Blogiarhiiv

laupäev, 25. juuni 2011

LENNUKIGA TARTU VAKSALISSE!

Paar huvitavat plära vanast tuttavast artikli

tartlane
24.06.2011 09:40
Ei ole üldse selle muudatusega rahul! Olen aastaid kasutanud Sebe bussiteenust kuna reisin väga tihti. Põhiline on see, et saaks Tallinnast Tartu ja Tartust Tallinna kiiresti ja rahulikult. Aga see lennujaamas peatumine raiskab aega, sest inimesed arvestavad ainult iseendaga ja kohmitsevad oma pakkide ja kohvritega bussist maha minnes ja bussile tulles nii et viiest minutist ei saa siin juttugi olla!
Mina tahan tähelepanu pöörata Tallinna sissesõidule ja jõuda õigeks ajaks LAEVALE! Kaks korda olen sellepärast laevast maha jäänud, et buss sõidab lennujaamast 50 minutit bussijaama, tegelikult on see 5 minuti tee. Olen mõelnud, et kui buss niipalju hilineb siis peaks seesama buss ka laevale tahtjad viima sadamasse. Miks on lennujaam tähtsam kui sadam! Laevad ei hiline, on alati ajagraafikus aga lennukid hilinevad ja kui buss nendega arvestama hakkab siis ei tule sellest küll midagi välja. See lennujaama mõte on väga halb! Just nende istekohtade pärast ja kaebusi hakkab tulema nagu oavarrest. Eesti inimesed on üleliia mugavad ja suured virisejad. Ainuke normaalne bussiliin tahetakse lennujaama pärast ära rikkuda. Kõige tähtsam on, et buss hakkab liikuma Tartust või Tallinnast täpsel ajal ja jõuab ka Tartusse või Tallinnasse täpsel ajal ilma viivitusteta!!! Kirjutan ka Sebe juhtkonnale selleteemalise kirja.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -5 -1  +1 +2
rohkem päikest!
25.06.2011 00:57
kirjuta parem Estonian Air-i juhtkonnale, et too paneks Tartu-Helsinki otse lennuliini käima!! )
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka aga alustage varem!!!(00:52).
teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +1
tartlane tartlasele
25.06.2011 10:59
Kasuta siis teisi busse, et sadamasse saada!. Pealegi, üks linnasisene läheb ju lennujaamast sadamasse. Tule ka lennujaamas maha! Aga see on tõset tore, et tagasisõidul Tartusse saab lennujaamast peale!
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka Hea uudis(22:58 22.06).


Veidi nagu tõelised eestlased, kas pole!?

Üks saadab teist kaugemale, et ise vanamoodi saaks? Tore on seni, kuni, khm, väga kaugele ei hakata saatma... Noh, et kuhu ei lähe laevad-lennukid-rongid ja pole ühtki vaksalit...

  Kõigi meele järgi ei jõua kunagi olla! Ometi peaks ühistranspordi puhul enam-vähem võrdväärselt arvestama nii majandusliku kuireisija poole pealt. Pole võimalik ega mõtet panna Tartust käima erinevaid bussiliine, millede lõppeesmärk erinev: sadam, rongijaam, lennujaam. Nii varsti tahetakse ka busse Tartu- Laagri Maksimarket ja Tartu-Katariina kai!?
Absoluutne "ekspress" on tegelikult suhteliselt mõttetu asi! Sest iga bussiga on nii neid, kes soovivad sõita äärelinnani, teised keskuseni. Mingitel arusaamatutel kaalutlustel jätta ära kummaski linnas üks lisapeatus, see on jama. Just nimelt peab iga buss tegema Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis jm vähemalt kaks peatust! Seda nimetatakse logistikaks!

Kellele ei meeldi, et vahepeal koperdatatkse lennujaamas, siis ole kena ja sõida vähem! Või koli mujale!
(Näete, saadan juba ka!!)

Mida rohkem on erinevaid võimalusi, seda parem. Sest kui tahan Tartust Tallinna sadamasse, siis miks MINA pean ümber istuma? Või sama bussiga Balti jaama jõudmiseks? Suur Nonsenss:

ÜHISTRANSPORDI PUHUL PEAB OLEMA VÕIMALIKULT VÄHE ÜMBERISTUMISI, ET OLEKS TAGATUD VÕIMALIKULT PALJU ÜMBERISTUMISVÕIMALUSI!!!

Mida tihedamalt on punktist A võimalik sõita punkti B lisapeatustega C ja D, jättes vahele peatused E-st kuni Y-ni seda parem! Kuid ei tohi samas teha suurimat viga, milles me tihti oskuslikud oleme - päris ära unustada ei tohiks ka vahepealseid inimesi.

Aga jätaks korraks need ümberistujad, et jõuda ümberistujateni! Kui siin pakuti välja lennuliini Tartu-Helsinki. Nii palju kui ma olen aru saanud, siis tahetakse ka Stockholi ja mujale? Ja enamus lennureisija ajast kulub lennujaamas?

Ehk vältida ümberistumisi ja võita ajas, et parem oleks ümber istuda! Miks ei võiks olla lennuliin Tartu - Tallinn - Helsinki - Stockholm? Või sama sihtpunktiks Peterburg? Või kui on parem, siis Peterburi - Helsinki - Tallinn - Tartu - Riia? (-Vilnius)?
Kuis ükspäe ei ole reisijaid eriti Tartust Stockholmi, siis tullakse peale ehk Tallinnast ja täidetakse tühjad kohad? Kui hirmus kiire ja buss ei peatu Tallinna lennujaamas, siis istugu Helsinkisse lendamiseks lennukisse juba Tartus?

Ma pole mingi lennuspets, aga torkab lihtsalt silma pidev jutt kuidas tahetakse lennata sinna ja tänna ja ikka tahtjal esimene õigus! Ehk oleks aga nii lennukite täituvus parem. Mitte et peaks otseliinid kuskile üldse ära jätma.
Ja kindlasti ei teeks lennukiga vahepeatusi Balti jaamas, Tähtveres ega Tartu kesklinnas, seda ärge lootkegi!

Vahepealsed peatused ei tohiks eriti aega kulutada. See ju justnagu ümberistumiste aja arvelt.

Teoreetiliselt sama lugu ka laevadega. Tallinn - Peterburg - Helsinki, Helsinki - Tallinn - Peterburg jne.

 Nagu on rongid "balalaikal"! Tartu - Koidula - Valga - Tartu ja Tartu - Valga - Koidula - Tartu. Vabandust, pole neist veel ühtegi, ei lennukit, laeva ega rongi. Aga äkki võiks?

Liiklus ühe ja sama vahendiga ei pea toimuma ainult punktist A- B või punktist C - D. Saab ju ka A-B-C-D või C-K-L-M. S.t. et on ka vahepeatused.

Kui kuulsad ühistranspordiuurijad võtavad auto peale kodust kogu pere ja pereliikmete sihtpunktid on A, B, C ja D, kas siis peatume vaid D-s ja saadame ülejäänud pereliikmed alati D-st linnatranspordile, et sõita TAGASI punktidesse C ja B? Vaevalt! Ikka teeme oma pereliikmetele vahepeatused kui need vähegi teele jäävad. Miks ei võiks samamoodi olla ka bussireisijatega?

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Kas tartlane 09. 40 on üleliia mugav ja suur viriseja või on eestlased sellised????????????????
Väga tore plära, aga kirjutaks nagu endast? Kas eestlased on suured individualistid.....
Kas oleks kohutav kui
...inimesed arvestavad ainult iseendaga ja kohmitsevad oma pakkide ja kohvritega bussist (rongist) maha minnes ja bussile (rongile) tulles nii et viiest minutist ei saa siin juttugi olla!...

Vaata tartlase juttu pläralas! 


Või peaks Peterburg - Riia rong peatuma ka Võrus? Mida muidugi veel ka ei ole...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar