Blogiarhiiv

laupäev, 17. veebruar 2024

Tartu Ülikooli Kunstimuuseum

 

 
Vaatasin Rüütli tänaval ringi ja mõtlesin, kus veel aega parajaks teha ehk siis kulutada.  Nagu ütlesin, siis kultuuripealinnas oli kultuuri veidike napilt ehk mõned muuseumid kinni. Otsustasin minna esmalt kunstimuuseumi ja pean taas Muuseumikaarti kiitma.  Oli õige mõte see soetada ja kuigi mul jääb isegi kripeldama, et nii olen muuseumitesse ju tunduvalt vähem panustanud ja need väärt rohkemat, siis muu elu-olu onm üsna kulukas ja aina hullemini. Ma ei mõista, miks eestlane on siiski mingis osas nii loll ja ahne, et aina IOSE kihutavad hinnatõuse takka? Just ärimehed ja see pole õigustus, et neid veavad tihti hoopis välismaalased. Aga see selleks. Positiivseid emotsioone on vaja ja õnneks neid ka on. Isegi Tartus. Vähemalt ei ilmunud siia "kultuursed äärmuslased" kuidagi silme ette olemist rikkuma.
 


 
Turismikaardil on ka Bocki maja kirjas, aga vaatamisväärset saab siin vist vaid fassaadilt? Maja sisemine pool jääb nägemata.



 
Nii et Tartu Ülikooli Kunstimuuseum. Pildid räägivad enda eest!



 
Kindlasti on muuseumite meenepoed ka erinevate asjade kogujate jaoks koht, kuhu minna. Käis lausa mõte peast läbi kollektsioneerida just muuseumite sümboolikaga asju?






















 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar