Blogiarhiiv

neljapäev, 10. märts 2011

LOODUSE KUTSE

10. märts.                                                                                                Foto: Kadi

Sakala:

Leida oli juba sügisest saadik konutanud Sudaani ühe Valge Niiluse harujõe ääres...

Jutt sellest, et Leidale tuli koduigatsus peale. Muidugi, Sudaani ööd tekitavad ikka nukrust... No aga koduigatsuse eest makstakse ju priskeid eurosid...

Vabandust, ajasin sassi, Sudaan põle Brüssel ja Leida põle miski saadik. Leida on must-toonekurg ja soovin talle vaid pärituult... Linnud tulevad, kiivitajad juba kuskil kohal. Märgakem enda ümber toimuvat! Tegelikult fantastiline, milline on loodus meie ümber! Linnud tulevad, mitme-setme maa ja mere tagant ja jaksavad veel laulda!? Ja tehes seda justkui meie rõõmuks!?
Foto: Kadi
Ja märkame peame ka ärevaid märke. Iga talvega väheneb lindude arv akna taga söögilaual. On põhjuseks leviv lisatoitmine või kullitädi (pilgu järgi küll kullionu!) või karmid talved, aga kahju on! Ja põhjust ju ei tea! Äkki vaja valida Firmat, kelle hakklihasegu osta? Ehk vargsi sinna segatud sojajahu, mida isegi Sudaanist tulnud linnukesed ei taha?

Ega saia puhulgi tea, mis sodi sööme ja linnule paneme...

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

19. märts 2011

Tapa lähedal Valgejõel ilus hommik ja u 15 luike.

21. märts

Viljandisse sõites nägin 4 hiireviud lendamas. Olustveres aga musträhn.

                                                                Foto: Kadi

2 kommentaari:

  1. See on tösi et meie ümber fantastiline loodus aga paljud pole suutnud seda märgata, loodan et inimesed hoiavad rohkem meie kaunist kodumaa loodust.Mingem metsa jalutama, päikesekiiri öue püüdma sest kevad ju alanud kuupäeva järgi.
    Päikest köigile südameisse:D

    VastaKustuta
  2. Tänud!

    Päikesekiirte mõte päris hea! Ehk peakski homse kulutama linnuvaatlusele kui sama hea ilm jätkub. Tallinnas üks meeldivamaid kohti Paljassaare, ainult ei kujuta ette kuidas seal lume-jääolud.
    Ja kevad ju käes tõepoolest. Üks öösi olla tulnud! Nii et samad sõnad. Päikest!

    VastaKustuta