neljapäev, 2. veebruar 2023

Veebruar - jaanuari järg...

 

 
Talv jätkub. Heitlik ja muutlik, aga ikkagi talv. Mida ette võtta+ Eks veebruar ole suurim kuu valimisvõitluses, aga suuri lootusi ma ei pane. sest mõtlevaid kandidaate on väga vähe ja seega suurt lootust muutusteks paremuse poole pole.
 

 Esimene käik oli muidugi turule. Teine aga Kalevi spaasse. Minu jaoks esmakordne seda külastada. Tulemus oli pigem positiivne, ehk tasub teinekordki minna.

 
Balti jaama turul uus kiosk. Müüakse Parim enne möödas või peagi tähtaja saabuvat kaupa. Valik on seinast seina ja midagi võib kindlasti silma jääda.








 

Armin on ansambli Regatt Suur Fänn! Tegi meile kontserti teleka taustal ja siis saime loa ka fännipildi teha. 

FB on aga täis valimislubadusi ja nii avalikult pole veel kunagi valetatud, petetud  ega hämatud! Nursipalu teemal on refid ehtsa teerulli taktikaga, lisanduvad isamaalased jt. Vaid hetkel opositsioonis olijad püüavad teha nägu, et "seda ei tehta nii kiiresti, rahvaga arutamata", aga kui küsida, et see tähendab siis ei muud, kui et te teeksite ka aga mängiksite kaasamist - siis ei vastata. Keskpolügon on meil olemas, Võrust saavad kuperjanovlased tulla iga kell rongiga kohale, koha peal majutuda, harjutada ja tagasi sõita. Võrumaad, sh turismi p... keerata - seda ei tohi lubada.
Ekrelased (toidu ja ravimite käibemaksu alandamine) ja isamaalased lubavad ka pudrumägesid ja piimajõgesid. ja mitte üks neist ei julge olla AUS ning öelda, et apteegireformiga tegid nad risti vastupidi! Kas hiilivad kõrvale või ütlevad, et nemad pole süüdi! Räige petmine!
Milleski muus peaks saama neid siis uskuda?

Vahel olen mõelnud, et ehk peaks üksikkandidaate rohkem valima. Aga keda? Minu kodukandid on keegi Nurmberg, kelle kohta ei leia mitte mingisugust infot. Milleks kandideerida? On vaid Pirital Radvilavicius.

 
Taas kotitäis biojäätmeid komposti!

 
Armin aga näpib fotokat, nii et ma vahel ei oska normaalsust taastadagi. Aga huvitav ka nii pildistada.

 
Näitleja Martin Kork andis Päevalehele lühikese intervjuu, kus ütles, mida arvaba vabadustest. Ossa püss, feministid ja homoäärmuslased kohe tagajalgel ja nagu "sallijatele" kohae, süüdistamine, sildistamine ja mõnitamine! Aga ei olnud ju midagi valesti öeldud? Kas nüüd hakatakse teda nagu Mäed jt süüdistama?

Poliitika on aga huvitav. Ja oluline. Kuid poliitikud on inimesed ja nii esineb nii tarkust kui rumalust, egoismi ja hoolivust. EKRE lubab hinnad alla tuua, alandades ravimite ja toidu käibemaksu. Tõsimeeli arvavad nii? Vähemalt nõunikud soovitavad ja kandideerivad ka ise!

1. käibemaksu alandamine ei aita rohkem kui ehk hetkeks.
2. Seega hindade alanemist ei toimu, sest põhjused on muus.
3. Ise te tekitasite lisaks apteekides hinnatõusu ja see mõjutab hindu ka täna ja homme.
4. Täpsustuse mõttes - rikkusite ka palgatõusu ootuse ja veel kaugema mõjuna osade töötajate vabanemise tööturule. Mõte selles, et meil töötajate puudus ju?

hvitav, et teistes riikides käibemaksu alandamine töötab. Mis imeloom siis see meie riik on, kus ei tööta? Mina pole apteekides midagi tõstnud, ärge valetage. Kuidas mina palgatõusuootuse rikkusin, ootaks seda selgitust kohe huviga. Üldiselt, tõmmake tuure maha ja jooge klaas suhkruvett.

Vahepeal ilmub keegi, kes lolliks ja trolliks tembeldab (kahetsusväärselt palju on selliseid ekrelaste sõbralistides ja nii kisuvad EKRE mainet alla).
EKRE kandidaat aga jätkab:

ja ära tule ütlema, et EKRE tegi ja EKRE süüdi. Mina, EKRE nõunikuna, mäletan väga hästi, kui Sotsiaalministeeriumi delegatsioon käis meil fraktsioonis ja üritas meid veenda, kui hea asi see reform ikka on. Katsu Sa, sõge, meid süüdistama tulla! Lihtsalt piinlik on lugeda, mida Te siin kokku kirjutate.

miks Te üldse mu sõbralistis olete, kui minu poliitilised vaated Teile ei sobi? Olete ise soovi avaldanud, mina võõraid omale sõbraks ei kutsu.
Las trollib, mida rohkem on kommentaare, seda paremini ja laiemalt postitus levib. Facebooki algoritmid on sellised. Nii et iga troll aitab EKRE sõnumeid levitada.

EKRE püüdis küll mõne üsna mõistliku muudatuse lisada, aga see eelnõu OLIGI laias laastus ikka hea, mitte halb. Sest see oleks korrastanud apteegituru, parandanud käivet ehk vähendanud hindu ja tõstnud palku.
Tahate tõsiselt väita, et ei ole vahet kas ühel ettevõttel on 3000 või 1000 klienti? Tahate tõesti väita, et Rootsi on arengumaa, sest seal on optimaalsem arv apteeke?
Kui ei sobi, visake välja! Olen EKRE-t enim toetanud, aga mida aeg edasi, seda enam tundub, et EKRE ei kannata kriitikat. Tahate öelda, et kõik erakonna ideed on head? Ei ole, kõigil on puudusi ja viletsaid teadmisi. Trolliks tembeldamine on aga väga matslik solvamine! Muide, tõepoolest, algoritmid on sellised. Need kehtisid ka siis kui EKRE Sõprade Klubi tegin.
Küll aga on tore teada saada, et EKRE-l on nõunikuks inimesed, kel puudub arusaam majanduse toimimisest. Küsin veel kord , lootes vastust, kas apteekide või üldse ettevõtete käive sõltub kulud versus klientide arv?

Ja teadmiseks, EKRE väärt ideid olen alati ise levitanud. Kuid see ei tähenda, et peaksin inimeste petmist, teadlikult või mitte, takka kiitma.

Tehke pakkumisi, kas konkreetsed küsimused saavad vastuse?

On siis EKRE tipud eluvõõrad või tulenevad need puudused nõunike rumalusest? Olen 100% veendunud, et see OLI hea reform, seda enam, et ärimehed  avasid oma rahakotirauad, et see põhja lasta. Keegi usub, et nad tegid seda patsientide rahakotile mõeldes? Need, kes lisavad hiigelprotsendi vitamiinidele, samal ajal mõnele isegi 40% soodustust pakkudes? See tõestab vaid seda, et juurdehindlus on röövellik ja patsient ehk inimene on vaid rahakott!
Ka EKRE jaoks seega? See kes aitab soojale kohale? Pettumus EKRE suhtes aina süveneb ja nagu ammu olen öelnud, just selliste asjade ja inimeste pärast toetusprotsent ei kasva. Kahtlen, kas isegi Vooglaiule oma häält annan.... Nüüd!

nii head nalja pole ammu lugenud, kui te siia kokku soperdate. Kirjutage veel midagi. Või kirjuta parem otse Martin Helmele ja küsi, miks ta valimislubadustesse toiduainete ja ravimite käibemaksu alandamise sisse pani. Ja kirjuta talle kohe kõigest sellest ka, mis Sa mulle siia kokku soperdanud oled. Ikka kuidas EKRE tegi ja EKRE süüdi.. või no mis EKRE... Loll nõunik .... ainusikuliselt. Ja kaeba talle kohe pikalt ja mõnuga, kuidas EKRE nõunik .... EKRE valimislubadusi reklaamib, kuidas ta julgeb, selline! Anna siis teada, ka, mis ta Sulle vastab.

Finito! Sõbralistist välja visatud. Tubli, nüüd on üsna kindel, et ma ei anna oma häält, ei anna ka lähedased. Ja soovitan ka teistel mitte anda. Rumalad püünel on vaid hukatus!

Aga põnev!



 
Sõber tuli vastu, hetkeks seisatas, tervitas ja läks edasi.



 
Talv.

 
Nõmmel oleks nüüd Eesti Raudteel võimalus stendi puudumise tõttu uus mudel muretseda, LOV-iga läbi rääkida ja koos oma stendid ÕIGETESSE kohtadesse paigaldada! Sellist pornot ei tahaks küll.


 
Ja see ilus maja vajaks küll puhastuskuuri.


 
Nõmme turu rendi ajab Keskerakond aga pilvedesse!

 
Sülti ma ei saanud, aga midagi head siiski.






 
Sõõrikukohvikus lõuna ära süüa, siis saab kodus vedeleda...



 
Ja põikasin ka siia kaema.







Et külmkapp täis, siis paraku pidin paljust heast seekord loobuma.

 
Sõitsin Kakumäele patseerima. Balti jaama tagaune üles songitud, aga näha saab ikka neidsamu ootekodasid, mis millegi eest ei kaitse. Eriti tunneb seda tuuliste või vihmaste ilmadega.



 
Kui aga jälgida bussiliiklust Balti jaamas või bussidega sõita, siis üldjuhul selgub tõde, mida autoga sõitjad ei näe. Kindlasti mitte ka uus Tallinna ÜT spetsialist Tanel Kiik, kes sai lihtsalt sooja koha, lootusega pääseda tagasi valitsusse. Aga pole ju taset ja ega vist ühelgi alal?
Balti jamas bussid üsna tühjad ja see tõestab veel kord, et bussid, olgu siis linna- või maakonnaliinid peavad Balti jaama (ja ka Estoniat, Hobujaama ja terminali) LÄBIMA, mitte siin alustama ja lõpetama. Nii ka liinid 5, mis pildil näha jt. Kahtlemata ka 21 ja 41, mis võiksidki suunduda siis kas Lasnamäele või Peetri suunas, üks läbi Balti jaama ehk kui vaja, teine läbi kesklinna. Ja ärme unusta rongidele ümberistumise võimalust! Seda aga ei pea tegema Balti jaamas ilmtingimata, meil on olemas ka Lilleküla, Tondi, Valdeku jm peatused, küll aga, nagu 10 aastat tagasi sai korduvalt öeldud - vaja on Lillekülas perroone igale suunale. Lisaks raudtee kõrvalt galerii Endla viaduktini ning .....







 
.... Taksopargi bussipeatuse ületoomist selle suuna busside jaoks, mis ületavad Tulika ristmikku, siia, viadukti juurde. Nii saaks siin ületada tänava sõidukite kohalt ja ei pea mõtlema tunnelitele või ülekäigu ohutusele. 

FB tuletas vana postitust meelde.


...Täna hommikul, 09:01, Kehra peatuses, hakkasime vennaga üle raudtee minema, kuid kuna edelarong oli ees, siis jäime seisma, et rongil minna lasta. Meie üllatuseks avas Rongijuht akna ja küsis, kas me tahame peale minna. Ehk siis- täname Teie Rongijuhti! 🙂 Oleks kõik juhid temasugused! Oleme endiselt meeldivalt jahmunud, kuna sõidame tihti rongidega ja sellist olukorda pole varem juhtunud. Pigem vastupidi, kus uksed peaaegu nina all kinni lüüakse.
Hommik on palju rõõmsam.
Aitäh! 🙂

Laskesuusa MM käimas. Pakun, et eestlaste parim koht saab olema 27.

 
Tipa-tapa säh sulle talve!

 
Ühel päeval eine Burger Kingis.

 
Pargime aga sinna kuhu viitsime...

 
Ohoh, isegi rohelisi turu väravas näha! Peaks valima?



 
Või valiks valged?

 
Hommik.

 
Ja õhtu.
 
Logistikuks ei õppita, selleks sünnitakse. On täna teistmoodi? Akateemiline haridus muudab siis spetsialistiks? (Kirjaviga pole minu sulest). 
Keegi ostab lehmalauda, aga ei pruugi ise sellest midagi teadagi, alluvad saavad hakkama? Ministrid ronivad ühelt toolilt teisele, valdkondi tundes rohkem või vähem, kõik sõltub nõunikest? Ühe bussiettevõtja kommentaari ma täna siia veel lisama ei hakka, aga üsna imelik oli lugeda räiget sõimu! Ma ei pea pikalt selgitama, ma mitte ei "tea ühistranspordist mitte midagi" vaid vastupidi, tean enim ehk kui keegi teine Eestis! Aga kui ettevõtja nõunikud nõrgad? Logistika on muidugi laiem mõiste, aga tänagi vaatasin, kuidas laomajanduses on asjad muutunud, kui aastate jooksul muudatusi tehtud. Enamasti kopikatki pole neiks kulunud, aga töö edeneb kordades kiiremini ja efektiivsemalt, eriti oluline, et teistel kolleegidel kergem. Sama, mis ühistranspordis on reisijad.
Aga eks vaatame, kuidas tullakse lõuksi andma! Nagu lubatud!

Tegelikult mind sellised asjad ei morjenda, sest korduvalt öeldud, et olen ajast ees. Tean, mida on vaja ja kuidas muuta ja ikka inimeste heaks, reaalselt. Raha ma ju ka taga ei aja. Aga häbi on ikka...

 
 Laskesuusatamises suutis aga Tuuli Tomingas mu jalust rabada!. Pakkusin eespool, et individuaalselt saab meie parimaks kohaks 27. Tegelikult tahtsin isegi veel kümmekond kohta tahapoole pakkuda! Mitte seepärast, et usku ei ole, vaid ikka ja jälle olen vaadanud kõrvale laskmise ajal, lootses sisimas parimat. Kuid õnne pole ka ju kaua aega olnud? Nii mingis mõttes irooniliselt pakkusingi! Et no ei tule jälle välja! Aga pikk distants oli vapustav! 
Ja ülimeeldiv ka Tuuli intervjuu, tapamajast pimeda kanani! Tegelikult oled pigem Kotkasilm? Väga tagasihoidlik, lihtne jasümpaatne kuid aus ja otsekohene intervjuu! Sellist väga tihti ei juhtu.
Aitäh!

Peeter Ernits postitas:

Järjekordne päev hakkab läbi saama.

Minu valimisringkond on hiiglaslik- ühtepidi Valgamaast Alutaguseni, teistpidi Võrtsjärvest Peipsini.

Temperatuurid on kergelt plussis, talve ei ole aga kevadet veel ka mitte, kuigi pajud hakkavad vaikselt hõõguma.

Taas lõputuid jutuajamisi reaalsete inimestega.

Ukrainlased on kõikjal.

Esimest korda kohtusin pagulastega Taga-Karpaatia oblastist.

Lobisesime Kambja poe ukse ees.
Naised jtustasid, et on siin juba vanad olijad, saabusid aasta tagasi, kohe peale sõja algust.
Ja tervete peredega.

Nende kodulinn asub vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel Rumeeniast.

Seal on nagu vanajumala selja taga , rahulik, ükski pomm ega ükski rakett sinna jõudnud pole.

Aga Eestis neile meeldib.

Põltsamaal vestlesin parimates aastates mehega kes töötas viis viimast aastat Iisraelis koristajana.

Küsisin miks ta Põltsamaale tuli.

Ütles, et leidis kuulutuse, siin otsiti koristajat.
Talle siin meeldib.

Kolmandas kohas, jätan selle nime teatud pohjstel nimetamata, väike koht, kohtusin Ukraina lüpsjatega.

Neile siin meeldib.

Aga ma vestlesin ka eluaegse Eesti lüpsjaga, kes kurtis, et peremees eelistab ukraina renditöölisi, peale haiguslehte tema enam tööle ei saa.

Praegu istun ühes tillukeses hostelis.

Hostel on täis noori mehi Hersonist.

Hersoni noored härjad kihutavad ennastunustavalt arvutiekraani virtuaalsetel radadel.

Paar päeva tagasi kirjutasin alla järjekordsele Ukrainat toetavale avaldusele..

Olin 23-s kes alla kirjutas

Ei mäleta enam kui palju Ukrainat toetavaid avaldusi me Riigikogus selle aasta jooksul vastu võtnud oleme.

Siis kui ma viimasele avaldusele alla kirjutasin ei teadnud ma veel ei Taga-Karpaatiast saabunud pagulasperedest , ei Iisraelist saabunud koristajamehest ega rendilüpsjatest.

Taga-Karpaatia naistest saan ma aru, kui sõda algas kasutasid nad ootamatult avanenud võimalust kodust igatsetud Euroopasse lahkuda.

Ma mõistan ka Iisraeli koristajat, kes endale Põltsamaal väärilise palgaga töö leidis.

Ma mõistan ka farmiomanikku, kes Ukraina rendilüpsjaid eelistab.

Ainuke asi mida ma ei mõista, on see miks me oma inimesi ei hinda.

Miks meie inimesed on Ukrainat mõõdutundetult abistades muutunud märkamatult teise sordi inimesteks.


Hille Hanso:
Jälle ukrainlased hambus. Räägi millestki, mida sa Eesti heaks teha kavatsed, mis su missioon poliitikas on? Mingi hala ei vii Eestit edasi. Meie inimesed EI TUNNE end teisejärgulistena, vaid on uhked, et saavad aidata. Sinu juurde kaeblema jooksevadki need, kel kärss kärnas ja maa külmand. Tore, et üksteist leiate, aga see ei tähenda veel, et enamus samamoodi arvab.

Hala? On mõistetav, et sotside jaoks on veri, muld ja rahvas madalam kui sopp, aga see ei anna õigust ilkumiseks! Nende üle, kes tunnevad ennast kõrvalejäetuna, aga vaat sots seda ei mõista ega hakkagi mõistma. Kõik teised, sulelistest karvasteni on TÄHTSAMAD kui oma inimesed ja riik?
Peeter siin aga kirjutab ilma igasuguse halamiseta valusat tõde, mida äärmuslased meil mõista ei saagi.
 
 jajah, veri, muld ja raffas ja siis tööandjatest vereimejad. Täitsa bolševiku jutt juba.
 
 bolsheviks tundud tõesti olema või hullemgi. Ja just need kolm asja pidid sotsidele kõige häbiväärsemad olema nagu Pilvre ütles. Ning sendid töö eest eestlastele ei olegi mainimist väärt? Häbiväärne ilkumine see on ja selleks jääb.
 Üldse on üsna uskumatu kohata inimesi, kes ise on oma jutu üle veel justkui uhkedki!
 
 te lähete oma totaka paatose ja sõimuga juba tõesti liiale. Ukrainlased on siin, sest nende sõda on ka meie sõda. Meie solidaarsus Ukrainaga on meie riigi kestmajäämise üks võti. Kui teil piisavalt pole ajumahtu selle mõistmiseks, siis ärge vähemasti jaurake ja sõimelge, vaid kuulake erialaharidusega inimesi.
 
 Jah on, aga mul pole siin sõimu kuskil. Ja aitan ukrainlasi kuidas saan,. kuid ei unusta enda inimesi. Ärge muretsege mul on nii ajumahtu kui südant, aga sõimlemise puhul vaadake ise peeglisse. Ajumahtu ei rõhuta ju mina?....
Erialaharidus ei anna aga sageli suurt midagi, südamest ja hoolimisest rääkimata. See mõiste võib küll tundmatu olla või väändunud väärtustetu tõttu lihtsalt mandunud.
 
 ma hoolin ja olen alati hoolinud INIMESTEST, ja just nendest, kes tegelikult ka abi vajavad. Ernitsa "paljastused" on üks teise järel mingi mull, küll teritab hambaid ukraina naiste, siis õhutab vaenu kassiiride vastu jne. Lubab suuri paljastusi, mida ükski kord ei tule. Teie kõik karjute kooris kaasa. Kiusajate mentaliteet, kes veel endale vabanduseks leiavad need "meie inimesed", kes tegelikult kellegi päästmist ei vaja.
 
 
tänud selle nii täpse formuleeringui eest! Muuhulgas tõesti "hoolite" neist, kes tihti päästmist ei vaja. Hullem veel, võitlete mingite väändunud väärtuste ja vabaduste eest!
Aga tore, et tõesti ka takka karjute! Pilvre ütlus oli siis hästi (omade) inimeste vastu sõbralik ja hooliv?
 
 Barbi Pilvre: Kui sotsid neid rühmi arusaadaval moel ei kõneta, kõnetavad neid --madalaimale ühisnimetajale rõhudes (rahvus, muld ja veri)-- rahvuskonservatiivid.
 
(NB! Minu märkus. M.T. kommenteeris üpris konkreetselt, aga ka veidi emotsionaalselt)
H.H. komm M.T.-le:
 suurepäraselt, stiilipuhtalt kirjutatud, täpselt tavapärane üle võlli hüsteeria uhhuudiste lehelt. Pakkuge tööle end 🙌🙌🙌 "süvariigi sabarakud"- kuld!
 
Muide, sõimlemine jätkub nagu näha. Mul tekkis (hoolimata vähesest või olematust ajumahust) siiski üks mõte.Sotsid kipuvad teisi süüdistama just neis asjus, mis nende endi puhul iseloomulikud omadused. Ja millegi pärast ma isegi oma pea olematu ajumahuga arvan, et hoolimine sõltub nii südamest kui ajumahustt. Kui selles on puudujääke, siis tekibki see mure, et sotsidel vähemalt pool juttu jääb arusaamatuks?
Sest kui ma oleksin mingis erakonnas ja keegi väidaks seda, mida Pilvre, oleks mul kindlasti häbi ja ma vabandaksin sellise "taseme" eest!
(Ise kritiseerin ükskõik millist erakonda ainult põhjusega ja suudan selliseidki ebainimlikke ütlusi kritiseerida)

(Veel üks märkus vahele: nagu isegi näete, ei märka sots Pilvre mainimist, ei märka Ernitsa jutus inimest ehk eestlasest eluaegset lüpsjat jne jne)

Hanso toob lagedale prof Eametsa artikli, mis tõestavat, et ukrainlased on Eesti majanduse tõusule kaasa aidanud. Kas sots teab majandusest rohkem kui ekrelane? Kontrollime!
 

Loetud. Kahtlemata on Eamets oma kohast sõltuvalt ka sunnitud seda "kahtlemata" juttu rääkima. Vähem inimeste petmist!
Näiteks ei räägi ta sõnagi sellest, et meie majanduse kirstunael ehk hinnatõusud ei sõltu ainult sõjast vaid ka liigsest ettevõtete rohkusest. Ja hinnatõusu mõjusid oleme veel vähe tundnud, need olid pungad, õied alles tulevad.
Ja see, et 55% on leidnud töö, kui samal ajal meie palgatase aina vindub, on negatiivne majandusele. Sest selle pisku palgatõusu sööb hinnatõus ära.
Mis te arvate, miks kümmekond või rohkem aastat tagasi nt marketid juba hädaldasid, et tulevad vaevu ots-otsaga kokku, aga tänaseks on kaubanduskeskuste arv vaat et kahekordistunud. Ruutmeetri põhjal. Või et meil on apteeke 3 korda rohkem kui Soomes ja 5 korda, kui Rootsis?
Sest ettevõtjad hämavad. Ja tuletan meelde, ka sotsid lubavat hiigelpalgatõusu? Miks aga 2014 oleks marketid olnud nõus maksma 800-eurost alampalka, aga maksid pea 2 x vähem? Sest oma inimesi ei väärtustata. Olema jälle alguse teema juures tagasi...
 
 hinnatõus on seotud ettevõtete rohkusega? Eamets "sunnitud"? 🙈 Sorry mehed, aga see muutub siin juba komöödiaks.
 
 
 
*******

Kuidas aga SDE toetab transpordi arenguid? Enamasti ei toetagi, peaeesmärk on Reformierakonna sabas hävitada RB-ga Eestimaad ning olla tegudes vastu Rohuküla ja Võru rongiliiklusele. Puhas kahepalgelisusele. Küsimuste esitamisel aga blokeeritakse.

https://www.facebook.com/photo?fbid=3131268657019210&set=oa.2207604589494105&idorvanity=1455819854672586

Igatahes kõrini on sellest ääretust vihkamisest! 


Kui saaks äärmusliberaalsusega teha sama!? Vähemalt saaks ehk biogaasi ja igas mõttes õhu puhtamaks! Või oleks kasu kasvõi saastemaksu kehtestamisest?

 
Veebruari 50 halli varjundit! Nii ilus tundus seda nähes.



 
Turule peab aga ringiga minema....

 
Bussiliikluse parandamiseks Riina Sikkut ei teinud aga mitte ühtegi liigutust!


 
Kui pilti tahetakse teha, siis ikka teeme!


 
Rongi oodates oli aga hea talvist "aisakellade kõlinat" kuulata.

 
Disainime? Või viime kindlalt kalmistutele?
Küll aga plakati sodimine ei tee au kellelegi.



 
Aga midagi naturaalset ja ilusat.
 

 Päris erinev "kunstlõhest"ja siin on kõrgel hinnal ka mõte.
 
 

Pealkiri paneb rõõmustama, aga....?
Joogitaara kogumiseks pakub komisjon välja pandisüsteemi, mis on Eestis juba aastaid edukalt toiminud. Eesti ettepanekutes pakutakse, et süsteem võiks olla riikideülene. Klaaspudelitele pakub Eesti välja ühtse standardi.
"Et pudelid oleks erinevate ettevõtete vahel ristkasutatavad, tuleks välja töötada standardiseeritud pakendite lahendused," selgitas Kund.
Kas see tähendab seda, et standardid on, aga pudel on ikka ühekordselt kasutatav? Sel juhul on Eesti ettepanek ikka ülimage! Kes meil on selle ettepaneku tegija? Mõni poliitik, kes odavat profiiti ta lõigata?
Tegelikult peaks olema standardid küll ehk siis kui on standardpudel, on see ettevõtjatele odavam kui oma joogi villimiseks tellitav "uhkem" pudel? Ja veelgi rohkem - standardpudel PEAKS OLEMA KORDUVKASUTATAV, ehk et odavam ettevõtjale ja pandimaksuga tulusam kliendile ning ühekordne vastupidi, ettevõtjale kallim ja kliendile vähemtulusam. Ehk et ostes ühekordse maksab ettevõtja 30 senti, klient saab tagastades aga vaid 10 senti. Korduvkasutatav aga ettevõtja ostab 10 sendiga, klient saab taarat tagastades 30 senti!??? Ja muide, kas see ka mitte Soomes edukalt ei toimi? Ainult, et panditaara hind kõrgem?

 

Kuigi valimiskompassi osa küsimusi on eksitavad ja ei anna vastustes adekvaatseid mõtteid, siis üldjoontes on kõik päris õige. Paraku ma aga Isamaad valida ei saa, sest nende ideed on üsna head, kuid rafineeritumad kui sotsidel! Näit Isamaa lubas "bussiliiklust vastavalt inimeste tegelikele vajadustele" Kõlab jube progressiivselt, aga selle tähendus nende endi jaoks on kaotada tasuta transport ja üldse vähendada ühistransporti nii palju kui saab. Ning nende liikmed on ise tõestanud, et isegi ÜTK-s töötades või ka endised maavanemad - ei suudetud (tahetud) midagi arendada.
Altpoolt on aga enam-vähem äärmusluse järjekorras erakonnad, nii et seegi õige. Sisimas olen ikka väga roheline, kuid mitte roosa...
Nii et mida küll teha?




 
 
Rongiliikluse vaenlased on ka Eestimaa vaenlased. Kaheldamatult!


 Vabariigi aastapäeva ja samas ka saabuvate valimiste ajaks sobib vaadata, kes mida räägib. Leidsin sellise postituse:
(ma võiks nõustuda, aga loetelus puudub loodushoid jms)

Huvitav fenomen. Päris paljud inimesed on küsinud, et keda ma valin Riigikogu valimistel. Õnneks on mu vastus suurele hulgale sõpradele sobivaks osutunud, sest nad on reageerinud positiivselt 🙂 ka need, kes pole väga suured tuttavad on kinnitanud, et nemad valivad samamoodi. Huvitav on hoopis muu asi. Mõnele võõramale inimesele, kes ise valib muud erakonda, jätan vahel vastamata erakonna nime. Vastan nii: "Valin selle erakonna, kes toetab Eesti põhiseadust, hoiab Eesti kogukondi, keelt ja kultuuri ning toetab eestimaist kapitali" ja siis öeldakse alati ühtemoodi: "aa, sa valid siis järelikult....". Mis omakorda annab mulle kinnitust, et ju siis mul on õige valik 🙂 Kui sellistele kriteeriumitele vastab ainult üks erakond, nii toetajate kui opositsionääride arvates, siis ei saagi ju Eesti täielises Vabariigis kedagi teist valida 😉 seda enam, et selline valik toetub teaduslikus mõttes jätkusuutlikkuse aluspõhimõtetele.
Sest teatavasti on meie riigi mõte ainult üks ja seesama- Eesti rahva, keele ja kultuuri püsimajäämise kindlustamine. Ja omamaiste ettevõtete toetamine.
Või mis sa arvad- kes mu valik siis on?
P.S. Mu sõbrad ja tuttavad võivad rahumeeli mulle avaldada ka oma teistsuguse valiku. Ma aktsepteerin ja tolereerin nimelt teisi valikuid . Sest meie koolis õpetati, et põhimõtteid ja seisukohti võib kritiseerida, aga sellepärast ei pea tingimata inimest halvustama.
 
Ja mis järgnes? Kõige huvitavam on ühe kandidaadi ohtrasõnaliste kommentaaride tulv. Selline, mis on teatud määral nagu õppematerjal. Igas koolis peaks selle üle arutlema ja õpetaja ei tohiks muidu reformierakondlane olla. Sest niisugust teistest kommentaaridest möödarääkimist ja üliliberaalset soga ei saa kuidagi pidada mõistliku inimese mõttemaailmaga. Kas padurumal või teadlik palgaline aferist? Kel viitsimist, tasub lugeda.
 
 
See on veidi selline otsitud upitamine siiski 🙂 Usun, et kõik (ok võib-olla Eesti Ühendatud Vasakpartei kui sõna otseses mõttes kremlimeelsete partei jääb välja) erakonnad seisavad selle eest, et oleks tagatud põhiseaduse täitmine, kogukondade hoidmine, keele ja kultuuri areng ning eestimaise kapitali toetamine. Väita, et see on vaid ühe erakonna perogatiiv on õlekõrremehe loomine, et teisi halvas valguses näidata. Pigem teeb iga erakond seda erineval moel ja erinevast väärtusruumist vaadatuna.
Miks paljud aga seostavad seda koheselt EKRE-ga (mis ma eeldan, et oli su postituse mõte) on see, et EKRE jaurab enim selle kallal kuidas väidetavalt ainult nemad neid asju teevad. Teised teevad asju ja ei jaura, et vot näe põhiseaduse eest võitlesin täna tehes seda ja toda seadust. Sellepärast paljud seostavad sedasi konstrueeritud lauset kitsalt ühele erakonnale viitamisega, mitte sellepärast, et see erakond oleks ainukene kes nende asjade eest seisaks.
Lisaks on mitmeid elemente, millega saaks koheselt panna kahtluse alla seda lauset mis tõid. Näitena lihtsalt kuna see on vast üks lihtsamaid mida tuua: kogukondade kaitse. Kas EKRE kaitseb LGBTQ kogukonda? Kas ta tagab nende põhiseadusliku õiguse ennast vabalt väljandada ja tunda turvaliselt, kas kodu on kaitstud neil jne? Siit saaks hakata kerima igasugu arvamusi jms, mis ei jäta muljet, et see oleks kogukond keda EKRE kaitseb. Samas on mitmeid erakondi kes leiavad, et võrdne vabadus peaks olema ennast teostada, valida oma hingekaaslast elukaaslast kõigil võrdselt. Kas siis ainult teised erakonnad järgivad põhiseadust ja kaitsevad eesti kogukondi? Ei, kõik erakonnad tagavad seda aga jällegi nagu öeldud, oma väärtusruumist ja põhimõtetele vastavalt.
Aga edu teile, homsest hakkavad valimised ja igaüks saab oma teotust ja meelsust näidata endale esindajate valimise kaudu. Mil moel nood esindajad seda ellu viivad on juba omaette küsimus ja mitte ainult erakondlike printsiipide alusel vaid ka individuaalsete tõekspidamiste kaudu. Mina näiteks plaanin seista kõigi inimeste heakäigu eest oma parimate võimete piires sõltumata sellest kas nad valivad reformi, ekret, e200, isamaad, sotse, rohelisi, parempoolseid või isegi seda ühendatud vasakparteid.
 
 
ma ei viitsi seda rämedalt kallutatud loetelu täies mahus täita aga selleks, et näidata, et see on otsitud selleks, et näidata ühte erakonda halvas valguses näitamata kogu pilti piisab kui vaatame esimest punkti.
#1 Milline erakond tõstis käibemaksu 18% pealt 20% peale. See oli osa maksureformist mille käigus maksusüsteem aja jooksul ühtlustati ühe ühtse maksumäära peale. Selle käigus tõsteti tõesti käibemaks kahe protsendipunkti võrra 18->20% AGA samal ajal aastate pikkuse üleminekuperioodiga langetati tulumaksumäära 26% -> 20%. Ehk kehtestati ühtne lihtne maksumäär ja lihtne maksusüsteem. Selle käigus tõesti kaotati ära ka osa maksuerisusi just nimelt süsteemi lihtsustamise eesmärgil ning kätte jäänud suurem kogus palgaraha kompenseeris selle suuresti. See lihtsustatud maksusüteem on tänaseni tunnustatud kui üks parimaid ja atraktiivsemaid maailmas mistõttu siia on suurem tõenäosus saada väliseid investeeringuid ehk välist raha lisanduma meie ringi jagatavasse potti võimaldades meil pakkuda inimestele paremat keskkonda.
Aga ... loomulikult saab kontekstist välja kistes fokuseerida vaid sellele ühele tükikesele ja siis karjuda nurgas kui paha kõik on 😃 Unustades, et samal ajal jäeti inimestele kätte palju rohkem raha tulumaksu langetamise kaudu.
 
 rootsi pangad ei ole otseselt välismaine investeering mida mõtlesin (IT ettevõtted on päris palju saanud välisinvesteeringuid mis on kandunud otse majandusse). Aga oli seda siiski kuna rajati siia pangandusvõrk, toodi turule erinevaid finantstooteid ja võimaldati inimestel raha kasutada. Tõsi nad ei paku samalaadseid ja soodsaid laene nagu oma kodupiirkondades ja see on taunitav.
 
 ma aimasin, et keegi ikka haarab kinni sellest ühest näitest aga ma valisin selle kuna EKRE on korduvalt seda kogukonda riigis rünnanud ja soovinud nende vabadusi piirata või vähemalt hoida madalamana teiste seksuaalse kalduvusega inimeste õigustest (näiteks abielu ja ega nad pole ka kooseluseaduse üle õnnelikud). Ja keegi ei taha kõrgemale tõsta, eesmärk on hoida samal tasemel 
 samal perioodil langetati 26% algselt kuni 21%-ni, siis see jäi sinna toppama kuna oli 2008 finantskriis ja lõpuks 2014 vist langetati edasi 20%-ni. Algne plaan oli jõuda 20%-ni ühtlases tempos aga no nagu ikka, selektiivne kirsside noppimine annab ju parema narratiivi kui kogu pildi vaatamine 🙂 Seepärast ma soovitangi siiski inimestele, et valigem kandidaate, kes vaatavad kogu pilti sest see mis elus päriselt eksisteerib on kogu pilt ja mis mõjutab inimesi on kogu pilt, mitte üks konkreetne tükike pildist.
 
 jah km määra tõstmine võis tulla järsemalt kui algne plaan oli aga sa kipud ka unustama, et 2008 mis globaalselt majanduses toimus ja miks oli eelarve keerulisemas seisus. Aga algne plaan mis veel varem vastu võeti algas tulumaksu vähendamisega. Otsi välja millal seda alustati ehk kumb oli enne, km tõus või tm langetamine 🙂 eesmärk oli sama ja 2015 sinna jõuti lõpuks.
 
 kuidas ei austa? Minumeelest just minu toodud näide on see kus teatud EKRE poliitikad lähevad vastuolla põhiseaduse vabaduste ja kaitsete osaga. Et selles mõttes kaitstakse inimeste õigust ennast väljendada ja elada perena koos. Minu mäletamist mööda ei ole põhiseaduses deklareeritud, et abikaasad peavad olema mees ja naine ilmtingimata. Aga EKRE võitleb, et vaid üks seksuaalne orientatsioon oleks selles osas lubatud ja see on teistele õiguste ära võtmine siiski
 
 
kus on defineeritud perekond olema mees ja naine?
Põhiseaduses:
§ 26. Igaühel on õigus perekonna- ja eraelu puutumatusele. Riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja nende ametiisikud ei tohi kellegi perekonna- ega eraellu sekkuda muidu, kui seaduses sätestatud juhtudel ja korras tervise, kõlbluse, avaliku korra või teiste inimeste õiguste ja vabaduste kaitseks, kuriteo tõkestamiseks või kurjategija tabamiseks.
§ 27. Perekond rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alusena on riigi kaitse all.
Abikaasad on võrdõiguslikud.
Vanematel on õigus ja kohustus kasvatada oma lapsi ja hoolitseda nende eest.
Seadus sätestab vanemate ja laste kaitse.
Perekond on kohustatud hoolitsema oma abivajavate liikmete eest
Siin ei samastata abikaasasid ja vanemaid, need on eri rollid ja õigused/kohustused.
 
 Muide suudab keegi mulle seletada miks on EKRE toetajad peamiselt need, kes ei suuda viisakat dialoogia ja diskussiooni pidada vaid asi taandub väga ruttu rünnakute ja ebaviisakuste peale? Rea sa isegi suudad suhteliselt hästi aga suur osa teisi rikuvad selle ära. Demokraatia sisu peaks olema arvamuste paljusus ning erinevate vaadete debateerimine ja arutlemine. Ka riigikogus olevad esindajad on seni just ühe seina ääres olijate poolt viinud tugeva solvamise ja mõnitamise kasvunu diskussioonis. Kas see reaalselt viib midagi edasi või teeb midagi paremaks? Kas see annab võimalusi midagi riigis koostöös teha või vaid lõhestab ja seeläbi jätab asju tegemata mida muidu saaks? Ega EKRE ei ole täiesti ortogonaalne. On teemasid kus saaks teha koostööd kui kasvõi natuke oleks diskussiooni viisakust ja mõistlikku arutelu.
 
 Siin on nii palju kõike, mis ajaks naerma, kui ei teeks kurvaks. Tulumaksu alandamisest võitsid enim ikka kõrgepalgalised ja see üks halvemaid asju. Või vaadake kui tore, et RE lubab inimestel oma raha kasutada! Või et pered on tänapäeval teistsugused ja seda PEAB igaüks aktsepteerima.
Jne jne.
 
 
 
Tõrvikurongkäigul ma ei käinud, kuigi see üks vägagi vapustav sündmus. Küll aga muud vaatamas. 



 Kunagi arvasin, et EKRE on parim valik. Seda ekrelased ka väidavad, eriti vahetult enne valimisi. Tegelikult on erakonnas neid, kes vähimatki kriitikat ega ka mitte abipakkumisi ei kannata. Vaidlustes sündivat tõde?
Kommentaaride kustutamine tähendab, et lahkun loomulikult piirkondlikust grupist. Sest kui on selliseid ja pole teiste hulgas kedagi, kes ka julgeks sõna võtta...

Teises grupis aga reaktsioon järgmine (teemaks valdade ükskõikne suhtumine):

....

mis on sinu jaoks normaalne sõit.. Pole ju tõene et kõik hommikul kella 8 Raplasse jõuavad.. Kuigi ju tahaks Kus nüüd heategu.. Alust saab Raplasse.. See maa on paras isegi jalutada..
 
 Alust saab nüüd otse raudteejaamani siiski. Ja eesmärk polegi kõikjalt kl 8 jõuda, vaid tihedusega, mis kutsub inimesi sõitma.
 
 johhaidii.. seda saab juba ammu.Ka Juuru ja Kehtna buss käib jaamast läbi.. Aga nohh suvel lõppeb selle firmaga leping siis näeb kes ja kuidas sõitma hakkab!
 
Seda saab tänu sellele, et ma aastaid seda ideed arendasin ja sain esmalt vastuseid a la "ei ole võimalik, ei saa " jne. Saab küll. Saab ka muud. Ja ei ole normaalne, kui maale sõita soovides pean tulema VARASEMA rongiga, sest hilisemaga ümberistumiste tõttu bussile ei jõua. Lihtsalt seepärast, et see buss ei alusta jaamast. Seega saab? Kui tahta?
Juuru ja Kehtna bussid liiga vähe sõidavad jaama ja kõik ei ole ka rongi aegadega seotud. Jaama sõitmisest on üksi vähe kasu. Maidla suunalt ei sõida ükski buss. Ei saa? Ikka saaks kui tahaks?
Ida-Virumaal on juba arengutega üsna heal tasemel, raplamaa, Viljandimaa, Kagu-Eesti jt on aga nagu hädapätakad. Tegelikult, osa neist isamaalaste juhtimisel meelega ei püüagi.
 Ja poleks ma pidevalt "vingunud" ei saaks veel tänagi. Kui aga süsteemi ei jaga, siis süvene rohkem, kus ja mis takistused on. Kui neid ei tea, ära ka viletsat töötegemist õigusta.
mitukümmend aastat peaks kuluma paarikümne bussiliini mõneminutiliseks sobitamiseks?
Mis on takistuseks?
Miks peavad inimesed valima auto, kuigi bussid sageli võimaldaks sõita?
Miks peab bussiga rongile saamiseks sõitma ringiga?
Miks ei saa lapsed huviringidest koju bussiga?
 
 PS oled sa kursis kui tihti rongi aegu muudetakse.. nii et!!
 
 see pole vastus ja vaata neud muutusi, enne kui põhjuseks tood. Enamjaolt need vaid mõneminutilised. Vald ei suuda aga üldse midagi muuta.
 
 vald ei peagi midagi muutma.. see on kinnitatid Transpordi ameti ja külade vanemate kooskõlastusega.. see et sina siin kuhugi ei pääse ei kohusta neid veel graafikut muutma.. PS millal olid kohalike omavalitsuste valimised?? Mida sa siin jahud et oled aastaid vastust nõudnud?? Ämmalt või??
 
Vallalt. Aga nagu näitad, ei ole EKRE võimeline ei suhtlema ega hakkama saama. Küsimustele vastamisest rääkimata. Ja eriti küündimatu on jutt, et valla elu pole vallavalitsuse asi.
Mingigi mõtlemisvõime võiks aga olla? Ma pole sõnagi rääkinud MINU sõiduvõimalustest!
Kas külade vanemad ka ekrelased? Siis selline asi mõistetav. Samuti ei hooli inimestest!
 
 Huvitav, et neilt, kes ei viitsi midagi teha ja/või puudub ka arusaam valdkonnast, saab ikka viiteid, et "ei peagi midagi tegema". Mis ajast vallavalitsus ei pea midagi tegema? Milleks siis vallavalitsused üldse? Ning kinnisemas grupis on väljenduslaad tunduvalt räigem ja ülbitsev. Normaalne? Parim valik? Tilk tõrva rikub meepoti, mitu tilka....?
 ********************
 
 Täna oli taas teemaks ka Rail Baltika. Kirjutan siia ja pärast selle vastuseks ka kopeerin. Kellegi arvates on RB mingi võluvits, kuigi vastupidi, see on läbikukkunud ja hukatuslik projekt nii inimestele kui keskkonnale. Tohutu raharöövel ja raha kantimiseks kellegi taskutesse. Kuidas aga toimib reaalsuse transport? Miks mitte taastada liiklus Lelle kaudu Riiani või hoopis Keilast koos VB-ga? Viimane variant ongi kõige efektiivsem ja mõttekam. Seda enam, et KOOS kulgemine VB-ga säästab sadu miljoneid trasside kaasajastamisel ja edaspidi.
 
Lelle kaudu on tegu trassiga, kus ei ole sisuliselt sõitjaid Lellest Pärnuni. Kui õgvendada trassi ja haarata sisse Vändra, Tori jt kohad, oleks asjal veel mingi mõte.
Kuid miks RB on vale? Jutt oli peatustest ja kiirusest. Ei maksa uskuda neid, kes ütlevad, et "see oluline kiirus", "see oluline peatusteta sõit" jms, sest see näitab asjatundmatust. Ka Tartu rongidel polnud alul Ülemiste (ja Tamsalu) peatusi. Nüüd ei kujuta sealseid KIIRRONGE nende peatusteta ettegi, sest muudatused, mille läbi pressisin, meeldib ülipaljudele reisijatele. Kui see nii poleks, oleks peatus ju tühi?
Rongid (ka bussid) ei pea sõitma selleks, et jõuda Pärnust Balti jaama, aknad kinni kui silmaklapid. Inimesed EI TAHA SÕITA selleks, et kohale jõudes hakata sõitma TAGASI vajalikku kohta, kui sinna saaks varem väljudes.
Haapsalu rongid peatusid Pääskülas, Nõmmel ja Tondil, samalaadne olukord peaks ka taastatud Haapsalu raudteel tekkima. Kiirrongidel, sest ekspressid on midagi muuta. Kuna Pärnu ei ole mingis mõttes olulisem Tartu ja Haapsaluga võrreldes, et see peaks sõitma Keilast Tallinna peatusteta. Vastavalt oludele (kellaaeg, ümberistumisvõimalused jm) peavad Eesti-sisesed rongid tegema optimaalse arvu peatusi. Nii et kõik olulised sihtkohad (raudtee lähipiirkonnas) oleks kaetud. Assaku ja Ülemiste tähendaks, et pärnakatele jt on vaid tibake Tallinnast mugavas kauguses, nii vahemaalt kui ajalisest küljest. Keila, Saue Laagri, Nõmme ja Tondi oleks minimaalne, mis tagaks sisuliselt kogu Tallinna kaasamise.
Ah et siis enam keegi ei sõidaks, nagu ütles Ossip Tabivere peatuse kohta? Idiootsus! Rongisõidus ei saa vaadata, kas jõuad Balti jaama 1h ja 20 min või kulub 1h ja 28 min. Sest vahet ei ole! Mitte keegi ei jäta seepärast sõitmata! Kuid Mustamäele või mujale lüheneb kohalejõudmine väga oluliselt ja sellest on huvitatud SUUR OSA reisijatest.
See, et lisaks on pea peatusteta Tallinn - Riia rongid, on lisaboonus. Nii toimib ühistransport!


Krt, sünnipäeva hommikul tuldi mulle nänni pakkuma! 
Kohvi vist oleks ka saanud. mA EI VÕTA SUUS SIISEGI TEIE POOLT PAKUTAVAT TOITU EGA VAJA GRAMMIGI TEIE POOLT PAKUTAVAT KINDLUS! Haapsalu raudtee vastaste taseme näitab ära mõtlemisvõime puudus, hoolimisest rääkimata.

SAMA KA PAREMPOOLSETE kohta kehtib.

Olen selline nagu olen.

Ukrainlasi suudame toetada (annetades), ehk suudaksime ka Rõuge jt valdade koole ja raamatukogusid?

Ja jään ütlema otse ning ausalt!

Taavi Reinkubjas
päris mazendav kui krdi küüned enda poole on mõned inimesed. jõhger on see kui seda avalikult kõigile fb is kirjutatakse. postitaja on uskumatult küündimatu inimene ilmselgelt. vana mees aga kupli all on tühjus ilmselgelt. muidu ei hakkaks sellist hülge mõla ju postitama. korralik tont oled kui sul endal mittemidagi kohale ei jõua. faking tühi inimene oled eluaeg olnud ilmselgelt. nukker et me sama õhgu hingame. kui minu teha oleks siis sinu hapniku keeraksin kinni.
 
Turul on hea, et neid ja muudki veel on, aga....

 
Tundub, et see kraam ostjatele meeldib. Ostsin aga ise esimest korda brõnzat ja väga hea!




 
Minu kõnnitee on puhas! Täna valmistusin viimast sodi ära koristama, aga soe ilm tegi viimase lihvi ise ära.

 
Jäi vaid üle veel põigata korraks Balti jaama...





Ja nüüd jääb üle vaid väiks Scall, Rkatsiteli sori viinamarjadest konjak (jään ütlema vanaviisi).





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar