Blogiarhiiv

laupäev, 31. august 2024

Tuledeta muinasöö - Haven Kakumäe

 

 
Kukkus nii välja, et mingeid kaugemale sõitmise plaane seekord polnud ja saadaval Piletilevi kinkekaart ehk et midagi vaja osta. Nonii, kontsert ja puha, vihmaga saab varjus olla, 4 esinejat lausa - miks mitte? Ka saab linnaliiniga kohale ümberistumiseta. Läksin. 
 
Pealegi on siin mida pildistada ja ehk sellega ka kohta teistele tuttavamaks teha, kes siia pole sattunud. 


 
Jahid ja kaatrid ju ka alati põnevad.









 
Ja kuigi kõht üsna täis, miks mitte võtta üks shaslõkk? Kobe portsjon kah, seal, kus ostsime.


 
Ettevaatust tekitas kohe aga see, et helitehniks või kes iganes puldi taga istus, oli madalamast klassist. Kontserdi ootel lastud muusika oli "tümakat täis", vist basstruppi lasi mingi automaat ja seda võimendati ikka mõnuga...



 


 
Olemine aga üsna mõnus! Vaated ju samuti igasugused! Tõsi, kuhu jäi TULI? Muinastulede öö ei tähenda ometi elektrilis valgusteid kuskil rippumas? Üksainuski, kasvõi metalltünnis olev LÕKE võinuks olla? Aga ega ma ei tea, äkki see üritus oligi lihtsalt kommerts, mitte MUINASTULEDE õhtu raames?
Seda enam, et õhtuks kiskus mõnevõrra jahedaks ja ajuti sadas vihma, ehk olnuks just ELAVA tule ääres hea soojendada ja mõtiskleda?







 
 
 
Jaan Tättet oli muidugi päris nauditav kuulata. Pärast pidi olema Terminaator, Shanon ja veel keegi. Tätte lood on muidugi romantika, ka Terminaatoril on olnud mitu väga kõva hitti ja just pigem sinna romantika, südamevalu, armastu poole kalduvaid. Seega mingis mõttes eeldasingi pigem romantilist, tuledes õhtut, aga kahjuks peale Tättet ei ilmutanud seda mitte miski...















 

 



 
Ma tõesti ei seedi tümakat. Kolmel põhjusel, südame pärast, kõrvade pärast ja muusika ehk meloodia puhtuse pärast. On üksikuid lugusid, mille puhul võib isegi tümakas olla osa stiilist, aga siin oli tegu ikka täieliku ämbriga!!!
Üks lugu oli peaaegu ilma tümakata, aga selle laulmine jäeti suures osas rahva osaks. Ometi on laul väga hingeline. Tahate kuulda, kuidas laul peaks kõlama? Ka Muinastulede öö kontserdil? Kes korragi kuulnud, see teab niigi, aga panen siia siiski lingi. Tümakata!
 

 
Ülejäänud lood sundisi minema nii kaugele kui võimalik, aga ... õues oli jahe ja vihmane, nagu mainisin, ning .... ei olnud ju ka TULD!








 
Muidugi võivad ka elektrilised tuled ilusad olla ja ses mõttes oligi see ehk õhtu mainet natukenegi parandav osa ka siin olemas. Ahjaa, Terminaatori lugude ajal oli ka laval valgustus pigem "närvihaige vilgutamine". No ei ole see kahjuks minu jaoks mitte midagi ilusat! Aga eks paljud said oma elamuse kätte ja see on tegelikult peamine. Või üks olulistest asjadest siiski. Südamlikkus ja hingelisus peaks siiski Muinastulede öö tähtis osa olema.
 

Hoiame merd, mis meid ühendab!

Süütame päikseloojangul randades ja sisevete kallastel lõkked, et tähistada Muinastulede ööd
Isegi 2018 a pärit Tulelaul on tähendusega.


Tuli meid kokku toogu
Üle mere ühte kandku
Tugevad sillad loogu
Selleks meile Ta antud

Tuli meil võita aita
Pimedus hinges ja õues
Ära põleta, paita
Varjud võta me põuest

Tuli mind õpeta jääma
Sinna kus õige ja ilus

Tuli Sa tarkus kingi
Anna me mõttele valgus
Tormide taga plingi
Võta meilt rumala argus

Tuli too õuele noored
Sinna, kus istuvad vanad
Seni kui oleme koos veel
Püsivad ilusad tavad

Tuli mind õpeta jääma
Sinna kus õige ja ilus

Tuli tee rannale rahu
Paranda ammused tülid
Liida kõik ühte, kes lahus
Süüta, kel süda on süsi

Tuli vii kohale kirjad
Neile, kes lainete taga
Sõnumit otsivad silmad
Oodates märki, ei maga

Tuli mind õpeta jääma
Sinna kus õige ja ilus

Tuli seal kaugetel maadel
Päike neil tõuseb või loojub
Igasse ilmakaarde
Kingi sõbralik soojus

Lõpus kui maapealsed rajad
Taevaste tulede manu
Juhi siis ajatus ajas
Midagi rohkem ei palu










 
Mis siis ikka, bussile ja koju!

 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar