Blogiarhiiv

laupäev, 21. oktoober 2023

Korraks Vana-Kalamaja tänavale.

 

 
Kuna päikest oli rohkem kui mu ainukesel "kolamispäeval" viimasel ajal, siis läksin korraks jalutama. Hea oli nähe, et inimestele osutus vajalikuks rattaabi punkt ja et pump töötaski.
 

 
"Sveti ristmik" ehk siis kooli juurest teeots torkas silma. Seesama, mis lubati ümber teha, kui asi ei toimi. Vahel küll ei toimi muidugi autojuhi juhioskuste pärast, sest kolm korda edasi-tagasi manööverdamise järel sõitis ta ikkagi mutta! Võib olla oli tahmas kergelt? Nali naljaks, aga loogiline, et selline pöördekoht ei toimi!





 
Oleks vist loogiline seegi, kui siin Vana-Kalamaja tänav peateeks muudetaks. Isegi ratturid panevad kolinal üle, ajude ragisemist polnud kuuldagi! Muidugi seda enam, et vastassuunas pole märkigi, on vaid viltune post. Muide, hiljuti keegi kuskil taas kirjeldas välismaist rattatänavat, kus poste peaaegu polnudki. Meil aga on ja palju, sest tee-ehitaja tahab rohkem pappi ja roheline linnavalitsus tõestab oma rohelust ju mingite pseudoasjadega, mitte rohelise valgustusega (ja vähemate postidega).




 
Kuidas aga siis ikkagi on peatumistega? Kas kaubakulleri jaoks on tappev, kui ta peatuks parkimiskohas 20 m eemal? Või peakski selliseid paariminutilisi peatusi lugema normaalsuseks, väga ju teisi ei takistata? Kuigi, kuskohast läheb paari minuti piir?
Muide, silma jäi ka üks auto, mis teel peatus ja seisis ehk mõnikümmend sekundit kaassõitja väljumiseks. Kuna liiklus hõre, siis üsna normaalne ju?





 
Tublimad lapsedki sõidavad õigel teeosal, tõsi, kui auto tagant tulemas, siis suundus kõnniteele. Nii et siingi mõtteainet, sest LE järgi justkui ei tohiks sõota sõiduteel, aga miks ka mitte, kui kiirusepiirang on 20 km/h? 
Ühe pildi tegin veel lisaks, et kui keegi kalamaja grupis jälle küsib, kuhu kastikaga sõitjad on kadunud...



 
Enim rikkumisi ja hoolinatust on kindlasti rattakullerite poolt hoopis. Ja nagu ikka, ei mingitki järelvalvet...

 
Kust tulevad hoolimatud autojuhid? Ikka ratturite hulgast sageli, neist, kes tahavad sõita ühel rattal "ots püsti" või üle muru (haljastuse) ehk siis nende hulgast, kelle vanemateks on vist .... hoolimatud autojuhid?






 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar