Blogiarhiiv

pühapäev, 5. märts 2023

Valima!

 

 
Kummardustväärt vaev!
 
 
Valima minek läbi Kalamaja. Viimastel aastatel olen siin palju pildistanud, aga ikka küsin endalt, milline maja siin veel oli? Mitte et see vaadet halvemaks teeks, tavapäraselt põnev ja detailirohke vaatamine ikka.

 
Väga ilusad pitsid.

 
Mõni uuem maja paneb vahel naljatama, et Kalamajas vist vaesed pensionärid elamise ostnud, pole ühtegi inimest majas, kes jaksaks lumelabida kätte võtta!? Linna poolt mingi sahk küll vahel käib, aga mina oma majaesise roogin ikka üle. Uksest välja ja linna peale stiil või ikkagi oma kodu? Vähem möla, pikem samm! Nali naljaks, ise võiks ka ikkagi midagi panustada. Mis sest, et vastutasuks sõiduteede valgustamise likvideerimise eest peaks linn võtma kõikide kõnniteede hoolduse enda peale. Alati võib ise kaasa lüüa.

 
Ja alatine võluvaade, puud ja puitmajad.




 
Isamaa erakond tundub hädas olema, hirmkõva propaganda käib! Miks nad ei oleks võinud oma reklaamiraha panustada maakoolidele ja -raamatukogudele, mida nad hoopis sulgema kipuvad? Räpina, Lääneranna jt valdades. Iseennast upitavad kõvasti sh hariduse teemal, aga koolid paneks kinni? Küsisin muide ka Isamaa Harjumaa lehel, aga lommulikult ÜKSKI kandidaatidest ei vastanud. Kahepalgeliste kuvand vaid süveneb.

 
Kuniks puud lehtedeta, näeb Kalamajas hoopis rohkem.


 
Õnneks meile pakkuma ei tuldud...


 
Mis siis juhtus? Minu hääl läks seekord tõepoolest rohelistele, suures osas protestihäälena. Ja loodan, et kui kuhugi ka jõutakse, siis jääb ära see libaväärtuste ja äärmusluse kisa, et keskendutakse olulistele asjadele, õpitakse ja korjatakse teadmisi, õpitakse rohkem elu nägema ning mõistma. Asju, mis on "väljamõeldud" probleemidest kordi tähtsamad, on tohutult palju!

Ka see, kuidas proovitakse enamusele, nende õiglustunnet ja väärtusi jalge alla tallates, peale pressida mingeid imelikke peremudeleid, feminismi, homoäärmuslust jm, on kurjast. Mida arvataks, kuigi püüaks peale pressida ka koerte söömist? Oleks ju kohutav ja lausa mõeldamatu, hoolimata sellest, et keegi kuskil seda teeb? Loomulikult oleks, sest sellega riivataksegi õiglustunnet ja väärtusi ning kui soovida, et rohelisi mõistma ja toetama hakatakse, peab aru saama sellistest asjadest. Normaalsus peab säiluma ja olema alati eeskujuks.

Eksin? Rohkem või vähem, võib olla, aga roheliste madala toetuse põhjuseks ON just äärmuslik liberaalsus ja eluvõõrus. Jätkates samal moel ja samade liidritega, ei jõuta kuhugi, sest rahva enamus ei hakka seda kunagi toetama. Vaadake või Tartu nimekirja - kes ongi homoäärmuslane, kes mängib kliimakaitsjat, aga rõhub hoopis feminismile jne. Ajada kommentaarides juttu "meeste pihkupeksmisest" - no annab selle peale alles tulla ja normaalsusest on seegi asi kaugel. Kes teadlikult lapsi ei soovi, peaks ka lastetusmaksu maksma, olgu siis tegu mehe või naisega. Ja see peaks minema pensionfondi, sest muidu jäädakse oma mugavusest hiljem pensionil olles teiste kulul elama.

(Pere poole pealt vaadatuna EKRE siiski päris kuivale ei jäänud. Keskerakond Ratase juhtimisel on rohkem tühja loba ajanud ja eks ka rahvahääletuse ees põgenemine ei näita valmidust "julgelt inimeste eest" seista).


 
Omamoodi mõnus olnuks muidugi sõita hoopis kuhugi linnast välja, maal ja metsades olevate valimisjaoskondadeni. Ilm üsna mõnus ja see nädal tervis väga kuhugi minna ei lasknud. Aga küllap tuleb uus nädal, uued võimalused, rohelisem kevad ja tulevik. Omamoodi põnev oleks küll, kui linnaleanike jaoks oleks valimisjaoskonnad hoopis linnast väljas!?

 
Tagasitulek aga ka Kalamaja nautides. Võinuks pikemagi ringi teha, aga huiljem tundsin, et õhku ei jätkunud ja läks raskemaks.







 
Kindlasti oleks väga oluline ka säästmine. Nii nagu oleks meeletu kokkuhoid, kui tonnise posti asemel oleks ilusad lambikesed majade seintel ja väravatel/aedadel. Et oleks vähem valgusreostust ja rohkem õnnetunnet ilust me ümber. Keskerakond sellest Tallinnas aru ei saanud, ammugi ripatsitest sotsid. Sama lugu ju kogu riigis, raiskamine peab lõppema ja plaanitava rohepöörde asemel mõistlikke lahendusi rakendama hakkama.


 





 
Muidugi üks olulisemaid asju ka ühistransport. Karjuvalt madal tase on tänini selle arendamisel, leidub vaid üksikuid kes midagigi jagavad ja ka teevad.



 
Väga kihvti olemuse lisab selline kollane aed! Just ääretult ootamatute sobivuste nägemine kutsub aina rohkem pildistama.












 
Peab lõppema ka talude ja maaelu torpedeerimine!


 
 
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar