Blogiarhiiv

pühapäev, 3. aprill 2022

Kalamaja varjud ja väikesed asjad.

 

 
Kalamaja ilusaimaid naisi täis....
 
 
Aga miks kõndisin täna teist korda Kalamaja tänavatel? Korra pidin minema juubelile ja miski ei jätnud toas rahule hinge ka siis, kui kõtt oli head kartulit-sülti täis. Küllap oli süüdi mingi pilt, nagu see või praegu eriti kontrastne puuvarjude mäng majadel. Ja nii läksini uuesti, vaatama varje ja väikeseid asjakesi.


 
Pitse-satse akende ümber, karniisidel jm Kalamajas väga palju ei ole, aga eks meile see tagasihoidlikkus ka loomuomane. Kuid kui on, siis saab aimu, et ka tagasihoidlik saab olla ilus ja eripärane.



 
Hiljuti kusil nägin suuremat kollektsiooni uste piltidest. Mullegi need meeldivad, aga siiski pildistan pigem kõike ehk olen pea kõigesööja.

 
Väga omamoodi majanumber. Just see number 1.

 
Ja huvitav aken.

 
Siingi mängivad varjud, sedakorda mitte puitseinal.



 
Muidugi ei saanud ka koolimaja pildistamata jätta.



 
Sügav kummardus inimestele, kes peavad ka valgusteid maja väliskujunduse oluliseks osaks. Ja nii ootan aega, kui Kalamajast kaovad need postid ning eripärased, olustikku sobivad ja väikese kuluga valgustid näitaks inimestele teed.


 
Isolaatoreid on ka teistsugused, need on enimlevinud nõukaajast pärit "bulgaarlased".

 
Aga nagu ütles Toots: "eks vahel löö siingi elu jõnkse sisse". See oli aga ainuke selline hetk sel jalutuskäigul.


 
See pilt ei anna edasi seda päris särtsakat vaadet, mis sel hetkel oli.



 
Miks uutel majadel ei osata midagi nii ägedat teha? Ei viitsi või tuntakse häbi "vanamoodsuse" pärast?




 
Ei osanud otsustada, kumb pilt parem, las jäävad mõlemad.
 



 
Huvitav, kui autode jaoks oleks "eemal" parkimismajad, kas ja kui palju siis autokasutus langeks? Eemal muidugi väga lai mõõde.
 

 
Tahtsin siingi valida parema (pildistatud suht pimestava päikesega, seega kadreering pole päris õige), aga esimene pilt justkui parem, kuid sellel mõjub post tunduvalt negatiivsemalt ja rikub mustrit enam.


 
Kalamaja Salme?


 
Tõeline iludus, kahtlemata üks Kalamaja ilusamaid! Võib olla õige vähe torkab silma see vundamendi "punane paekivi". Kirevamad majad ju pigem lõunapool, aga ega see välimust siiski riku ju?



 
Pilte teen tavaliselt "raamist", mis silmas torkas, ühe. Ja enamasti jään pärast ka piisavalt rahule. Vahel tunnen siiski, et pilt jäi vildakaks või mõni "mittevajalik" detail servas. Kodus kaalumist kahe pildi vahel on vähe. Mõnikord aga teen kaks teadlikult, suumi muutes. Kõik muutub kardinaalselt, kui seda erinevalt kasutada.








 
Varikatuse detailide järgi see muusikute maja? Pilt ei kukkunud siiski päris hästi välja.


 
Sellistes majades võiks olla ühe sugupuu inimesed. Igal oma sugupuu oks aknas...
 

 
Üks väga imelik ja harjumatu kujundus, kuid väga omapärane. Liigitub see mingi stiili alla? Juugend?



 
Proovisin muidugi ka neid nunnusid pildistada. Ja ühekorraga läks manöövriteks...





 
Ja päris üksteise sabas nad siiski ei sõida? Hoiavad distantsi?








 
Küllap ongi Kalamajas hea elada.



 
Ring täis.

 Võib olla oleks pikemaltki käinud, sest aeglane jalutamine sobib, aga pildistamiseks läks järsku lõikavalt külmaks, käed hakkasid külmetama. On karge kevad.

 
Aga hõre bussiliiklus vajab siin kõvasti muutmist, mitmeid kordi rohkem liine ja mitmesse kanti tallinnas.
 

HEAD VAATAMIST!
 
Kuna blogi päises näeb (oktoober) vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ning 3 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI ning kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida. Nii jätkasin veel novemrist 2021 - märtsini 2022

Kui avate 2021 oktoober kuni 2022 märtsikuu lehe, siis IGA KUU VIIMANE POSTITUS ON PEALKIRJAD LINKIDENA! Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid näete! Ja võin ette öelda, et suur osa tollaseid, aastatest 2012-2016 olnud kitsaskohti on samad ka täna, siis aktuaalsus pole kadunud. Ajalooks muutunud piltide mõjust rääkimata!

Teine variant on arvutiversioonis paremal küljel SILDID. Neid pidi, olgu siis kohanime, erakonna vm otsinguga avanevad postitused, alla kerides VANEMAD POSTITUSED klikates järgmine jne.
Küll aga on tohutult palju neis teemades ilusaid pilte ka Läänemaast ja Haapsalust. Kuidas siis teisiti - Eesti ilusaim linn ja Romantikapealinn! Aga ka kõikajlt mujalt ja kõigest muust postitusi.

Südamest vabandused ja kohtumiseni!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar