Blogiarhiiv

kolmapäev, 11. september 2024

Löwenruh

 

 
Löwenruh on äraütlemata ilus nimi, eesti keeli siis Lõvirahu. 1728-36 oli mõisa omanikuks Eestimaa kuberner Friedrich von Löwen, tema järgi siis ka mõis nime saanud.
Siinsamas on ka huvikeskus Kullo, algselt nimega Tallinna Pioneeride ja Koolinoorte Palee. Nüüdseks on tehtud otsus see lammutada ja ehitada uus hoone.


 
Ühel puul (hõberemmelgas) oli ka ohtralt seeni, tegu tõenäoliselt jänesvaabikuga.




 
Pargis on loomulikult ka mänguväljak, üsna ohtrate rajatistega.



 
Ringkraav aga vist väga puhtaveeline ei ole, eks tegu ju ka pigem seisuveekoguga?


 
Kahjuks on ka nii mõngi puu eluiga väga pikk ja muutuvad vast juba ka ohtlikuks. Üldiselt aga on pargis vist üsna palju erinevaid puuliike, sellevõrra on siin vägagi huvitav neid vaadata.




 







 
Harilik jugapuu.
 


 
Pargis oli ka infotahvleid ja üks tutvustas vääveltorikut. Oli näha, et noid oli siin ka puudel kasvanud, kuid siiski puruks pekstud. Vahtratarjak oli aga väheldasem ja varjatud kohas, sp ka elujõus.




 
Mingi seeneliik oli ka vana kännu sees, aga määrata ei oska.









 
Jalakasurm?


 
Pargi ühes servas oli ka joogiveekraan ja see rõõmustas, aga mitte ühtegi viita selleni pargis ei olnud. Mis ei rõõmusta. Linnavalitsus arvab, et pargis peaks selle otsimiseks kasutama mingit nutitelefoni rakendust, selle asemel, et parki nautida.




 

 
Ohoo, täiesti tühi krunt!? Kuid mitte miski siia ehitama ja elama küll ei tõmba, kahjuks.


















 




 
Aeg lõunatada? Üsna hea hinnaga shaslõkk ja liha üksjagu (kanakintsuliha), aga hindeks saab vast 3-. (Kui kõht jätkuvalt mingeid proteste esitab, langeb hinne 2 peale...) Liha väheküpsenud ja muu juurdekuuluv oli lihtsalt viilude-lõikudena lahti lõigatud (tomat isegi praegusel ajal mitte kodune vaid mingi poolakas) ja maitsestamata - ei tilli, mingit marineerituna osa jne. Hetkel saaks turult osta vä'ga kvaliteetset tomatit ja teha sellest näiteks tomati-sibula möks, aga mitte lisada maitsetut "plasti". Ka kurki saab koorida ja mitmel moel maitsestada, samuti marineerituna sibulat pakkuda jne. Morsi ostmise võimalus tore, aga tundus olema mingi Maadlexi-tüüpi "maitselisest" siirupist.


 
Aeg siis trollile minna. Tabloo kõll teatas, et "infot kuvamiseks ei ole", aga nädala sees vast jooksuüritusi vm pole ja küllap troll ikka sõidab.


 
Väga palju autosid, pea kõigis üks inimene ja ääretult nadi ühistransport. Nadi ses mõttes, et kuigi busse-trolle nagu oleks, ei läbi siinset kanti mitte üks maakonnaliin. Õnneks on hakatud ka jätkuvalt linnaliine paremaks muutma, aga vähese raha tõttu siiski vähesel määral.





 

 

 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar