Blogiarhiiv

neljapäev, 2. mai 2024

Loodusesse grillima.

 

 
Siingi võiks olla ülimõnus grillida. Siin muide asub Nõmme-Männiku puhkeala, mida tallinn pidi kõvasti looma juba aastaid tagasi. Ja võikski täiesti olla mõnusad lõkkekohad ja pingid. Mis sest, et käib töö, ka siin võib näha linde näiteks! Muide, siinamas asub ka suurima pesitsejate liikide arvuga UTM-ruut! Karjäärid aga paisuvad...
Maikuu nüüd käes ja otsustasin, et püüan edaspidi jälgida veidi rohkem toitusid, mida söön. Tundub tõesti, et on neid toitusid, mis oluliselt podagrale hoogu annavad, aga päris 100% ma peki-kuivikute dieedile kindlasti ka ei lähe. Just need pidid olema toidud, mis puriini kõige vähem annavad. Ja vahel luban ikkagi ka grillvorste vm.
 
 
Pirnid peaks ka vast kasulikud olema. Välja näevad väga rõõmsavärvilised. Aga jäätis? Millegipärast viimasel ajal olen õhtuti ikka mitu kokku miksinud ja on puhas nauding! Eriti soodushinnaga ostes.






 
TÄNAVU KÜHMNOKK-LUIKEDE PAAR PÜÜAB TAAS PESITSEDA. RISUSAAREKE ÜSNA LÄHEDAL UJUMISKOHALE, AGA KUI POJAD TULEVAD, EHK SIIS SAADAKSE IKKAGI RAHUMEELSELT INIMESTEGA LÄBI.

 
Et aga minust aiamaal enam suurt tolku nagunii pole, jalutasingi veidi ringi. Ilm ju lust!




 
Keila jõgi.





 
Grossi poes on parimad hinnad ja paljud tooted ka väga maitsvad, Tallinnas peletab vanades poodides (Keskturu lähedal jm) inimesi aga eemale pimedad ruiumid, halb teenindus jms. Mul on aga eriti kahju, et Gross ei taha kätte võtta ja hakata oma poodides meie väikeettevõtjate ja talunike "eriesindajaks" ehk siis pakkuda koostööd ja võtta nii palju kui vähegi saab müügile just nende kaupu, kordades rohkem kui Coop, Rimi jt kokku. Mõelda, kui ikka minnes sellisesse marketisse (Kohilas suur, ilus ja mugav nii et ruumi küllaga) ja müügil Pajumäe, Kehtna Mõis, Mulgi Karn, Vasula lihatooted, Saidafarm, IDEA, ja palju muud ning visata Rakvere jm jama välja? Sellise valiku puhul võiks vägagi kõvasti ostjate arv ja käive kasvada!?





 
Läksin "matkarajale". Mulle ülimalt meeldivad pargid ja mõneti just need "uued" on erilised. Siin on osa puid aga lausa eelajalooliste moodi! On need sordist sõltuvalt või siiski mingi kurvem põhjus, ei oska öelda. Kahtlemata tasuks ka mõni lehtpuu istutada ning mõned põõsad. Räpinast saab kindlasti head valikut tellida.
 










 
Kraavide puhul, kus on "karta" suuremaid veevoolusid, tasuks enne jõge pisuke settetiik teha. Et jõgedesse satuks vähem setteid.



 
Kurgi on meil palju, aga vareseid veel rohkem!


 
 
Sel ajal kui süütud kõrvalseisjad grillisid, ajas politsei Armini näol aga kuriteo jälgi. Laipade asukoht tähistati nagu parimas seriaalis ja tehti ka pildid. Hoopis kindlam tunne oli! Muidu on meil ju politsei nii tasalülitatud, et järgi jäänud valdavalt vaid juhtkond ja need suurimad kurjategijad (tõllas) aina paisuvad!




 





 
Oh kuidas tahaks ka uute majade puhul üle Eestimaa näha vanade rehielamute laadseid, aga ka mõisa-tüüpi, paekivist või krohvitud elumaju! Need on ikka kõige stiilsemad üldse, mida ette kujutada!


 
Ja üsna haruldane vaatepilt, kus pole valgustatud mitte sõidutee suurte kolakatega vaid ikka kõnnitee!

 
Nagu ikka, rahulikult ja varakult liikuma hakates jääb aega üle, mitte ei pea jooksma. Jaam juba paistab.


 
Bussipeatus ümber planeeritud, sest bussid aina suuremad. Aga millega vallavalitsus hakkama ei saa, on peatusele nime andmine - Kohila Jaam! Vähemalt on siin valdav osa busse seotud rongidega ehk üks parimaid näiteid Eestimaal. Teadagi miks! See, mida veel teha vaja, käib aga samuti vallavalitsusele üle jõu! Lohakus, ei muud!

Vähemalt sai lõpuks keskusesse tehtud bussipeatus, mida aastakümneid ei suudetud, nii naeruväärne kui see ka pole! Bussiliin 164 peaks olema aga Kohila Jaam - Kiili - Tallinn, sh selleks, et Kiilist jm oleks selge pilt - saab otse raudteejaama ja rongilegi! Muidugi peaks selline tingimus kõikidele siin alustavatele, lõpetavatele ja läbivatele bussiliinidele kehtima.


 
Ei teadnud, keda pildistasingi, nüüd näen, et lausa suurnokk!





Ja nii, kaunite vaadete saatel olingi sipsti Tallinnas tagasi!
 

 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar