Blogiarhiiv

pühapäev, 11. detsember 2022

Jutud Nõmme turu surmast on tugevasti liialdatud!

 

 
Ükski käik ei alga poeuksest, minu käik algas Balti jaamast. Lusti ja rõõmu lumest on, hoolimata külmast ja paljud käivad siingi pildistamas. lastega või ka veel ise, ilma lasteta. Igatahes tore!
Feissis oli juttu toimunud Nõmme jõuluturust. Imelik, et see eraldi tehti, mitte turul? Ja küsisin, et kas sees letid ikka tühjad ning keegi väitis, et on ja kioskeid ka tühjaks jäänud. Kas nii ongi?

 
Valida neiud või Reformierakond, see on vastutulija valik! Mina lähen rehvidest kindlasti mööda, sest neil puudub igasugune analüüsivõime ja arusaam elust Eestis. Vaid Kallas igal pool, mitte nagu jõel, kus vaid kahel....


 
Muide, Balti jaama juurde valimispropagandat tullakse küll tegema, aga rongiliiklust tahaks mutta tampida, eks Kallas, Kallemets jt?




 
Kui oleks olnud päikselisem, oleksin vist läinud Nõmme lumiseid kodusid pildistama.










 
Üsna vahva värvigammaga maja iseenesest.

 
On olnud kõlakaid, et Nõmme turg on seda ja teist ja kolmandaks kallis jne. Ma olen harva küll tulnud, aga tean, et siin on tegelikult üsna häid valikuid ja kaupa. Kas tõesti on oht, et Nõmme turg võiks hääbuda? Turu omanik ehk linn pole küll vist parim omanik, kui isegi turulette ei saa jõuluturuks kasutada ja ka rendihinnad kõrged. Seda ajal kui KE tahaks toiduainete käibemaksu langetada ja justkui muretseb kõrgete hindade pärast? Muretseb ikka või hoopis häälte pärast? Tasuta transport linnas kõigile - see pettus ehk valimislubadus on ju unustatud? Seega kipub tegu olema üsna häbematute valetajatega!?
Kuna avaala letid pea tühjad, siis just seal võiks kohalik jõuluturg olla ja seda ka seepärast, et siis tullakse rohkem ju ka teiste müüjate juurde?

 
Siin nurgas müüakse minu lemmikuid - OÜ Latikas kalakonserve. Konservid kus kala on ikka rohkem kui marinaadi. Kahjuks külmkapis juba üksjagu midagi ja ka praegu oli valikus vikerforell ja veel midagi, meie järvede kala pole nii suures valikus saadaval. Osta soovitan aga iga kell!

 
Pühade-eelne aeg ja ehk ka seepärast võib ostjaid tiba rohkem olla, teisalt rahakott on täna küsimus omaette. Aga ma ei osanud aimatagi, et saaremaist lihakraami nii palju on! Ja ostsimegi veid seda kui ka ühe paki Mo juustu. Varasemalt on Saaremaa juustud olnud minu jaoks veidikene kibeda maitsega, aga võib olla see tundub nii. Heameelega toetaks aga saarlasi küll.



 
Igal juhul aga ostaks parem siit kui marketist. sest valik rikkalik ja teiseks, marketid on täna ISE ühed kõige suuremad süüdlased hinnatõusus!!! Et aga nad ise ei püüagi seda muuta, siis ÄRGE NEID KA VÕIMALUSEL NUUMAKE!


 
Sigwar on aga tõesti kadunud. Tõsi, polnud ka minu lemmik.

 
Midagi aga uut? Peetri Lõheäri oli kahes majas ja jääb tõesti küsimus,  miks? Nüüd siin midagi põnevamat, mingi Lastud Vares!?

 
Põnev tõesti! Et aga ei tohi külmkappi ilmaasjata koormata, siis prooviks ostsin üsna isuäratavat veisekeelt.



 
Usutavasti ka see, üks kvaliteetsemaid lihaärisid, ei kao kuhugi.
 


 
See ka midagi uut? Täna oli suletud, aga kas on ka midagi omapärast ja isemoodi?

 
Vasakule jääb hea poeke, sildiga Talu Kohupiimad.


 
Kotletid ja palju muudki siin head ja parimatelt tootjatelt ning sült ei jää grammigi alla Vorstiabi omale.












 
Väga nunnu, et keegi ka lindudele miskit pannud!

 
Kerge snäkivaliku tegime ka saksamaa Mustadest Metsadest või kust iganes. Igatahes nende juustud siin on hea rasvasisaldusega ja seetõttu meenuvad ikka päris juust ja maitsed.




 
Mis soliidses rõivas härra!



 
Korraks ka Vorstiabisse.



 
Sees olid aga letid suvel küll tühjad, nüüd mitmed aastaringsed tegijad aga siin ja head-paremat palju. Näiteks häid õunamahlu ja üsna heade hindadega saab.







 
Aga kui nõmmekad teavad, et vahel kindlasti ei maksa kodus vaaritada, siis kaesime ka siia. Mõtlesin küll, et kodus mõni verivorst vaja ära teha jm, aga kui ikka näed klassikalist kartulit kapsa ja valge kastmega no mida kurrat ma siis veel kodus peaks vaeva nägema? Üks minu lemmiktoite!


 
Oleks selliseid söögikohti vaid rohkem! Siis ei pea ehk kartma, et pühapäevalgi vabu laudugi pole....



 










2 kommentaari: