Blogiarhiiv

pühapäev, 25. detsember 2022

Jõulud Kohilas.

 

 
 
Seekord "päris" maale ei läinud vaid ainult poolele teele. Eks natuke ole  plaane mõjutanud seegi, et maal pood kadunud ja kuigi täna näinuks veel ka pooli telekanaleid, siis... Nimelt, Elisa tõstab loomulikult ka hindu ja mis veel "naljakam", enam ei arendata ka läbi õhu süsteemi! Ehk et kuigi pooled kanalid kadunud, siis hind hoopis tõusis. Alternatiivi ka pole, sest täishinnaga netripakett mõttetu, saab ju seal nii harva käidud! Nii ongi nüüd lood sellised, et jätan Elisale ka selle raha maksmata ja uuest aastast lasin hoopis lepingu lõpetada. Milleks plekkida ahnetele ärimeestele ja iga euro võib ju alles jääda, mis võimalik? Aga see selleks. Rongile!

 
Männiku. Jaan Pehki luuleridade saatel siis Kohilasse.




 
Mööda vuhisevad veed ja metsad.










 
Kui oleks maal olnud, siis oleks selle bussiga ehk poodigi sõitnud. Tõsi, Kohila vald ei ole ikka veel siia bussipeatust teinud! Absoluutne pohuism!
Ja see on tegelikult imelik! Püütakse ju sõnades ja sageli ka tegudes tõesti Eesti elu edendada, aga on üks põhimõte - kui öeldakse EI, siis nii ka jääb ja ei tule seda tõelist (jõulu)hoolivust sageli kuskilt! Kurb, väga kurb!


 
Väikese jalutuskäigu tegin ka. Keila jõgi on Kohilas üsna maaliline. Ja kuna ka FB-s natuke tõsisemalt saab täiendatud järvede ja jõgede gruppi, siis seda enam.





 
Talvised pildid ju ka sellise ilma (ja valgusega) ikkagi võivad olla armsad?


 
Kohila koolimaja ja sporditingimused õnneks aina edenevad.


 
Vaade kooli poolt maanteesillale.

 
Vaade jalakäijate sillalt allavoolu ...

 
ja ülesvoolu. Paisudel on üks hea omadus kindlasti, hoiab osa vooluveest lahti ja see meeldib partidele. Vahel isegi vesipappi siin nähtud!






 
Klassikaline vaade Keila jõel! Ei, mitte see pardip... all vaid pais ja Veski baar.







 
Ja tore on muidugi kui sellise vaatega kohas ka pinke on!


 
Jõulumustrid prügikastil.

 
 
Vorstiabist tellitud seapraad läks rohkem kui kümnesse (eelmisel päeval söödud verivorstid vist parimad, mida osta!) ja olin ülimalt rahul selle, kartuli ja praekapsa ning kõrvitsatega. Kõik, kogu jõulusöök, ei mingitki igatsust rohkema järele. Nii palju siiski, et seene-sibulasalatit tahtsin  (Maahommikus "reklaamis" seda Evelin Võigemast, neil see olnud tavapärane jõulude ajal) ja selle õhtul Grossist ka ostsin.
Vorstiabis aga tõesti, kui tehakse, siis antakse endast parim! Ja selline suhtumine on nii kena, et ostan nii sageli kui võimalik, lemmikasju just sealt.


 
Rongile tulles korra ka platsilt läbi, kuused ja valgus ikkagi. Muide, siin on tarkust rohkem kui mõneski teises kohas - suured kuused kasvavad, mitte ei tooda neid igal aastal uuesti. pea iga kant saaks omale paar-kolm kuuske (või nulgu) istutada ja loobuta täispuu kulukast kohaleveost igal aastal.
Tänavu ei ostnud isegi koju kuuske, nagu öeldi M-Klubis - kuusk on ilus ainult metsas! Ja eks see ole suuresti tõsi ka. Ehk et siis kui ta KASVAB.

 
Jõuluajal Kohila jaamas.






 Ilusaid pühi!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar