Blogiarhiiv

neljapäev, 30. mai 2024

Liivalaia IV järv?

 

 
Plaan oli pikemalt ringi vaadata, aga kuumus siiski andis tunda ja tean, et minu jaoks see head ei tähenda. Seepärast võtsin Tammemäe järve juurest suuna tagasi Männikule. Rongid pidid peagi sealt tallinna suunduma, tunnise vahega, nii et polnud vahet, kas liigun aeglasemalt või kiiremini. Kuid poolel teel avastasin, et jõuan siiski vist varasemale ja napilt maha jääda ja tunnikese veel kuuma käes olla ka ei tahtnud. Tegelikult polnuks seal vast ka nagunii sama kallast pidi minnes nii väga palju vaadata, et pidanuks viivitama ja ehk saab seda järgmisel korral teha. Igatahes on see hea koht linnast välja sõites ja väga lähedal loodusesse jõuda.
Pealkirjaks paning liivakarjääri nime, sest järve ametlikku nimetust vist veel polegi.
 
 
Maapeinna pealiskiht on kooritud ja hunnikutesse aetud koos kändudega, nii on seal ka üsna tihe taimestik peal. Üks ilus moonike kasvas ka.

 
Egiptus?



 
Siin on ka rada vast tõsiste krossikategijate jaoks?




 
Alati on huvitav vaadata, kuidas taimestik püüa oma (tagasi) võtta.





Suundusingi tagasi raudtee poole.

 
Kõrgepingeliini postide kohal on rohkem kaldaosa alles jäetud, need nüüd omamoodi poolsaared. Loomulikult siis ka suuremate puudega, sest seal need liini ei sega. ja tore, et mitu erinevat liiki. Tegu on siin muidugi tööstusmaastikuga, aga loomulikult liiv ja vesi jätavad palju ilusaid vaateid.




 
Männiku Peidukivi, millest googeldades suurt midagi teada ei saa peale selle, et et vist geopeituse mängijad seda orientiirina kasutavad. Tegu loomulikult rändrahnuga, aga mõõdud teadmata, kuid kahtlemata tegu võimsa rahnuga.

 
Rakvere raibe pinnasemäe hakkab loomulikult kasvama, see levibki sageli teemasinate kaasabil. Vahel on küll mõte, et enne uuele objektile minekut peaks sahad jm ikka puhtaks pesema...

 
Kiiruga veelinde silma ei jäänud, aga siiski keegi siin-seal vist hulbib? Pidanuks ka binokli kaasa võtma, järgmisel korral vast parandan vea.





 
 
Ehk peaks ka osaliselt kokkulükatud pinnase lükkama tagasi mõnesse kohta järvekaldal? Nii hakkaks metsatukad ka kiiremini taastekkima?






 
Ilus Männiku endine jaamahoone. Kuigi maantee siin mürarikas, siis sellises majas elaks ikka küll!




 
Oleks rongini rohkem aega olnud, võinuks uurida kas vana rongiluksepp, Jakovlevi-poiss elab veel?





 
Jõudsingi õigel aja, vaevalt sain suurema cola kulistamisega valmis, kui rong tuli.

 
 Seniks kuni neiud rongi "roolivad" valin mina I klassi. Mis sest, et seekord siis maksma pean, siin ju soodustust pole. Aga las läheb 3 eurot Elroni juhtidele palgatõusuks (küllap tõuseb palk, ikka kontoris koogutavatel juhtidel). Ehk hakkavad siis rongifirmat paremini juhtima?
Muide, kui hiljuti ühe peatuse ootekoja suhtes juttu tegin, tuli küll vastus, et "see pole nende asi". Mis sest, et tegu REISIJATEvedu organiseeriva (riigi)ettevõttega. OOTAVATE reisijatega neil ju tegu pole, ega siis keegi peatuses ootamise eest pileti eest maksa? Isegi kui ostad I klassi pileti ette,, pole sa reisijateVEOettevõtte jaoks inimene!

 
See-eest tuli Balti jaamas keegi reisijaid pillilooga tervitama!
Mis seal ikka, tore väike rännak oli. Küll vaid tiba üle poolteise tunni kohapeal, aga nauding missugune.

 
 
Kõht oli aga värskes õhus tühjaks läinud. Õnneks on Balti jaama lähedal mitu talutavat söögikohta Väga hea praad oli igatahes ja vaid 6.50 ning kõht täis! Aga mis nüüd tunnelis on olemas? Kämpingud? Või naiste tualett?





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar