Blogiarhiiv

reede, 25. august 2023

Rock & Iron - Old Town Tallinn

 

 
 Blogi arvutiversioonis näha paremal SILDID. Juhul kui otsite midagi konkreetset, näit Tallinna Muuseumid, Järved, Kohila vm, siis klikake. Esimese postituse lõpuni vaadanud, klikake all paremas nurgas VANEMAD POSTITUSED ja teema jätkub.
 
Vahel kõlab mõni asi inglise keeles üsna uhkesti!? Ja läksin mina vanalinna, müntide jaoks vahelehti vaja. Tundus, et toimub tänavavalgustuse kontroll.
Vanalinn siis väga ilus ju ja valgustid siin erinevalt enamusest Eestis, osa miljööst. Pildistada aga tahtsingi detaile. Eks igaüks meist, kes rohkem, kes vähem vanalinnas käinud, aga kui palju me õigupoolest märkame? Nutikas ninapidi olles suurt ei midagi, sinna lihtsalt minnes märkame kindlasti munakivisillutist. Aga kui palju tegelikult on ilusat, erilist, põnevat? Kui palju märkate, sellele mõtlete? Kui muidugi huvi pakub. Mulle küll.
 

 
Turistid pildistavad omasoodu, igaüks seda, mida märkab ja mis huvitab.

 
Kõik, mis piltidel on rohkematki kui kivi ja raud. Ikka ka betoon ja vask, isegi puit ja määramata materjalid. Kuid kõik on detailid selle hetke vanalinnast, osa tema ajaloost.

 
Muide, kuidas vanalinnas saab valgusteid majade küljes kasutada, aga Ristiku tänaval, Kalamajas või mõnes muus linnas/asulas ei saa?




















 
Ka nn vanatoomase valgustid on erinevast metallist, kinnitusdetaili erinevustest rääkimata.






 


































 





























































 










 

 

 

 

 

2 kommentaari:

  1. Väga vahvad pildid pealinna ilust- olust.

    VastaKustuta