kolmapäev, 24. aprill 2024

Kalamaja kevad

 

 
Nõndaviisi. Vähemalt üks pikem kolamine aprillikuus tekkis plaanidesse. Tänu joogiveekraanide hooaja avamise üritusele. Kevad kui selline muidugi vahva, korraliku lumega samal ajal. RoheTallinna vaates muidugi kohe avapildil eelistaksin väikseid lambikesi aedadel/majadel. Aga mineku ajal pidin siiski jälgima seda, et ootamatult "siuhti" ei käiks...
 

 
Ilm oli selline keskmine ja vahepeal ilmus päikestki, igatahes torkasid mitmed vaated silma. Ja kaugel pole aeg, kui puud-põõsadki rohetama löövad, vaid natuke kannatust veel.


 
Mitmetel Kalamaja majadel on ilustusi, aegade hämarusest tänapäevani. Seda märgata saab aga eriti siis, kui avastad mõne uue (kole)maja, kus kõik on iseloomutu ja sile. Mis on ilusam?

 
Ilu aga lisab see, kui mõni varem lagunenud fassaad on uue kuue saanud.


 
Kolepostide kiiret kadu ootaks aga küll.



 
Aga olgu või ootamatu lumi, päike toob ikka sära välja!


 
Mõnda detaili vist uuesti tekitada on väga keeruline? Igatahes on nii väikesed asjad nagu ukse kohal olevad varikatusedki väga märgatavad detailid. Üks vahel uhkem kui teine, eriti kui veel ka uksed renoveeritud.

 
Kõnniteed aga nagu ikka, nii ja naa. Kuskil on tubli kojamees või majas mõni tubli mees või naine, teisal aga majas on ... Või õigem öelda, et majas pole .... Igatahes võib eeldada, et need, kes ise midagi ei tee, süüdistavad ainult linnavalitsust!
Ahjaa, uus linnavalitsus plaanivat vist ikkagi kõnniteede hoolduse enda kätte võtta? Uued Uudised igatahes juba ilgub uue linnavalitsuse tegijate kallal, aga oleks neil endil siis vähemalt ette näidata, et nad ise midagigi ära teinud või vähemalt ideenagi mingid head mõtted lauda löönud?




 
Siin aga käisid ettevalmistused kevadhooaja avamiseks, sellest aga juba järgmises postituses. Muide, kui Regio atlase otsingumootorisse kirjutada Kalamaja Kalmistupark ja klikata, siis suunab see hoopis Musumäe purskkaevu juurde... Kalamajalased muidugi teavad aga isegi, kus on mõnusad pargid ja rohealad.


 
Kuniks aega, tegin aga mõned kevadised võtted ümbritsevast.










 
Lahtiste uste päevad?

 


 
Väga hea aga näha kohviautomaati!






 
Ja veed vulisevad!


 
Siin aga tegingi pildi ühest uuest, omamoodi kenast majast, aga siiski on see kõle. Ehk aitaks teist värvi aknaraamistus nagu järgmisel pildilgi näha. Oleks ju ka miljöösse veidi paremini sobiv? Rääkimata trepikoja välisviimistlusest telliskiviga vm moel. Uks aga ei anna üldse Kalamaja majade uhkete renoveeritud ustega võrrelda ning pole ka stiilset varikatust selle kohal!  Maitse asi muidugi, aga miljöö jääb miljööks. Ja arhitektide tase lahjaks.



 
Vana-Kalamaja tänaval aga oli inimestel igatahes lust jalutada!




 
Kevad aga taevasse ei jää! Eriti kui kevadekuulutajaid rohkem kui korra näha!


 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar