Blogiarhiiv

reede, 3. mai 2024

TALLINN mai-juuni 2024

 

 
Tükk aega mõtlesin, millist pilti avapildiks panna. Et aga tahaks ikka tallinnas käike näidata positiivses vaates, otsustasin ühe ebameeldiva pildi jätta teiseks. Mis sest, et ka esimesel võib olla midagi ebameeldivat ja häirivat, nimelt puu mahavõtmist, aga nii väga kui ma rohelust ka juurde ei ihka, saan aru, et puudelgi on oma eluiga. Samas on pildile kokku surutud maju jm detaile ning kogu värvipalett. Nii ei mõjuta negatiivselt isegi too mus kolemaja, onju?
 

Pikemat aega on Kopli tänaval kinnisvarabüroo Uus Maa büroo. Akendel maaklerite pildid ja need on nii omamoodi - pole nii delovoi olemisega maaklerite pilte ühelgi teisel firmal näinud! On nagu kõige vingemad, samas miski pildistaja tabatut häirib. 
Uhke võõramaakeelne kiri võib ju esiplaanil olla, mis sest, et selline kadakasakslus ei sobi kohe mitte. Aga on hullematki. Silma torkab aga hoopis see, kuidas firma enda mainesse suhtub. Talvel oli ukseesisel pidevalt lumi rookimata ja nüüd, kevad käes, oleks aeg ehk ka aknaid märgata? No ei kutsu sellist firmat ju usaldama?



 
Vana-Kalamaja tänavale jalutama minek on ilma igasuguse kahtluseta paljudele meeltmööda!

 
Üksikud rõõmsavärvilised puud aga Balti jaama ümbrust rõõmsamaks ei muuda, sellisena see on ja jääb kivikõrbeks!

 
Vahel peab (turismi)buss kõvasti manööverdama, et kitsukestel tänavatel õigesse suunda pöörata. Õnneks kaasliiklejad valdavalt kannatavad ära, aga mõne minuti jooksul siiski paar närvilist sattus ka sekka.

 
Minu jaoks on silmatorkavad ja kutsuvad pildistama paljuski just selleised vaate - "nina all" olevast kuni silmapiiril paistvani. Olgu see silmapiir nii mitmeti mõistetav kui tahes.







Eestlased, võtkem vanalinn tagasi! Seegi minu jaoks üks olulisi muutusi. Mis kutsub ja mis peletab? Mõne kohviku juures või sees sageli palju kliente näha.





 
Raekoja platsi sillutis on aga jõululaatadega täiega pekki keeratud? Kas renditasudest on linn suutnud piisava hulga miljoneid renoveerimiseks kõrvale panna?
Raha peaks siiski ju laekuma, tänagi oli mõnus ilm tänavakohvikud rahvast täis toonud.






 
Vaatasin (ja ühe asja ka ostsin) sisse poodi, kus lapsepõlves alati tomatimahla joomas käisin. No tasub ikka küll kampsunit ostes ikka siit valida või ka muud, kingituste ostmisest rääkimata.

 










 
Mida ma aga absoluutselt õigeks ei pea, on see, kui ükskõik millises veinibaaris ei ole mitte ühtegi eestimaist veini pakkumises! Kas peletab külöalised eemale, kui välismaiste veinide kõrval ka mõni siinne käsitöö vein on?







 
Seda poodi pole ma aga veel kordagi avatuna näinud.


 
Täitsin ka oma väikese veepudeli, mis ikka põues kaasas.





 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar