Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Ükstaspuha-maailm. Apr 2013

 

Thursday, April 25, 2013

Ükstaspuha-maailm.


Väga paljuhõlmav teema. Suhtlemisel tuleb see ikka jutuks ja arvamusi väga erinevaid, ning vahel seostub see hoopiski kaugete teemadega. Seepärast panen siia ka ühe lingi, mille puhul huvitav mõtiskleda, kui lähedalt see seotud ükstaspuha-mentaliteediga.

http://www.ohtuleht.ee/518417

Tegelikult tekkis selle teema panemise mõte eile, kui suhtlusvõrgustikus räägiti konservatiividest, tissidega lehvitamisest, samasooliste perede seadustamisest, demagoogiast jm. Ja mingil hetkel oli juttu ka küsitlustest. Kus näiteks mingi küsitluse-uuringu tulemuseks on n% millegi pooldajaid. Et näiteks samasooliste abielust pooldavat juba 50% küsitletutes ja eelkõige noored. Siin pole teemaks samasooliste abielu, vaid minu arvates on meil n% ükstaspuha-suhtumisega inimesi. Ja n% jällegi on neid noorte hulgas. Arvan, et rohkem kui vanade. Sest vanusega tulevad tarkused ja kogemused. Igal ühel erinevalt, olenevalt sellest kui palju on suuteline ja üldse tahtma arenema, kasvatusest, koolidest jne jne. Point on selles, et selliste küsitluste tulemus ei ole ERILINE argument. Ja küsimus ükstaspuha-suhtumisest jääb õhku rippuma. Kuigi see kõlab läbi pea igasugustes eluvaldkondades.
Pärast asja üle mõeldes jõudsin arutluskäiguga hoopis kaugele. Tuli meelde ülisage vaatepilt, kus tänaval ja eriti just bussipeatustes võib näha seda, et äärmiselt paljud suitsetajad kimuvad oma suitsu ära ja olenemata sellest, kas kiirustatakse bussi vm peale või pole üldse kiire, siis...kuhu lendab koni? Ükstaspuha-mentaliteedi puhul maha. Raudselt. Olgu siis prügikast olemas või mitte, olgu see nina all või kümne meetri kaugusel. Igal juhul maha...

Needsamad inimesed tõenäoliselt jätavad rongis ka uksed lahti, tänavat ületades ei huvita punane tuli ega seetõttu võimalikud talle järgitulijad (lapsed), looduses olles jätavad prügi maha jne. jne. Ning väita, et nad on küsitluse puhul teinud läbi eelneva mõttetöö kasvõi sellessamas samasooliste seadustamise küsimuses.... No teate!

Ja jõuan artikli juurde tagasi. Kui iga viies mahv tehakse salasuitsust, siis, kas need 20% suitsetajatest mõtlevad oma riigile, (laste) tervisele, maksudele, riigi ehk iseenda ehk kodanike varastamisele jne?

Nii et, ükstaspuha-suhtumine on suures ulatuses probleemiks, nagu ka samasooliste seadustamise pooldajate puhul on tihtipeale probleemiks see, et nähakse vaid ennast ning vastuarvamuste esitajaid kiputakse  süüdistama sajas surmapatus. Kes on patuta, see...

************************

30. 09.

 http://etv.err.ee/index.php?05629907&video=8965#.UkmVUNX-RQt

Väga huvitavad on Kari käsperi arusaamad demokraatiast jm.


5 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Kahju lugeda teie demagoogiat. Noored=ei tea midagi, vanad=teavad kõike. Tegelikult on elu palju mitmekesisem ja hetkel olete võtnud edgarsavisaareliku positsiooni, kus lihtsalt demagoogitsete ja alandate seda mõttemaailma, mida te ei mõista või ei taha mõista. Väga piinlik. Eriti veel inimese suust, kes ise kogu aeg Ansipit ja Savisaart sarjab. Samas olete neilt demagoogiat ikka kenasti õppinud.

    ReplyDelete
  4. Tänud, Anonüümus!

    Ei maksa väga arvata, et noored palju teavad. Paraku tulevad väga paljud kogemused ikkagi aastatega, nii mõndagi mõttemaailmas muutub aja jooksul. Eks nii võib ka demagoogist midagi külge hakata küll, kui eeskujud olemas.
    Mul on kahju sellest, et noored meie ümber on väga tihti hoolimatud. Küllap siis ise oleme süüdi?

    ReplyDelete
  5. Lisasin teemasse ühe lingi, mida päris huvitav lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar