Blogiarhiiv

pühapäev, 21. mai 2023

Kalaranda, mai 23.

 

 
Vana-Kalamaja tänava remont vaadatud, ei hakka ju ometi tagasi minema. Ikka korrakski ka tuulisema mere äärde,s est tänagi üsna soe ilm.
Siin on muidugi väga eripäraselt linnaruumi kujundatud ja seda huvitav vaadata. Ja laias laastus on siin ka üllatavalt palju istutatud puid, mis ainult rõõmustab! 
 
 
Kellelgi aga ei vea, sest kuigi võinuks eeldada, et ehitus jonks, siis ei, suudetakse ikka ühele maakillule maja püsti panna ja kellegi kodus kaob seega ka merevaade. Huvitav, kui tugevalt see nende majade elanike tasku pihta lööb, kes ehk ostnud kallilt korteri merevaatega ja nüüd...?
 


 
Nagu maalid seinal!



 
Mänd ja pihlakad kvartali südames. Lahja, aga midagigi! Ja kuigi tunduvad olema pihlakadki siin üsna hõredavõralisest liigist, siis jällegi, rahul tuleb vahel ka piskuga olla. Huvitav oleks siin muidugi hilisõhtusel ajal vaadata, kuidas valgus ja kas on ka vaikne keskkond.



 
Tundub, et suur osa puudest ja ka põõsastest siiski jäid ellu. Ehk siis sügiselgi avastati, et vaja kasta? Aga eks tuleb veel lähiaastatel vaadata.

 
Betooni vahel aga üsna palju liike. Mingi lauk või hoopiski pääsusilma mingi täidisõieline või hoopis midagi muud? Kuigi väiksekesed, siis ikkagi rõõmustavad oma värvikusega






 
Haljasalaod on siin ikka üsna erineva tulemusega. Üks on üsna liigirohke ja tihe, allpool aga näha vaevalt hingitsevat (vilets mullakvaliteet) platsi üksikute ristikutega jm.


 
Lastele aga siin meeldib.


 


 
Üldiselt on ka pinke üsna palju, aga on kohti, kus just rohkem võiks olla. Vaatega merele jms.

 
Õunapuudki on mõnda aega ka väiksusest hoolimata ilusas õiterüüs.

 
Kaks erinevat restot väikese vahega, ühes pea alati rahvast, teine tundus aga üsna tühi olevat.

 
Värske kala otse Kalaturu rannast?












 
Siin aga võiks kindlasti pingid olla, vahel ikkagi nii hea ja mõnus vilus jalgu puhata. Ruumi ju nagu ka oleks?



 
Siitkaudu on aga ülimõnus palavaga tagasi tulla.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar