Blogiarhiiv

laupäev, 12. oktoober 2024

Nõmme majad, sügisvärvid ja Teatriresto Voldemar

 

 
Jah, jaam Haapsalu raudteel. Täna küll enam mitte jaam kui olla päris täpne vaid peatus, kuid Nõmme on tuttav kõigile. Kui ka kaugemalt pole mõni inimene siia kunagi sattunud, siis kuulnud on sellest kindlasti. Paraku on teadagi kes selle taga, et siiani pole rongiühendust Haapsaluga taastatud. Ja kui tahta restorani minna, saaks seda teha isegi Haapsalus, sest ekspressiga võtaks sõit vaid tunni! Aga käia tasub ikkagi ka Nõmmel, olgu siis turule minekuks, Mustamäe MKA-le jalutama või Nõmme eramaju vaatama. Põhjuseid kindlasti rohkemgi.
Kui aga restorani kutsutakse, siis miks mitte, vahel ju hea minna!? Muide, teatrirestoran Voldemari kohta oli hiljuti postitus Nõmme grupis. Kas on nii hea, kui mõnigi arvas?

 
Kartsin juba, et tänavu jääb värviline sügis ära, sest ümberringi tundus kõik nii "lahja", aga siiski on nii kirevaid puulehti kui ka palju pihlamarju.


 
Väga hea oli minnes ja suitsupausi tehes näha erinevaid valgusmänge ja pilvi, nii tegingi mitmest ilusamast hoonest pilte rohkem kui korra. On ju pildistamisest endast saadav nauding ka väga oluline! Emotsioonid kogunevad mu enda sisse... 



 
Kogu miljöö on mõnus ja väga hea oli ka muusika. Kusjuures siin sageli ka elavat muusikat. Eesruumis on ka lastenurk ja laste rõõmuga alati kaasneb ka suur vadistamine, kuid see ei kostnudki teise saali. Ma poleks vist märganudki, et nad kohal, kui vahepeal väljas poleks käinud. Mitte et laste kilgetes midagi halba üldse oleks, vahel ehk soovitakse olla omaenese mõtetes ja maailmas ja eks vaikne olemine ka tore. Ja tore seegi, et lapsed olid sealolemisega rahul. (Menüüs on muidugi ka lastele midagi ja mitte tavapärased friikartulid! Tegelikult menüü järgi hoopiski muksukestele....😉)




 
"Midagi kõigile" ehk seltskonnale mõeldud snäkivaagnal oli mõndagi head.


 

 
Muidugi vaatan alati ka ringi ja vahel märkan midagi, mis ei meeldi. Miks meil on nii, et miskit tehakse valmis ja selle eest hoolitsemine ei tule pähegi? Näiteks mingite raudosade ülevärvimine? Majaomanik võiks veidi rohkem õues (jala) liikuda?





 
Eelroaks olid suitsutatud lambaliha lõigud tomatikastmes (vist tühja kõhu tõttu unustasin pildigi tegemata) ja need olid ikka ülihead!!!
Mida üldse tellida? Kui on nii palju häid asju menüüs, siis pead juba valima, kas mõnda asja ei peaks üldse tellimata jätma!? Kalasupp üks mu nõrkusi ja sp ei suutnud ma sellest loobuda. Kahe kala supp juustusaiaga. Väga hea ja isegi olenemata sellest, et mina eelistan koorese supi asemel klaari. Vaid krõbedate saiakeste asemel isiklikult eelistaksin ülimalt pehmeid kuklikesi võiga... Maitse asi, samas on selge, et need saiaviilukesed paljudele ikka meeldivad.


 
Prae juurde oli sepiku/leivaviilud võiga. Ja praade saab valida 4-5 vahel.  Igal juhul jäi kripeldama see veisepõsk, tahaks sellegi kindlasti ära proovida....


 
..... ja süüdi selles oli muidugi siiakala! Kui koha on restoranides üpris tavapärane, siis siiga nii tihti ei saa ja .... küll oli pehme ja hea maitsega! Väga hästi sobis ka merikapsas, vaid kartuleid (taas minu maitsekiiks) süües tundsin, et tahaks Adretta või Läti Kollase sortidest praekartuleid, neid hõrku ja suussulavaid! Kuigi siinpakutav kartul oli ka vägagi hea! Harva, kui olen toitudega nii väga rahul! Ahjaa, rukola on moevärk, kuid mõttetu ja maitsetu, kuigi taldrikul vast ilus! Ka kaste oli hea!

 
Magustoidu sõber pole ma endiselt, aga see ei seganud teiste toite pildistamast! Igatahes väga hea menüüd, olemine ja teenindus! Ka hinnad ei ehmata, on just parajalt piiri peal. 



 
Õues aga torkas silma taas probleem, mis mind alati puudutab. Tänavavalgustus. Lambikolakad sõiduteede kohal, mille järgi puudub igasugune vajadus ja mis toob vaid kaasa maksuraha raiskamist ning loodusvarade kulutamist! Samas (tegin spetsiaalselt seintest pilte) pole kõnnitee valgustuseks majade küljes mitte ühtegi valgustit, kuigi just NII PEAKSKI OLEMA! Majaomanikel ükskõiksus või kümne küünega hoitakse iga senti kinni? Samal ajal nood kolakad lähevad maksma 10 korda rohkem!

Nagu linnapoliitikud ütlevad, et linnal on raha küll! Kohati! Kui meelde tuletada, et see on ikka inimeste raha, siis võetakse küll veerand tooni maha (vahel), aga tarkust ei tule kuskilt! Näe, siingi jaama juures tehtud vaba aja veetmise "plats", ajutine lahendus läks maksma vaid 200 000!!!? Kaootiline ja ilmetu, ilma mingi isikupärata, kuigi istuda ja jalga puhata saab seal küll. Kuid tulgu neist linnaisadest (või -emadest) keegi veel rohepealinnast rääkima!




 
Oh, mis hütt siia on siginenud? Vägagi omapärane!





 

 
Et rongini oli aega, saigi natuke nautida sügisvärve ja otsida nurki, mille alt pildistada.














 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar