pühapäev, 8. jaanuar 2023

Haapsalus.

 


Kohal.
Ei ole aga ka Läänemaal vist ühistransport siiani suurem asi, isegi tööpäeval tullakse ikka ja jälle autoga. Eks muidugi, ka maainimesele, eriti vanematele, see mugavam.
 


Oo, Kaubamajas on Juustukunnid pesa sisse seadnud!



Seadsingi sammud kohe linna peale. Muidugi pildistasin ka puid ehk vitsu, mis siin kasvavad. Aeg näitab kui palju neist kasu saab olema (mida rohkem teadlased metsast ja puudest teada saavad, seda rohkem saadakse aru, et roheluse ulatus ehk võrad on äärmiselt olulised). Millegipärast aga meie projekteerijad ja ka tellijad näevad ikka vitsu (kuigi oleksid sageli vitsa väärt), kivi, betooni ja asfalti. Kas puid ja murukivi vihatakse? Kui mõnes kohas vitsad ehk pihlakad ja ka õuna- või kirsipuud sobivad, siis mõnes kohas pidanuks kindlasti istutatama vahtraid, pärnasid vm. kas nüüdseks ollakse aru saanud, et väljalangenud puude asemel mõne võiks vahetada teise liigi vastu? Ei, mina ei usu.

Küll aga on sellel siiski ka pluss, millest paljud rääkinud - linna ilu paistab rohkem välja ja eks ma sellevõrra rohkem ka pildistasin. Pluss suumimine, et sada pildile rohkem "segadust", on seegi ju pildistaja jaoks vahel põnev.



Igal juhul peaks praegu ja ka kevadel kriitilise pilguga üle vaatama. See, et on niigi ilus, ei ole veenev, saab veel ilusamini!



Taksi pubisse ma veel ei läinud sööma, küll aga vaatama, kas hiljem tulla.





Ka Aarete Kinnisvarasse astusin sisse, vana tuttavat pole ammu näinud ja nii oli seegi üks tore hetk ja taaskohtumine. 


Lund vähemaks jäänud ja ega praegu saagi aimu, kuhu siis parkimiskohtade lumi lükatakse. Kõnniteed olid aga hindele 3+ ka killustikuga kaetud, sest kohati oli üsna libedaid kohti. Õnneks p.... ei käinudki. Jalutada aga on siin talviti ka küll põhjus, mõnus pealekauba, eriti kui oskad sellest naudingut tunda.


Renoveeritud villas on nüüd siis uus majutuskoht ja kui ma poleks vanasse tuttavasse kohta saanud, siis oleksin siinse ära katsetanud. On ju ka majutus ühele kaheks ööks üsna kallis, enamasti algavad hinnad 100+ eurost, siin pakkus Booking aga alla saja.


Äraütlemat ilus maja on küll ja väga head värvitoonid valitud.



Oli vaja ka apteeki minna, arvasin, et endine Vanalinna apteek on eraapteek, aga vist siiski Apotheka keti OMA! Ehk et petmine kettide poolt kestab jätkuvalt edasi. Sümpaatne on see apteek ikkagi ja eraapteegina võiks sellel täiesti mõte olla, haruapteegina aga tõstab see vaid Apotheka hindasid laiemas mõistes.





Hm, taas midagi uut!



Koti viskasin tuppa ära, seda pole lihtsalt mõtet kaasa vedada.





Sellise nurga alt vaated on ühed mu lemmikutest. Millega siin aga kindlasti puusse pandi, on tänavavalgustus. Parim variant olnuks seda mitte üldse paigaldadagi, vaid jõuda ometi kord arusaamisele - selliste tänavate puhul peaks kõnniteid valgustama majade küljes olevad valgusid. Külm ja kõle nagu arvasin ja õhtul selles ka veendusin. Ilu asemel hoopis valgusreostus.





Kiiret polnud kuhugi, seega oli jalutuskäik puhas nauding.



No vat, selle pärast ma tulingi.


Siinsetel vitsadel paistab õnneks olema nii kasvu kui elujõudu ja võivad kevadel olla üsna ilusad.
 

Nii ilusad muidugi mitte. Talvisel ajal näeb sageli kui imnelised on juba ainuüksi võrad suurtel puudel.



Ja ikka ja jälle on need vaated majade vahelt, mis iga sammuga muutuvad, võrratud! Seda panin ka Viljandis tähele.





Tegevuse lõpetanud?



Eestis polegi vist teist linna, kus oleks muude viitade hulgas ka WC ja veeviidad olemas? Siin on.







Kui ma muidu ikka toidud piltidele talletan, siis seekord palusin pea kõikjal võimalust pilti ka "enne" laualetoomist teha! Aitäh!



Dietrich oli külastajatest pungil, ime et mul õnnestus üks pilt ka interjöörist teha.

 






Nii harva kui käin, siis püüan erinevatel puhkudel natukenegi kassat teha nii mitmes kohas kui võimalik. Ka Kärme Küülik paistis rahvarohke olema ja seekord ma siia ei läinudki. Mis sest, et ahvatlevad ja head toidud, tean.






Talvel on loomulikult mitmed kohad suletud ja eks siingi mängib rolli ka see, et külalistel on vähe põhjust Haapsallu tulla. ka uue spaa plaan jäi katki. Pole spaad jm, pole külalisi. Pole raudtee, pole külalisi, spaad jm uusi kohti. Seega pole kahtlustki, kes Eesti taandarengus (väljaspool Tallinna) süüdi on.




Millal aga see maja korda saab? Linn pidavat tahtma muide kuhugi ka uut linnavalitsuse maja ehitada. Mida pekki, mis praegusel viga on?













Mere ääres oli aga natuke kõledust, sest kohati oli tuult tunda. Aga ilus ikkagi.












Kodulehel majutuse hindu üleval ei ole.













 








Kuum glögi on ikka hea!


Kuid menüüd sirvides jäi silme ette metsaseene püreesupp peekoniga ja ma ei suutnud sellest ära öelda! Aitäh!



Ja tasus tõesti ära!



Tagasiteel tahtsin mõne pildi ka Müüriääre Pagarist teha.



















Kuna ilm na külmavõitu, siis otsustasin ka Apollost läbi käia. Neid ma ei ostnud ja ei saa üldse aru, miks selliste peale paberit raisatakse? Küll aga paar allahinnatud krimkat ja need sattusid nii head olema, et lugesin need nende päevadega läbi.






Ja ma ei tea, kas raamatute mõju, aga voodi oli nii mõnus ja mugav....
Kes juhtub suurema kambaga tulema, siis vedamise korral saab ka kõrvaltoa, uks on vahel olemas. Mugav ja hea. 



 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar