Blogiarhiiv

pühapäev, 4. detsember 2022

RIMI ja Kalamaja.

 

 
Veidi külmem ilm, aga mitu päeva toas olal ei ole kindlasti hea. Ja kuna poodi oli vaja minna, siis valisingi üle pika aja RIMI. Mis sest, et endiselt olen veendunud, et kodu ümber liiga palju marketeid ja see üks hinnatõusu põhjuseid, on väike valikuvõimalus hea. Telliskivi RIMI on aeg küll likvideerida (pikka aega tundub magedam ja kõledam kui Põhja puiestee oma) ja võib olla ütleks sama ka Selveri kohta, aga turu oma on hea ning jaama oma vajalik teatud määral just rongireisijate jaoks. Kuigi küllap harjutaks elama ka ilma selleta. Mis sest, et see on igal juhul reisija jaoks mugavam ja seda ka trolli- ja bussireisijate jaoks.
 

 
Vana-Kalamaja remont veel kestab, aga läbi pääseb ja nii valisin otseima tee poodi minekuks.


 
Ei tea, mida põnevat siin maapinnast ka leitud? Kasvõi mõni müntki?

 
Pildistada aga mõnus, sest puud raagus ja nii näeb rohkem.

 
Muidugi ei jätnud ma pildistamata stiilset majavalgustit, sest nagu alati vaatan ka säästliku elamise ehk tõelise rohepöörde seisukohalt olulist. Ja see on muuidugi eriti stiilne värk!

 
Kalamaja majade ja kõige muu värvirohkus on see, mis mulle vast enim meeldib vanade puumajade arhitektuuri ja õuehoovide rohkuse kõrval.

 
Kui mingil hetkel taamal olev park valmis saab, siis sealgi tahaks pikemalt viibida ja vaadata. Pildistamisest rääkimata.

 
Praegu on see eemalt visuaalse vaatena väga ilus.

 
Samas mõne maja värv on ikka tõsiselt jube!

 
RIMIL on üks kõva pluss - Talu Toidab lett. Mis sest, et enamus kaupa pole nii öelda põhi tarbimissortiment, on siin palju põnevat. Ja kuna RIMI sellega vaeva näeb, siis kindlasti peab ka midagi ostma. Ka päkapiku sussi sisse, eks ole?



 
Hm, vatasin ka neid suppe, aga alles nüüd näen, et need ju vegan! Kardetavasti sel juhul need pole ikka pärissupid. Seljanka ilma loomse rasvata? Kuigi ehk peaks ikkagi ära proovima? Virutaks natuke liha ka sisse...

 
Tamme talu näeb endiselt väga kõvasti vaeva ja vähemalt mina migite välismaiste ürdisoolade poole ei vaatagi ja ka teed ostes eelistan iga kell eestimaist, kui just musta teed osta ei plaani. Teed õhtuti teengi erinevate segudena ja vahel ka musta tee baasil (tseiloni või krasnodari).







 
Ja ennäe, üsna keskkonnavaenulikud tooted ei jää isegi selgelt pildile? Sellises sortimendis mingit "väljamõeldud" tootegruppe küll ei tohiks nii kaugelt vedada, raisates tohutult loodusvarasid!

 
Aga tagasitee teist kaudu ja natuke Kalamaja värve...
See hall maja vaevalt, et kaua veel püsib, aga aegade poolt puretud puidumustrid või ka ukse jm kujundus on siiski võrratud.




 
Uuedki majad siin tunduvad üsna sobilikud ja kenad?


 
Need postid on aga ikka maha võtmata???
Lai kõnnitee on siin aga tõeline mugavus, lausa luksus!



 
Väga huvitav punane on valitud halli tooniga kokku, tulemus on silmarõõmustav.



 
Aga näed, on tõepoolest veel müügis ilusaid ja säästlikke valgusteid? Ja tublimad majaomanikud neid ka tänavapoolsele küljele paigaldanud?





 
Teeremondil aga üks pluss - kõnniteed pole nii libedad! Nali naljaks, loodetavast saab remont varsti siin valmis ja sama mugav liikuda kui Soo tänaval?


 
Pilt siin aga peaaegu must-valge.

 
Igal juhul on sellistel käikudel veel üks positiivne omadus - ilus elukeskkond pakub visuaalset naudingut!














 
Aih, jäigi uduseks.... Aga ilus igatahes!



Päevad jäävad veel lühemaks, aga küll ka pikemaks käiguks aega leiab. Ja ei kesta see lühikeste päevade aeg enam kaua, varsti on uus aasta ja kevad tuleb iga päevaga lähemale ju!
Kena talve jätku!

 
Õhupalle ma ei osta ega võta selliseid isegi tasuta!

 
Vorstiabisse tuuakse laupäeva hommikuti otse suitsuahjust Siidrimõisa imehead suitsuliha!





 
Lutsumaksa pole kindlasti paljud veel avastanudki!

 
Suitsuvorstide valik on aga eriti suur!











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar