Blogiarhiiv

pühapäev, 31. juuli 2022

Germalo ja Ida-Viru Narva-Jõesuusse ja Liivarand spa.

 

 
 
Narvas on loomulikult ka väga erinevate ajastute arhitektuuri ning suur osa parimast hävines kahjuks "punakotkaste" hävitustöö tagajärjel. Nõukaajast aga on üksjagu tavalisi maju, mis eriti ei kõneta. Nii ongi suur osa linnast minu jaoks mittemidagiütlev, aga sõites siiski mõningaid vaateid pildistasin.







 
Ööbisime spaas, mis nüüd uue nime saanud. Asi on veidi keeruline ja mõistetamatu. Loomulikult kasvavad kulud ka siin, aga külastajaid on ning miks nüüd suleti basseinide osa ja kuu lõpus kogu spaa? Inimesed jäävad tööta, täna ollakse täielikus teadmatuses. Kahju, et ka valitsus pole midagi siseturismi soodustamiseks teinud, majutusasutuste käibemaksu alandamisest on vähe kasu. Vaja oleks tõesti töötajate premeerimiseks mõeldud maksuvabu vautshereid mingi summa ulatuses aasta kohta, nii leitakse ehk veelgi rohkem võimalusi oma kodumaal puhkamiseks?


 
Majutuskohana see spaa täiesti normaalne, pole ühtegi paha sõna öelda. Miks aga ekraanil mingit troopikat näidatakse, mitte Eestit reklaamivat? Ammu olen rääkinud, et sellist telekanalit on vaja, aga ka siin EAS ega keegi teine viitsi vaeva näha, peetakse piisavaks mingite klippide tegemiseks raha kulutada, aga tulemust ja vaatajaid ju pole?



 
Teenindusega jäin vägagi rahule, noored, kes siin tööl olid, olid tõesti väga asjalikud ja tublid!

 
Siin ka rattalaenutus olemas, 3 eurot tund ja 12 päeva eest. Vägagi normaalne hind.



 
Siia sõites sai küsituid (sularaha oli paljudel vaja), kas tee peal saab seda kuskil. ja üksiti ka ehk kiirpeatus poeskäiguks? Selle peale saime soovitus poodi jalutada ja ka söögikohti pidi läheduses olema. Kuigi selgus, et vähemalt 3 km kaugusel, siis see pidigi paras õhtune jalutuskäik olema! Huvitav suhtumine reisil, kus suur osa inimesi siiski üpris eakad. Muuseas, ei ole kõigil ka alati võimalus restoranis veel kord kulutada vm sarnast. Muidugi on kahju, et siinpool Narva-Jõesuu osas ka mingitki väikepoodi pole.

Mul oli sellevõrra lihtsam, et teadsin siinset bussiliiklust ja nii siis sammud välja seadsingi, Bussini oli veidi aega ja jalutasin järgmise peatuseni.
 

 
Pluss selle asja juures võimalus rohkem pilte teha, eelkõige majadest, aga ka loodusest.

 
Olgu siis pildistatavaks kasvõi punane pusurohi, igal juhul ju atraktiivne ja värvikas?



 
Bussi ootekojad ka siin tüüp agateisedteevadjukanii". Teeremonti suures osas aga tehtud ja nii on ka mugav kergtee olemas.









 
Sõitjaid on siin muidugi vägagi palju ja üldiselt ÜT poolest vast kõige arenenum maakond. 
Muidugi võib siin vahel kohata ka noorte pättide kampasid, mingi nelik tuli ka bussile. Sellised, kelle käitumine kutsuks pigem hoopis bussist välja viskama ja ikka sõidu pealt.... Aga eks selliseid kääbikuid ole igal pool.






 




 
Poes käidud, läksingi jala tagasi. Ükskord peaks aga tõsisema spaatamise siin käsile võtta, sest tahaks jalutada ja pildistada pikemalt mere ääres, peatänaval ja ka paralleelsel Aia tänaval. Ehk isegi ajal, kus rohelust vähem, siis näeks maju pareminigi.


















 


 
Ka siin pargis tahaks pikemalt jalutada. Narva-Jõesuu on kant, kus on palju vaadata, selleks peaks aga pikemalt siin puhkama.








 
Milline on aga tulevik?












 
Kes aga "matkab" kahel, kes neljal "jalal"...
 
 
Randa on siin aga peaaegu 7 km ulatuses, seega igav ei hakka.









 
Muidugi on ääretult hea see, et palju maju on korda tehtud ja kuigi giidi sõnutsi üksjagu maju ilma muinsuskaitseta nin see toob kaasa rohkem omavoli, on siiski paljude puhul selgelt, mida vaadata.


 
Ohoh, Stirlitz või keegi siin ringi sõitmas? Oleks muidugi ääretult äge, kui sellised taksod siin snäiteks sõidaks! Peaaegu võiks öelda, et sedalaadi autod on mu lemmik tüüp.








 


 
Muidugi on siin ka mitmeid suuri maju, lagunevaid ja tühjalt seisvaid.




 
Aga ilu piilub igal pool puude vahelt.












 
Tänava remondi käigus siin kohati oli lõike, kus suured keskerakondlikud rohepöörajad tahtsid siin kaks rida valgusteid kõrvuti paigaldada. Kas nüüd äkki loobutud sõidutee valgustamisest? Tahaks loota küll! Igal juhul sellekohastele korduvatele küsimustele nad vastata ei julgenud.

 

 
Need angervaksa õied aga eriti ilusad!




 
Seda graffitit võib isegi kunstiks nimetada, aga sodimiseks jääb see siiski. 








 


 
Hommikusöök oli siin vägagi hea ja võiks valiku poolest öelda isegi, et suurejooneline. Tõsi, tomat oli tavaline plasttomat, aga kõige valik oli niivõrd suur, et küllap igaüks leidis omale midagi meele järgi. Vormileiba (musta) küll ei olnud, aga see polnud küll mingi murekoht, sest vahelduseks ka peenleib on vägagi teretulnud.







 
Kohal oli ka lätlastest tsiklisõitjaid, sealhulgas kaks põnni väga ekslusiivses külgkorvis.

 
Uni täis magatud, oli aga aeg teele asuda.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar