pühapäev, 29. september 2024

Paljassaare sept`24

 

 
Viimatine puhkus mere ääres oli puhas nauding ja nüüd kui 2 päeva sisuliselt toas oli olnud, tõi kohati paistev päike pähe mõtte ikkagi ennast tuulutama minna. Ka tuult enam väga palju polnud.

 
Vahel torkavad jalgrajad silma, nii ka seekord. Et aed ammu ära lõhutud, siis korraks seda pidi ka läksin, aga jõudsin hoopis veepuhastusjaama settetiikideni.


 
Sügisvärve oli ka siin seal. Osaline pilvisus on pildistamiseks vahel üsna hea, sest valgusolud võivad ootamatult muutuda ja muuta mõnegi pildi (vaate) hetk tagasi olnust hoopis teistsuguseks.

 
Päris võssa või kõrge rohu siise siiski minna enamasti ei taha. Kuigi kui tahta Paljassaare loodust põhjalikult tunda, peaks vist isegi kohati kalamehesaapad kaasas olema! Maastik on nii muutuv ja mõnnes mõttes võiks öelda "ürgne", kuigi liikumisradu ehk inimmõju on ikka suur. Aga väikesed kohati liigniisked alad või lausa veesilmad kaitsevad natuke maastikku ka inimmõju eest.

 
Muidugi võib olla vahel ka kurb ja nukker ning kui sügis seda tihti hoopis võimendab, annab ikkagi loodus - mets, mere või järveäärne, pilvede vaatamine jm pigem leevendust. Või jõudu. Või suurendab igatsusetunnet...






 
Selle ala kohta on veiseid liiga vähe?



 
Ilm oli selline enam-vähem paras, ehk pidanuksin panema paksema jope ja korraliku mütsi, et kiilakat mitte külmetada. Targu aga võtsin paar võileiba kaasa, sest nagu ikka, suutsin ennast üsna hilja välja ajada ja alati seal läheb kõht tühjaks. Muidugi, juba võileibade söömine ja ehk ka kohv/tee on omaette mõnu kuskil seal istudes.



 
Kolm suurt sirmikut leidsin ka, aga jätsin teistele...



 
Kuhu kõik teised on jäänud?

 
Kormorane tuleb aga siin-seal küttima hakata, nende arvukus on juba üle mõistuse.


 





 
Inimesi oli üksjagu, ju ikka annab see kant paljudele mingi, just neile vajaliku fiilingu.



 
Mingi vahva rajatis on siia tekkinud! Kiitus tegijatele!


 
Ühes kohas siinpoolselgi kaldal on vist jalgrada kadumas, tuleb läbi võseriku uus sisse talluda.






 
Linnavaated taas omamoodi pilvisusega, Kui linna Uuus siluett pole ikka see, mis oli kilukarbil. Mitte et see üldse ei meeldiks, aga ilus linn on ilus linn.










 
No võrrelge, ilusaid katustega maju ka kolekaste nende ees või kõrval?




 
Alati naudin aga neid puid, palju rohkem võik selliseid remmelgaid/pajusid üle Eesti olla.





 

 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar