Blogiarhiiv

pühapäev, 4. juuni 2023

Vanalinnapäevadest Tervishoiumuuseumini.

 

 
Kui pakutakse peabki vaatama, kuulama ja ka ostma. Niisiis üks väike trett.
 
 
Tornide Väljak on muidugi ideaalne koht sellise ürituse jaoks. Kõige muu kõrval oli väga tänuväärt ka joogiveekraanide olemasolu.

 
Mitte midagi pole parata, aga meelde tuleb üliarmas laul "Eidekene ketrab, heietab lõnga...".


 
Ja Süvahavva perenaisel jätkub jaksu, sest ega ainult ketramine pole töö. Tehtu on igatahes ostmist väärt. Ostsin ka kukeseene pulbri ja taas ühe käsitööseebi ning maiustamiseks siis murakamoosi.

 
Uskumatu kui ilusad on ikkagi rahvarõivad ja -mustrid. Niivõrd paljudest erinevustest rääkimata.

 
Ja eks pidulistegi jaoks ole tegemist justkui tööga, mis väsitab...

 
Ning ikka palju rahvarõivaid, üks ilusam kui teine.



 
Iisaka talu kraami vastu tasub kindlasti huvi tunda.


 
Kui on halb peremees, juhtub see. Ka siinse lava astmed vajaksid üleimmutamist, kuigi võib juba olla hilja, sest alustalad tunduvad mädad olema...

 
Muidugi vahele ka vanalinn.



 
Ja sadu miljoneid aastaid elulugu.

 
Vanalinn on täis söögikohti ja eks ka poeke vajalik, aga oleks üliäge kui siinne koht ehk omaaegne 10 minutit oleks oma menüüga tas olemas. Mida küll välisturistid teeks? Muidugi saab ka verivorsti (hotdog, millel siis sobiks ehk ka kõrvitsaketshup japohlamoos), kala jm juurde lisada, näiteks siiavõileib, säinas sibulaga vm.




 
Vabaduse platsil oli käsitöölaat, aga väga miski ostma ei kutsunud. Üht-teist vahvat siiski oli, aga kui ikka pirukatekski on tsheburek ja muu võõramaine, siis ... milleks? Meil on neid, kes suudavad teha kohalikku päritolu seene, suitsukala vm pirukaid, mis keele alla viivad. 

Huvitav, kas Vabaduse platsil ka joogiveekraan on? Nagu Rohepealinna võim ennast kiidab, Tallinnas olla oma 30 tükki, aga peaks olema kolme nulliga. Null pole muidugi number...

 
Proovisin googeldada, aga juhib mingitele võõrastele lehekülgedele. Kelle toodang? Ma pooldan igal juhul siin sellistel laatadel vaid eestimaste toodete müümist.

 
Sellised ilusad ja lahedad tooted nagu vast ka puidust mängumajad igatahes toredad. Loodetavasti jätkus ka ostjaid tublisti.


 
Maheleiba vaatasin siiski kaugelt, sest vaevalt seal tõelist valget saia on....

 






 
Väga atraktiivsed on muidugi pähklimüüjad oma kärude ja riietusega.


 
Muide, paetooteid võiks kindlasti rohkem müügil ja nähtaval olla.


 
Pegasus aga ei soovi külalisi? Või "avatakse" tänavaosa juulis? Hinnad tunduvad siin muidugi üsna karmid ka olema...

 
Lilled teevad igal juhul olemise rõõmsamaks....

 
.... Nagu tunduvad tegevat ka need istumiskohad. Iseenesest mõistetav, ikka ju tahad puhata ja mõnuleda ja ei pea selleks ju vaid restorani terassid olema?


 
Isegi selline pink leidus ühel tänaval ja et oli aega, siis istusingi. Ning siia kostus ka üks ilusamaid muusikaesitusi, mida kohanud.




 
Ja siit see kostuski!


 
Kl 13 pidi olema Suurgildi majas eksursioon, aga ka selle puhul Muuseumikaart ei toiminud. Aga kui aus olla, siis oligi täna kuidagi hingamisega raskusi ja ega treppidest ronimine poleks vast hea olnudki. Nii et loobusin.






 
 
Siin tegu vist betoonist "gravüüridega", sest pae puhul vaevalt neid üle värvitaks? Ägedad sellegipoolest.

 
Hm, siinne muuseum ei kuulugi Muuseumikaardi alla!?





 
Läksin siis hoopis Tervishoiumuuseumisse, kuigi see pole vast mulle kõige huvipakkuvam. Aga ikkagi tahtsin ära näha ja vaatamist ning kolamist siin jagus.











 
Magama ei jäänud, aga proovisin ära. Ma ei kannata ju igasugust kiikumist silmaotsaski, kuid samal ajal tundus, et selline võiks omal olla küll! Võib olla oleksingi ennast magama kiigutanud, valvur lubas ka enne kella kuut üles ajada. Üsna mugav igatahes.







 
Pidulised väsinud? Ei, see vist mingi jooga või shimatsu pigem...
 

 
Lõunajärjekord oli siin aga hirmpikk! Lausa kahju neist seisjatest.




 
Issanda vits, kuidas mulle lillepärjad meeldivad!

 
Bulgaaria rahvariided, Rodopi jm piirkonnad.



 
Siin aga muhukad.


 
Ilm oli täna parem, kuigi kohati oli ikka külma (tõmbe)tuult.




 
Aastaid olen rääkinud, kuhu linn peaks tellimusvedude jaoks bussipeatuse tegema, aga vist pole lootustki!

 
Turult läksin läbi, et maasikaid osta (mitte eestimaiseid). Enim usaldan just paremalt esimese letiga tegelevaid omanikke ja enamasti kõik siit ostangi (vahel ka vasakult viimane).


 Maasikatel aga oligi üsna maasika maitse olemas. Mõnus päev!

Et aga hommikul jõin teed ja kohvi mitte (mitte et ma suur kohvijooja oleks, kruus hommikul ja kuni paar korda 105 ml päeval), siis ehk on hoopis kangem ports kasuks? Vedelesin ja vahtisin juba krimkat, aga uni tikkus peale...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar