Blogiarhiiv

reede, 26. jaanuar 2024

Kodu - PPA - kodu = 3,5 tundi.

 

 
Aeg on taotleda uut ID-kaarti. Nagu eelmisel korral, aastaid tagasi, läksin rongiga Järvele. Nagu eelmisel korral, olid teed jääst, nii et nagu eelmisel korralgi, pidin ettevaatlikult käima. Mitte s... pole muutunud! Eesti kaubamärk on, et KITSASKOHAD ON KÕIGES TEADA, AGA MIDAGI EI MUUTU JA KUI MUUTUB, SIIS HULLEMAKS!
Kogu see käik oli ääretu jama, igas mõttes. Aga ütlen ette ära, et teine väike sõit hiljem Nõmmele oli positiivsem ja meeldivam. Muidu jäänuks väga mõru mekk suhu...

 
Lund on siin tõesti palju ja on seda ka roogitud, aga eks selle sulamine siin ka soojade ilmadega eriti kiire pole. Ja hooldadagi hästi ei saa, sest nagu ütlesin, midagi ei muutu. Kui on post keset teed segamas, siis nii on ja jääbki

 
Ma võin siin arvutis asju toksida, aga mingit asjaajamist tahaks ikka näost näkku. Muidugi mitte nii.
1. Pildistamise järjekord ulatus üle poole saali, umbes 100+ inimest. Kuna inimesi kabiinides ka ei aidata eriti, siis aeg-ajalt kellelgi kulub seal 10, 20 või rohkemgi minutit, teistel läheb siiski kiiremini, muidu peaks madratsi kaasa vist võtma. Lisaks mõni süsteem ka hangus. Järjekorras seisin 50 min. Ehk peaks toolid ritta seadma ja ka pildistamisel kehtestama numbrijärjekorra, et EI PEAKS seisma? 
2. Seejärel sai võetud number. Erinevaid numbrikategooriaid tundus olema neli ja kui mingi toimingu puhul numbrid "piiksusid" üsna kiiresti, siis minu omad umbes 1:20 vastu. Järjekorras oli minu ees 9 inimest ja ootasin üle tunni. On see ikka normaalne? Muide, üsna paljud töökohad olid ka tühjad!
3. Ma ei võtnud veepudelit kaasa ja mingil hetkel tahtsin juua. Läksin veekraani juurde ja ... topse (rohepöörde riigis ikka plastist) ei olnud. Küsisin. Mõne aja pärast toodigi, aga ei tahetud neid väga palju panna, sest .... veepudel oli peaaegu tühi ja nagu selgus, uut sel päeval enam vaevalt et pannaksegi!
Et siis ei saa teha joogiveekraane, paigaldada joogiveeklaase koos pesemisega ning juua kraanivett mitte kallist pudelvett Saku Lättelt või kelleltki? Õnneks ei pidanud vetsu minema, sest mine tea, võib olla ka seal peale lõunat enam vett loputuskastidesse ei antagi?
4. Dokumendi saamine maksab tavahinnas 30 eurot. Ma siiski olen aga juba pensionär? Aga selgus, et ... ma ikka väga ei ole kah! Pensionär algab mingist vanusest, mitte sellest, et sa oled justnagu pensionär!? Kas ei võiks riigikogulastele, PPA juhtkonnale jt teha ka mingi palgasüsteemi lükke, et head palka hakkad saama alles 65-aastaselt näiteks? Pole vaja ju neile "nolkidele" ilmaasjata palju maksta, autohüvitisi samuti "noortele" pole vaja, rääkimata eluasemehüvitistest ja paljust muust?
5. Õnneks saab dokumendi kätte mõningatest Selveritest. Aga ka siin on "aga", sest vana kaart peab veel kehtima täpipealt kuu aega! Sest kui kasvõi päevajagu üle läheb, siis ei saavat kaarti Selverisse saata!

Mis nüüd teha? Kättesaamisel ei olevat vaja järjekorras seista, hea seegi. Aga kas jää on tänavatel selleks ajaks ära sulanud?  Ah hea küll, eks aeg näitab, täna ma rohkem (ette) muretsema küll ei hakka!



 
Muide, korduvalt olen rääkinud vajadusest Eestit tutvustava telekanali järgi. Selle asemel ostetakse kogu muu varustuse ja sisseseade juures ka telerid, kuid neil näidatakse vaid paari reklaami, vist koroonasüstidest jm. On seda vaja?

 
Tagasiteel ma enam sinna jääliustikele minna ei tahtnud. Teadsin, et umbes sel ajal peaks 28. liini buss tulema ja täpselt nii oligi! Lippasin jupikese maad ja bussijuht, tubli mees, ootas mõned sekundid, nii et vähemalt siin läks nagu lipsti!

 
Tondil oli rongini üksjagu aega, nii läksin võtsin ühe karastusjoogi.









 
Tondil on kiirusepiirang suurte ehitustööde tõttu, muidu peaks kiirrongid Pääsküla lõigul 100-ga litsuma? Praegugi juba on kiirronge, mis kõikjal ei peatu, aga Eesti Raudtee EI TEINUD selle jaoks taas mitte midagi, kuigi aastaid olen rääkinud, et on vaja "inteligentseid" ülekäike ja füüsilisi tõkkepuid! Muidugi, võib ju arvata, et polegi vaja 100-ga kihutada, aga ka 70 km/h on läbisõidul üsna ohtlik kiirus. Just lambakarja mentaliteedi tõttu, sest meil on inimesed massidena harjunud ikka rongide eest üle jooksma! Seega on arvatavasti ka tulevikus mõttekas kiirrongidel, isegi Haapsalust, loksuda väiksel kiirusel Pääsküla ja Tallinna vahel.



 
Peaksin ka peatuste kohta arvamust avaldama või? Milleks? Nagunii ei tehta normaalseid ootekodasid, infosüsteeme, kohvikioskeid, joogiveekraane, tualette ega muud! Me tase ongi paratamatult äpude tase, pole vahet, kas need äpud asuvad Eesti Raudteel Trammipargis, linnavalitsuses või Toompeal. See lihtsalt on! Ainuke asi, mida suudetakse, on ülikõva laristamine kõigele mittevajalikule! Seegi "kaasamine" ehk pokazuhha on ju lapsik?


 
Oeh.... Sööks lõunat? Saigi ette võetud sõit Nõmmele, kus ka võiks öelda, et "s... pole muutunud"!? Noh, hinnad muidugi on loomulikult tõusnud, aga üks on kindel mis kindel ja positiivselt kindel - siin mitut käiku pole vaja kindlasti võtta, sest lihtsalt ei jaksa maitsvat kodust toitu nii palju sisse vohmida! Lihtsalt hea! Ilma koriandri, rukola jm võõrapärase jamata! Muidugi võib ju soovi korral tahta peedisalatisse küüslauku või vahel hoopis punase peakapsa salatit õuntega vms.
Ja pole ime, et inimestele see söögikoht meeldib ning ka peale kl 15 on veel sööjaid palju. Tänud, Sõõrikukohviku kokad ja kõik töötajad!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar