Blogiarhiiv

neljapäev, 1. veebruar 2024

VEEBRUAR - taas üks aastaring täis saamas.

 

 
Üks ring sai veel mõnda aega tagasi täis - kui enam ei ela nii nagu enne, alles siis tunnetad erinevust!  Las siis mõni asi kodus meenutab ja hoiab vaimu värskemana.

Täna aga juba kolmas veebruari päev. Ma ei tea, millest kirjutadagi. Oot, mitu päeva kummitab mind mingi laul, vast ainuke, mis mulle Bob Marleylt meeldis. Natuke tänu "Surm Paradiisis" seriaalile, aga veel kuulsin mingit tunnuslugu ühes meie seriaalis. Marley oli andekas, aga loll. Loll, kes narko hammaste vahele kukkus. Milleks narko? Kui tahad, võta viina või viskit või brändit! Ma võtsin ka, aga parem kui suudad loobuda. Igal juhul teed vigu või lollusi ja kahetsed, seega parem hoidu neist!

 
Aga midagi head on ikka ka, lausa väga head! Ma ei taha kogu aeg märgata puudusi ja muresid, elus ja inimestes, ALATI tahaks rohkem head ja positiivset. Seekord õnnestus see mul endal tänu Vorstiabi heale küpsetatud lihale ja soolatud männiriisikatele. Tulemus oli väg-väga hea. Kuigi seentega suppe olen üsna harva elus juhtunud sööma, seda tasub kindlasti teha. Üks salamaitseaine oli ka - hiidlaste kadaka-piprasegu . Järjekordne tõestus, et pole mingit erilist vajadust eksootiliste maitseainete järgi. Pipar ju pole seda ammu, see oleks nagu meie enda oma, nii loomupärane.
 
 
 
Juba ammu mõtlesin siia kaeda, kui hea söögikohaga tegemist on. Ei ole päris "nostalgiliste" koduste toitudega tegemist, aga hinnad on head ja ports pani kõhu kõvasti täis! Üsna head kartulid (eelistan ju tavaliselt keedu- või praekartulit), igatahes mitte kuivanud kärakad, vaid suussulavad ning ka kastel polnud viga, ehk veidike lahjavõitu. Igatahes kel Balti jaamas lähikonnas töö või lihtsalt kõht tühi, siis tasub ka ära proovida.







Turul on muidugi ka uudiseid, aga neist paras siis rääkida, kui uksi avatakse. See pilt aga ühest juba ammusest kioskist. Varem ma sinna peaaegu ei sattunud, nüüd kui vahel mingit nipet-näpet juhtub vaja olema, siis lähen vaatama, kas on. Sest praegu ma pooleldi põhimõtte pärast ei taha panustada eriti marketitesse. Tõstate hindu nagu põrssakari ja arvate, et see meelitab rohkem ostma? Tutkit!

 
Aga raamatud ootavad. Timuka tütar juba loetud, vahelduse mõttes sobib Hargla kõrvale Stout ehk Melchior versus Wolfe! Või siis vaatan kohe hoopis "Brokenwoodi mõrvad" ära... 

 
Esi- ja tagaplaanil palju tühja ja peaaegu tühja ühistransporti. Kindlasti pidanuks Tallinn veel rihkem asutuste juhtide palka tõstma - huvitav oleks näha, millal see mõistuse ja töötegemise kaasa toob!?

 
"Vara küps" jäi isegi tibake nõrgaks, aga siiski sai aimu, et on kaks, inimeste ja aferistide leeri!







Linnud tõesti laulavad juba lirts-lörts ja päikeses on tibake kevadet! Aga tõeline kevad on veel kaugel, saab veel pakastki, lumesajust rääkimata.


Infoks:
Blogi avalehel (arvutiversioonis) paremal näha SILDID.
Kasutasin nii teemasid, kohanimesid, erakondade nimesid kui muud.
Kahjuks ei tule sinna klikates esile mitte postituste nimekiri vaid postitus ise ja kui neid rohkem, tuleb kerida allapoole. Lõpus klikata VANEMAD POSTITUSED ja ilmub järgmine. Aga siiski loodan, et kellegi jaoks see lihtsustab teda huvitavate asjadeni jõudmine ja postituste leidmist.
Tänud Teile!


 
Ka pimedas ja hämaruses alati põnev pildistada, mulle meeldivad värvid.



 
Hea, et lõpuks on liini 8 bussiliiklust tihendatud.



 
Käisin kohvikus Rukkilill. Pole viga, vaid hinnad võiks veidi allapoole minna.







 
Näh, komeet taevas!? Igal õhtul ühe koha peal? Esimest korda mõtlesingi, et mida pekki, nii hästi näha, aga mitte kuskil ei räägita sellest. Mõni hetk hiljem sain aru, et valgus peegeldab telekaantenni traadil, haha! 

 
Kadi pildistas...

 
... ja Mummu pildistas ka.

 
Aga mida siis ka ise teinud olen? Suurt midagi! Natuke linnas kolanud siin-seal, aga rohkem münte üle vaadanud ja korrastanud. Ning osa euromünte maha müünud, osa vahetanud paberraha või hoopis untsiste hõbemüntide vastu. Pole ju meil siin eriti neid aastakäikude kaupa kogujaid, seega pole neid kellelegi ka müüa, ka tulevikus? Välismaalastest kogujatega ma ju tegelema ei hakka. Aga hõbedal on alati väärtust. Ning väga ilusaid hõbemünte on palju, untsisteni välja. Kui õnnestub soodsamalt saada...

Aga eks muidu vahin telekat ja loen. Kahju, et Tuuli tahtis vahepeal lausa hooaja lõpetada, aga loodan, et tal MM-il ehk midagi kord õnnestub. Näed, Kristjan Ilves ka juba kaks hõbedat MK etapil võitnud! Ikka positiivset näha ja tunda!

Rohuküla viimase lõigu projekt ka valmis, aga meil on võimalus aferistid, pätid ja petised. Olgem ausad, kinnimaja oleks selliste jaoks luksus. Oli mis oli, aga vanal heal ajal pandi selliseid seina äärde!

Tubli, Tuuli ja teised laskesuusa neiud!!!
 
*************************
 
Nüüd vaatan pikka distantsi. Ja teen ette ennustust, mida ma kunagi muidu ei tee. Ma ei tea miks, aga täna tunnen (või loodan), et Tuuli sekkub medalikonkurentsi....
 
*******
 
 Oh sa kurradi-kurrat....

**************

 
Pildid jäidki ootele, sest nii rasket ja valusat hetke ma näha poleks tahtnud. Aga nüüd las olla, sest teatesõidus tegid me tüdrukud võimatut! Nad olid ju isegi liidrid ja kõik neljakesi sõitsid ning kõmmutasid lihtsalt imeliselt! Kindlalt, rahulikult ja las pealegi kaotasid ehk aeglasema laskmisega aega. See-eest ei tulnud trahviringe! Ja kõige olulisem oli see kõik loomulikult mitte mulle vaid neile endile! Usku enesesse tagasi saada, see on eriline!
Ja päeva peale tulöi rõõmu veel, naistest jäid norralannad kaugele tahapoole, ning meeste teates oli viimane tiir natuke nagu aususe võidukäik, rootslased said mida nad ränga tööga on tahtnud saada!  Norralaste ilge suusatempo ei ole enam normaalne, pole ammu olnud!






Tartus käik läks aga toredasti ja tore oli ka see, et ühel väikesel üritusel tuli minu järel  uksest ei keegi muu kui Mati Sepp! Äsjane presidendi autasu saaja ja hea looduskaitsja. Rõõm oli temaga kohtuda!

Aga piltide järjekord kuupostituses polegi oluline, õnneks siiski jäi silme ette mõni pilt, mis üles panemata. ja heade emotsioonide juurde sellised just kuuluvadki!


 
VÄGA hea kraam!


 
Vaesemehe siia kõrval oleme ostnud ka sama tootja kilufileed. Ehk veidi liiga mahedad, aga kindlasti väga head! 









 
Sõitkem ikka võimalusel ühistranspordiga, parkimiskohti ei jagu!


 
Tondil on uus kaldtee, mis siis suuresti puudega inimestele ratastoolis mõeldud. Tippidioodid aga planeerivad neid ja tekitavaid nõudeid, "ilma milleta ei saa ohutust tagada"! Ehk et ratasooliinimene võib siin ülesmäge nii kohutavalt kihutada, et vaja on selle takistamiseks seada torud ja tagada kiiruse vähendamine!??? Kas meie idioodistumine on vältimatu või on see siiski vaid idiootide probleem?




 
Et siis ülesõit vä?

 
Müntide kõrval hindan vägagi mälestusmedaleid. See siin vist üsna haruldane soomlaste oma.


 
Tallinnas võetakse maha asutuste suunaviitasid, see-eest peaks aga rohkem tekkima suurelt kujutatud majanumbreid.

 
Vahepeal oli aga üsna uhkeid uduseid päevi!





Nii läks see ku! Mulle tiksus jälle siis ka aastake juurde!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar