Blogiarhiiv

reede, 17. märts 2023

Ütlen Torma, mõtlen glämping.

 

 
 
Tagasiteel Mustveest plaanisin käia lõpuks ära Tormas.


 
Väike asula on üsna "tööstuslik", sest põllumajandusega seotud hooneid palju ja ka mõisaaegse kompleksi hooneid. Osa pole enam terviklikud ja see võib ehk esmalt häiridagi, samas on kohal käies hea teada saada, et tehakse aina rohkem korda.


 
Ka siia mõisahoonesse tuleb majutus. Et Jõgevamaa on tõesti erisuguseid vaatamisväärsusi täis, tasub kindlasti mõelda ööbimistele väiksemates kohtades. Maaelu lihtsalt peame toetama, kui palju võimalik, riik seda ju parimal moel ei tee.


















 
Ja siin ongi glämping, olen neid postitusigi ka FB-s sageli jaganud. Peremehe sõnul on neil tööd ja külastajaid jagunud ja võeti vahepeal isegi puhkepaus. Ööbimine gämpingus pidi aga eriti mõnus just talvel olema, sest tuleb ju öösel kaminat/burzhuikat kütta. Esimesel pildil on näha ka ühe glämpingu sisemus. Igatahes väga lahe koht!








 



 
Väga õige mõte on ka sellise kohviautomaadi tellimine, sest ei saaks ju kohvikut pidevalt lahti hoida, kui ise oma jõududega püütakse toime tulla.





 
Torma paisjärv on ka kena, kuigi vähemalt aegu tagasi kippus see kinni kasvama ja praegugi üksjagu pilliroogu.



















 
Ootekoda on ka siin tõeline käkerdis ja mingit erilist kaitset ilma eest ei paku. Eestis pidavat puidutööstused uksi kinni panema, miks küll neilt ei tellita asjalikke puidust ootekodasid? Selliseid, kus oleks ka laiad pingid, et matkaja saaks puhkepausi vajadusel teha. Selliseid, kus koda asuks nurga all, uksega saabuvate busside suunas, nii et oleks ka ootajaid paremini näha, samuti bussi tulekut. Isegi siis kui oleks vanamoodne, sisuliselt ukseava ja kõrval ehk akendega.



 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar