Blogiarhiiv

laupäev, 1. oktoober 2022

Piiriveere sibula- ja kalapäev ja seto Mihklipäev.

 
Ootasin bussi ja sõber vaatas, kas ma ehk talle midagi ei poeta. Oleks pidanud laadale kaasa tulema, sest tagasi tulin teist kaudu. Vabamdust, varblutt!
 
 
Eeldasin üsna jahedat ja ka tuulist päeva, aga siin "metsade vahel" polnud tuult pea ollagi ja ka päike kippus täna kuidagi väga mõjuma.

 
Muidugi pidanuks tulema kaks peatust varem (sõitsin ringiga) maha ja tagaväravast otse Seto tallu suunduma.

 
Aga ikkagi oli hea jalutada ja pildistada.




 
Ohoo, lastemagnetid sõidavad kaasa! Ja lapsed ise muidugi lusti täis, ehk see lausa esimene sõit hobusega!









 
Polnud kahtlustki, et seekord siin taas hektarite viis head ja paremat! Kahju vaid, et Setomaa lipulaeva Värska limonaadid turult kadunud. Siis võinuks leida ehk paremad karastusjoogid, mitte välismaised.





 
Haugimaks tundus põnev ja eks ka ühe kohakonservi peaks ostma? Tegelikult sai ostetud kolmas asi veel.










 
 
Aga sellise laua juures toetad tõepoolest eestimaist! Köögiviljasupp lambalihaga, tõsine seenesalat hea moos hea pannkoogiga ja palju muud on midagi sellist, mille vastu ei saa mitte ükski kaup supermarketis! Nii tahaks, et Tallinnas oleks just sellise toidu kohti rohkem, mitte nii palju (liiga palju) aasia- jm päraseid.

Muidugi püüaks ehk ka Kagu-Eestisse või Peipsiäärele rohkem sõita puhkama, aga see kipub kulukas olema. Pole ju korralikku rongi- ega bussiliiklust, pole ka sealgi kohalikku toitu nii väga sageli! Ja paraku pole ka 4-päevast töönädalat. Tähendab mul on, veel laadnamgi töönädal, aga paraku, sa võid ise teha töö efektiivsemaks, võid teha kasvõi 2x rohkem tööd, aga sa ei saa 2x rohkem palka kui keegi teine! Ja ega ma vaatagi ühtegi asja, sh lühemat töönädalat enda, vaid ikka riigi ja inimese huvides. Nõrgad on me poliitikud, ka Kagu-Eestis. Seal vist eriti, sest on üks erakond, kes sellisest töönädalast rääkinud, aga ainult opositsioonis olles. Võimu juures, ka kohaliku võimu, unustatakse oma uhked lubadused ära. Siinolevad tegijad tunduvad igal juhul asjalikumad ja töökamad! Sest maitsed, mida pakuti, olid tõesti võrratud!

 
Minu tänu tuli südamest!

 
Vabaõhumuuseumi üritustele on harva midagi ette heita, siin üks asi siiski oli. Üpris palju oli vanemaid inimesi, aga pingid olid vaid söögilaudade juures. Ja ega väsinud inimene väga meeleldi sulle oma kohta ei loovuta, mis sest, et ta ei söö vaid vaatab esinejaid. Või kui neid ei näegi, siis lihtsalt kuulab! Ja neid ei saa ju otseselt ka kuidagi hukka mõista!?
Korraldajad võinuks pingid ikkagi lava ette panna ja pingid koos laudadega kasvõi alat välja, teisele poole teed viia! Mul poleks midagi olnud seal söömise vastu ja rüübanuks ka kohvigi. Sest kas teate, mida veel pakuti? Sigurikohvi! Kunagine peipsiveere hitt, mis tänaseks pea hääbunud, aga superhea võimalus oli seda juua!
Aga supist jm  tuleb mul neid pilte vaadates ka praegu külmavärinad! Lambaliha supp oli täiuslik ja salatis vaata, et seeni isegi liiga palju!





 
Esinejaid oleks ehk rohkemgi kuulama jäänud, aga midagi ilmas oli sellist, mis vererõhu vist üsna alla viis. Ja seista ei olnud hea tunne.



 
Igal juhul oli tegu superheal tasemel üritusega!


 
Loodan ja usun, et päeva lõpuks oli kogu väärt kraam ära ostetud! Tegijad olid seda väärt!


 
Ja kui peranised on lahked, maitseb kõik veel paremini! Muide, muuseumi Kolu kõrts võiks rohkem keskenduda menüü mõnetisele muutmisele, näiteks pakkudagi rohkem sellist salatit, suppi ja muud? Igapäevaselt ei saaks, sest meil ju sadu imehäid hõrgutisi, aga mõneti vaheldust pakkudes siiski rohkem kui täna?








 
Muidugi oli müügil ka OÜ Latikas kalakonserve, mis arvatavasti eestimaistest kõige paremad, kõige paksemalt kala täis ja parima marinaadiga!



 


 
Eelmisel laadal ostsin, aga seekord enam ei jaksanud... Miks sa Balti jaama turul ei müü? Lett leti järel küll samsad ja mingid pagan teab kuskohast pitsad ning muu, aga eestimaist näeb ja saab üliharva. Vaid Viljandi burger ja erilised pelmeenid, rohkem vist ei essugi!











 
Istusingi vahepeal seto talu aidas palgiotsale, sest sõin vist liiga palju! Pagan küll...


 
Tegu aga ülimalt võimsa ja ägeda talukompleksiga.














 
Feeling oli nii hea, et isegi tants löödi lahti!










 
Rahvast oli taas tõsiselt palju, nagu ka eelmisel laadapäeval. Ja üsna palju tuldi ka bussidega, aga kui ikka plaanis oli sibulavarud soetada, suitsulatikat, kartulit jm osta, siis pidanuks bussile tulema suure käruga. Nii et autoga tulek on üsna paratamatu! Ja muidugi mõjub seegi, kui Lasnamäelt Stroomi saad otsebussiga, 66-ga, aga Kakumäe suunale mitte! Alati kohtab siin inimesi, kes viletsa bussiliikluse pärast kurvavõitu.







 Sõin koha peal ja ostsin kaasa. Mitte märkimisväärselt palju, aga veidi siiski. Tänud aga korraldajatele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar