniatest on sama palju tolku kui jänesele tripperist! Aga aina manduvas Eesti riigis on raske loota töötegemist ning hoolimist, nii saavad aga asjad vaid hullemaks minna.



 
Vaadates neid pilte, sain natuke hingerahu, sest aparaat tundub ikkagi korras olevat, ju ongi kõige lahjemate piltide saamise põhjuseks nädalavahetusel pilves ilm ja ka pikad suumimised. Pärispea, Käsmu jt majadegi ning looduse pildistamisel tahaks ju ikka veidikenegi särtsu, mitte hallust!





 
Oh, mis äge kostüüm!

 
Aga rohkem või vähem värisemist tekib sellistel piltidel ikka. Tegin igal korral 2-3 pilti ja alles jäid neist parimad. Kuid mitte ideaalsed loomulikult, samas väga ju nuriseda ka ei saa, sest üksikud pildid ju lausa üllatavalt teravad!?





 
Kui selle hinna sisse kuulub ka paigaldus, siis pole vast hullu, aga ainult majakese eest ikka hind üsna karm!














 
Ühel Ülemiste city tänaval torkas silma ka vähemas mõõdus valgustuspostide kasutamine ja kui linnaisad kampaaniate ja pokazuhha asemel liiguks ka avatud silmade (ning mõistusega) ringi, siis saaksid nemadki aru, et vabalt võivad postid olla veel väiksemad. Niisgused, millel isegi lambi vahetamine on võimalik maapinnalt või äärmisel juhul redelilt Valgustid EI PEA sõiduteedel tagama mingeid "lukse", mida röövkapitalistide nõudel on  eeskirjadesse kirja pannud. Kõnnitee on ainuke oluline ja ehk ka ülekäigud.
 





















 
Õnneks on meil vähemalt hoonete valgustused ja valguskirjad tagasihoidlikud, mitte nagu ameerikamaal või tõusva päikese maal. Ei kujutaks ettegi sellist räiget raiskamist nagu seal on, räiget ja mittevajalikku!






 
Balti jaama jõudes aga viimase pildi klõpsasin taas kriitikaks. 
Aegviidust saabuvalt rongilt ei saa istuda ümber Türi rongile ja eks sellised puudused ole terve päeva jooksul. Eesti Raudtee (ma ei väsi kordamast, sõnades ennast piirkonna innovaatiliseimaks pürgiv!) aga ei püüagi selle muutmiseks midagi teha, hoopis:
* Lillekülas ikka veel pole perroone ida- ja edelasuunal
* Balti jaamas 3. ja 4. tee vahel puudub ühe4ndussild
* napi ajavahega ronge ei planeerita Balti jaamas kõrvuti. Või nagu siin, kui ka on kõrvuti, siis .... tutkit brat!

 

 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar